حجت الاسلام «مرتضی مطیعی» درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت عالم وارسته آیت الله «عباسعلی اختری» در مورد شخصیت وی و اقداماتش در طول دوران حیاتش گفت: آیتالله عباسعلی اختری، از یاوران صدیق حضرت امام خمینی(ره) و از مبارزان برجسته دوران نهضت اسلامی و از برجستهترین روحانیون و مبارزین انقلاب در سمنان و کشور بودند.
نماینده ولی فقیه دراستان سمنان تأکید کرد: آیت الله عباسعلی اختری از ارادتمندان رهبر معظم انقلاب بود و سالهای عمر شریف و با برکت خویش را در راه نشر و گسترش فرهنگ و علوم اسلامی و نیز خدمت به آحاد مردم شریف ایران اسلامی صرف کرد.
وی با بیان اینکه این عالم جلیل القدر در دوران قبل و بعد از انقلاب همواره بر حفظ خط امام و رهبری تأکید می کرد و وفادار نظام بود، افزود: ایشان در حمایت از جایگاه ولی فقیه همواره مواضع دلسوزانه و محکمی داشت.
حجت الاسلام مطیعی به مبارزات سیاسی آیت الله اختری در دوران قبل از انقلاب اشاره و اظهار داشت: وی همراه با اخوی خود حجتالاسلام محمدحسن اختری خیلی از مواقع در فرار از ساواک به سر میبردند و از انقلابیون قوی به شمار میروند.
وی با بیان اینکه هم و غم آیت الله اختری اجرای تمام فرمایشات امام راحل بود و تمام ملاک کار خود را فرمایشات امام قرار می داد، تصریح کرد: ایشان قبل از انقلاب به عنوان یکی از بهترین پیروان و یاور امام در پیروزی انقلاب بودند.
حجت الاسلام مطیعی از برخورد با جریانات انحرافی به عنوان یکی از ویژگی های آیت الله اختری نام برد و افزود: ایشان اولین کسی بود که مواضع خود را خیلی شفاف اعلام و از دیدگاه امام حمایت کرد.
امام جمعه سمنان با تأکید براینکه سوابق درخشان ایشان در خدمت به اسلام و انقلاب از ایشان چهرهای به یادماندنی و در خور احترام فراوان در حافظه مردم تهران و سمنان خلق کرده است ادامه داد: آیت الله اختری در دو دوره نمایندگی ولی فقیه در استان و امامت جمعه سمنان را برعهده داشت.
وی با اشاره به اینکه بار نخست در دوره امام راحل و بعد از انقلاب، ایشان به نمایندگی از امام اولین نماز جمعه سمنان را برگزار کرد، اظهار داشت: تا حدود سال ۶۳ در همین جایگاه حضور داشت اما بعدها حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمد حسن اختری برادر دیگر ایشان به عنوان دومین امام جمعه سمنان منصوب و تا سال ۶۵ در این جایگاه ماند تا اینکه مجددا ایشان از سوی امام راحل برای دومین بار به عنوان نماینده ولی فقیه در استان منصوب و تا سال ۱۳۸۰ در این جایگاه ماند.
حجت الاسلام مطیعی در خصوص فعالیتهای فرهنگی آیت الله اختری در استان سمنان گفت: ساخت مصلی سمنان، احداث دبیرستان معارف برعهده ایشان بود و آیت الله اختری همیشه درامور فعالیتهای فرهنگی در استان دغدغهمند بود و مانند شهرهای بزرگ کارها و برنامه های فرهنگی در استان اجرا میکرد.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به اشراف و جدیت در همه برنامه های فرهنگی آیت الله اختری اظهار داشت: ایشان دیدگاه فرهنگی داشتند ودر ارتقا فرهنگ بسیار فعالیت انجام می دادند.
وی، آیت الله اختری را الگویی در بحث مقاومت دانست و افزود: سخت کوشی، استقامت، پایداری به دین و برقراری کمک به حفظ نظام جمهوری اسلامی از مهمترین ویژگی های اخلاقی ایشان میباشد.
حجت الاسلام مطیعی صبوری آیت الله اختری را مثال زدنی عنوان کرد و گفت: وی پدر شهید و در دوران پیش از انقلاب نیز از مبارزین با رژیم ستمشاهی بود و چند ماهی نیز در سال های منتهی به انقلاب در زندان بوده و هیچ وقت خم به ابرو نیاوردند.
امام جمعه سمنان با بیان اینکه ایشان با تدریس در حوزه و دانشگاه و نگارش چندین کتاب و صدها مقاله خدمات ماندگاری را داشته است اضافه کرد: آیت الله اختری محقق و نویسنده فعال در بحث دینی بودند و همیشه در خصوص مطالب و نیاز روز اجتماع تحقیق می کرد.
گذری بر زندگی آیت الله عباسعلی اختری
حاج شیخ عباسعلی اختری در سال ۱۳۱۸شمسی در سمنان و در خانواده ای روحانی به دنیا آمد. او تحصیلات خود را تا اخذ دیپلم در زادگاهش ادامه داد و تحصیلات حوزوی را هم در حوزه علمیه مشهد آغاز کرد و ۲۰ سال در آن حوزه به تحصیل و تدریس پرداخت.
او سپس به حوزه علمیه قم رفت و در درس های خارج فقه و اصول بزرگان شرکت کرد و از محضر آیات غضنفری، سبزواری، فشارکی، مؤمن قمی و محمدعلی گرامی بهره برد. سپس دوباره به مشهد بازگشت و در درس خارج فقه و اصول حضرات آیات میلانی، وحید و فلسفی حاضر شدو پس از مدتی به تهران رفت و از مدرسه دارالفنون مدرک مدرسی دریافت کرد.
با آغاز نهضت حضرت امام در خرداد ۱۳۴۲ به نهضت پیوست و در جریان اعزام روحانیون به خدمت سربازی، همراه آیت الله هاشمی رفسنجانی دستگیر و به خدمت سربازی اعزام شد.
حاج شیخ عباسعلی سال ۱۳۵۴ با ایراد سخنرانی های افشاگرانه در تهران به مبارزات خود ادامه داد و به خاطر این سخنرانی ها، دستگیر و تحت شکنجه و آزار و اذیت ساواک قرار گرفت و پس از آزادی از زندان مبارزات خود را ادامه داد تا اینکه مجدداً در رمضان ۱۳۵۷دستگیر شد و به زندان افتاد، ولی در آستانه ی پیروزی انقلاب اسلامی و در اثر شتاب گرفتن انقلاب، از زندان آزاد شد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا به سمت ریاست کمیته انقلاب اسلامی شهرستان شیروان منصوب شد. سپس سال ۱۳۵۹ عهده دار مدرسه عالی کانون اسلامی اراک شد و با حرکت های انحرافی که در آنجا ایجاد شده بود به مبارزه پرداخت.
وی در سال ۱۳۶۰ طی حکمی از سوی حضرت امام(ره) به امامت جمعه سمنان منصوب شد. به دنبال شهادت عبدالمجید دیالمه نماینده مشهد در اولین دوره مجلس شورای اسلامی در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی با اصرار شهید بزرگوار حجت الاسلام والمسلمین هاشمی نژاد، کاندیدای نمایندگی مجلس شد و توانست با آراء قابل توجهی به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در کمیسیون اقتصادی و دارایی فعالیت کرد و مدتی هم نایب رئیس کمیسیون بود.
پس از پایان کار مجلس اول، به قضاوت در یکی از شعب دیوان عالی کشور پرداخت. سپس از طرف امام(ره) به عنوان نماینده ایشان در استان سمنان و امام جمعه سمنان منصوب شد، او همزمان با فعالیت های سیاسی به تدریس در دانشگاه های شهید بهشتی تهران، دانشگاه تهران و دیگر فعالیت های علمی ـ آموزشی پرداخت.
سال ۱۳۷۹ به عضویت شورای سیاست گذاری ائمه جمعه سراسر کشور درآمد. او سال ۱۳۸۰ از امامت جمعه سمنان استعفا داد و به امامت جمعه شهر ری منصوب شد.
مرحوم اختری در انتخابات هفتمین دوره ی مجلس شورای اسلامی، کاندیدای نمایندگی از حوزه انتخابیه تهران بود که توانست به مجلس شورای اسلامی راه یابد.
وی در انتخابات میان دورهای خبرگان رهبری(دوره پنجم) که ۲ اسفند ۱۳۹۸ برگزار شد به عضویت مجلس خبرگان رهبری در آمد.
آشنایی با قرآن، امام و احیای ارزش های انقلاب اسلامی، تولی و تبری، درخشش علی در قرآن، نقش انتظار در سیر تاریخ، نظری به آیین جهاد در قرآن، جوان بر سر دوراهی، مدیریت فرهنگ کار، سیمای کارگزاران از دیدگاه اسلام و…از آثار مرحوم اختری می باشد.
نظر شما