به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از العالم،وال استریت ژورنال در خبری اعلام کرد: عربستان اطلاعاتی درباره یک حمله قریب الوقوع از جانب ایران به اهدافی در داخل سعودی با آمریکا به اشتراک گذاشته است. در همین حال یک عضو از شورای امنیت ملی آمریکا گفته است ما نگران این تهدید هستیم و از کانالهای نظامی و اطلاعاتی با مقامات سعودی دائما در ارتباط هستیم.
تحلیل:
- تمرکز ویژه آمریکا بر تهدید ایران علیه سعودی در شرایط کنونی اهدافی دو سویه را پیگیری می کند. از سویی آمریکا بر آن است تا در گذار از بحران انرژی حاصل از جنگ در اوکراین با خیالی راحت تر به استقبال زمستان سخت پیش رو برود و از دیگر سو سرکشی های اخیر بن سلمان در اوپک و اعلام نزدیکی اش به چین را مهار کند.
- در مقابل بن سلمان بهتر و دقیق تر از هر کس می داند در ماجرای اغتشاشات اخیر چگونه دیوار نیم بند اعتماد بین ایران و سعودی را منهدم کرده است. او همچنین مطمئن است که ایرانیان نه سخن به گزافه می گویند و نه یک حرف را دوبار تکرار می کنند. در چنین شرایطی پناه بردن او به آمریکا و مطالبه حمایت حداکثری از ایالات متحده بدیهی ترین و ابتدایی ترین رویکردی است که از جوانی ناپخته مثل بن سلمان انتظار می رفت.
- رفتار سعودی و به ویژه رسانه های این کشور در 50 روز گذشته و در ماجرای اغتشاشات ایران اگر چه حداقل با دو اتمام حجت از ناحیه فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مواجه شد اما در عمل هیچ تغییری نیافت. معنای اتمام حجت در دنیای سیاسیت اساسا اعلام "پایان کلام" و "شروع عمل" است. البته در همین دنیا دایره مقابله به مثل ، جغرافیایی به گستردگی کل دنیا دارد. کسی که در خانه ای شیشه ای است به سمت دیگران سنگ پرانی نمی کند.
- معروف است که دلیل عدم خروج بن سلمان از عربستان ترس از کودتا توسط مدعیان جدی پادشاهی در سعودی است. همینطور پرونده باز زندانیان سیاسی و اعدام شدگان پیشین و محکومین به اعدامی که در صف اعدام قرار گرفته اند و البته 8 نفر از آن ها از کودکان هستند آن چنان وضعیت را در سعودی این روزها شکننده کرده است که شاید نیازی به تنبه سعودی از خارج مرزهای این کشور نباشد. در همین حال پر واضح است که برای تادیب بن سلمان اساسا نیازی به رویارویی مستقیم نیست.
- در جریان اغتشاشت در ایران رسانه های بن سلمانی همه تلاش خود را برروی ایجاد و تعمیق شکاف ها در قالب شکاف میان مردم و جمهوری اسلامی، شکاف میان زنان با نظام، کردها با نظام، ترک ها با نظام، اعراب ایرانی با نظام، اهل سنت ایران با نظام و...قراردادند. در همین راستا اگر چه عامل عملیات تروریستی شیراز از خارج مرزها وارد کشور شده بود و منتسب به داعش معرفی شد اما به نظر نیم نگاهی به مسیر ورود این تروریست به ایران از یک سو و توجه به اینکه دواعش در دنیای جدید اساسا به مهره هایی برای عملیاتی کردن سیاست های برخی کشورها تبدیل شده اند بتواند ابعاد جدیدی از ماجرا و همچنین حجم دلخوری ایرانیان از سعودی و شخص بن سلمان را بهتر نشان دهد. ولیعهد سال ها پیش ادعا کرده بود ناآرامی ها را به داخل مرزهای ایران می کشاند.
- دیروز بن سلمان به آمریکایی ها پناه برد و امروز و با پیروزی نتانیاهو حتما به پناه بردن به او نیز خواهد اندیشید! اما آیا این اقدامات مانع از آن خواهد شد که عروسی به کوچه بن سلمان نرسد؟ مروری بر تجربه بایدن در اوکراین جواب را به شکل واضح نشان می دهد.
وال استریت ژورنال در خبری اعلام کرد: عربستان اطلاعاتی درباره یک حمله قریب الوقوع از جانب ایران به اهدافی در داخل سعودی با آمریکا به اشتراک گذاشته است. العالم تحلیلی نسبت به این خبر ارایه داد.
کد خبر 1228583
نظر شما