به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، طالب محمدی پنجشنبه (۱۲ آبان ماه) در بازدید از دوره تخصصی نیروهای جدیدالورود مراکز آموزشی و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری استان کردستان اظهار کرد: مراکز مشکلات یادگیری در حقیقت نقش اورژانس آموزش و پرورش را ایفا میکنند که هم مشکلات شناختی، عاطفی و روانی دانشآموزان را تشخیص میدهند و هم درمان و اقدامات اصلاحی و ترمیمی را انجام میهند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان گفت: از این تعداد 21 مرکز دولتی و 6 مرکز غیر دولتی است که فرایند غربالگری، تشخیص، پذیرش، آموزش، توانبخشی و مداخلات مبتنی بر نیاز که براساس برنامه آموزش فردی تنظیم میشود را به دانشآموزان جامعه هدف ارائه میدهند.
وی با تاکید بر اینکه معلمان کارگزارن حقیقی آموزش و پرورش هستند ونقش اصلی را در پیشبرد، تحقق رسالت و ماموریت آموزش و پرورش بر عهده دارند، افزود: فلسفه وجودی هر سازمانی تحقق اهداف آن سازمان است و میزان تحقق هدف در گرو مفید بودن فعالیتهاست که برای انجام این مهم سازمان باید همواره در جهت رشد و توسعه باشد.
محمدی تصریح کرد: این مهم حاصل نمیشود مگر از طریق نیروی انسانی حرفهای و کارآمد که ابزار اصلی حرفهایگری هم تنها از معبر و مجرای ارتقای سطح دانش، بینش، مهارت و عملکرد صورت میپذیرد.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان اذعان کرد: ارتقای توانمندی، به روزآوری دانش، بازآموزی و رشد حرفهای معلمان، آشنایی با تستهای تشخیصی و روشهای درمانی مراکز مشکلات ویژه یادگیری از اهداف اصلی برگزاری این دوره ضمن خدمت 24 ساعته است.
وی با بیان اینکه دورههای تخصصی در راستای بهبود کیفیت فرآیند آموزشی و توانبخشی به منظور ارتقای سطح عملکرد معلمان برگزار میشود، تصریح کرد: 20 نفر از همکاران شهرستانهای سقز، مریوان، دهگلان، موچش، سریش آباد، سنندج(ناحیه یک)، دیواندره، قروه و بیجار در این دوره دو روزه حضور داشتند.
محمدی خاطر نشان کرد: هر ساله بالغ بر 2 دانشآموز دوره ابتدایی جهت دریافت خدمات آموزشی و توانبشخی به مراکز مشکلات ویژه یادگیری مراجعه میکنند، افزود: این دانش آموزان علی رغم داشتن بهره هوشی مناسب در یک یا دو درس که اغلب خواندن، نوشتن و یا ریاضی است مشکل دارند که به منظور جلوگیری از افت تحصیلی به این مراکز مراجعه واز خدمات آموزشی و حمایتی بهره میبرند.
محمدی گفت: با تشخیص بهنگام مشکلات ویژه یادگیری وبا مداخلات آموزشی ودرمانی خاص میتوان در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مشکلاتی که در اثر ناتوانی در تحصیل و ارتباطات این دانشآموزان رخ میدهد به نتایج خوبی دست یافت.
وی اظهار کرد: یکی از عوامل نبود موفقیت تحصیلی در دانشآموزان، وجود مشکلات ویژه یادگیری در آنان است که منجر به اُفت تحصیلی و کاهش اعتماد به نفس آنها میشود که لطمات جبران ناپذیری به لحاظ روانی و اقتصادی به دانشآموز، خانواده و نظام آموزش و پرورش کشور وارد خواهد کرد.
نظر شما