مقابله با جعل تاریخ یک شهر با «قصه های غزه» / تیری که جوانان بر قلب صهیونیست ها می نشانند

جوانان فلسطینی که نقش پررنگی را در مبارزه با صهیونیست ها ایفا می کنند به این نتیجه رسیده اند که باید از گذشته و تاریخ خود به طور کامل مطلع باشند تا دانش لازم را برای مقابله با ادعاها و نقشه های اسرائیل برای جعل تاریخ داشته باشند.

خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: نوار غزه یا باریکه غزه ناحیه‌ای است نوار گونه که در کنار دریای مدیترانه و در منطقه خاورمیانه قراردارد. کشور فلسطین شامل دو منطقه جدا از هم به نام‌های کرانه باختری رود اردن و بخش خودگردان نوار غزه است که در دو سوی سرزمین های اشغالی قرار دارند و این دو با هم سرزمین فلسطین را تشکیل می‌دهند. کرانه باختری در شرق سرزمین فلسطین و غزه در جنوب غربی آن است.

اما این منطقه کوچک که تعداد زیادی از فلسطینی ها در آن ساکن هستند گنجینه هایی نهان در قلب خود دارد که صهیونیست ها حاضر نیستند هیچ جوان فلسطینی از آنها آگاهی پیدا کند.

 

به همین دلیل است که نوار غزه تا کنون بارها از سوی نظامیان رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفته و بسیاری از آثار باستانی آن نابود شده اند.

نوار غزه که برخی نام «زندان باز» را بر آن نهاده اند در 16 سال گذشته در سال های 2006; 2009; 2012; 2014; 2021; و 2022 مورد حملات صهیونیست ها قرار گرفته است.

 

وضعیت در غزه  16 سال است که به همین منوال می گذرد و اکنون دیگر زمان به کارگیری راه حل تشکیل کشور فلسطین در سرزمین های اشغالی ،برچیدن ظلم و بهبود شرایط زندگی فلسطینی های ساکن غزه فرا رسیده است.

اما افسوس که به خاطر انکار آپارتاید اسرائیل ،ظلم به مردم فلسطین در سرزمین های اشغالی به طور کلی و در غزه به طور خاص در قالب یک تراژدی هولناک تکرار شده است.

 

در چنین شرایطی یک جوان 19 ساله فلسطینی  به نام «عبدالعزیز البلبیسی»، ابتکاری به نام «قصه های غزه» را برای تشویق جوانان در نوار غزه به کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاریخ این شهر راه اندازی کرده است.

در این طرح بین 30 تا 50 مرد و زن جوان در غزه قدیمی برای یک پیاده روی 2 کیلومتری هفته ای یک بار گرد هم می آیند و و در این سفر کوتاه با بناهای باستانی آشنا می شوند؛تجربه ای که شرکت کنندگان آن را لذت بخش ترین تجربه خود توصیف کرده اند.

 

البلبیسی این ابتکار عمل را در ماه اکتبر در رسانه های اجتماعی راه اندازی کرد.

 وی در این باره گفت: من امیدوار بودم که این طرح در میان اهالی غزه محبوبیت پیدا کند اما گویا میزان علاقه مندی به آن در میان جوانان حتی فراتر از مرزهای غزه هم گسترش پیدا کرده است.

 

البلبیسی همه اطلاعات درباره غزه و میراث و آثار باستانی آن را در دوران کودکی از پدرش فرا گرفت.

او گفت :هدف «قصه‌های غزه» بالا بردن دانش و آگاهی افراد در مورد مکان‌هایی است که بخشی از تاریخ ریشه‌دار غزه هستند و این از طریق آشنا کردن نسل جوان با داستان‌های پشت سر این مکان ها صورت می گیرد.

 

این دانشجوی 19 ساله فلسطینی تصریح کرد که جوانان فلسطینی باید از  گذشته مطلع شوند و دانش لازم را برای مقابله با ادعاها و نقشه های اسرائیل برای جعل تاریخ داشته باشند.

در شهر قدیم غزه،  منطقه ای به مساحت 1.6 کیلومتر مربع که از لحاظ تاریخی قلب تپنده غزه بوده است، ده ها ساختمان باستانی از جمله مساجد، خانه ها، مغازه ها و حمام های ترکی از جمله حمام السمره وجود دارد.

 

البلبیسی به عرب نیوز گفت: غزه شهری غنی از آثار باستانی، اطلاعات و اسرار است. بسیاری از مردم در آن زندگی می کنند و چیزی در مورد آن نمی دانند. من سعی می کنم آنچه را که در زمان از دست داده ایم در مورد این شهر باستانی بازگردانم و جوانان را با تاریخ آنها آشنا کنم.

وی افزود: نسل جوان علاقه زیادی به مشارکت در آشنایی با مکان‌های دیدنی این شهر زیبا با ساختمان‌ها و خیابان‌های قدیمی‌اش دارد.

 

البلبیسی گفت: مردان و زنان جوان از مناطق مختلف نوار غزه با ما در این طرح همراه بوده اند؛برخی از آنها در خارج از کشور زندگی می کنند و فقط برای بازدید از غزه به این شهر آمده اند.

به گفته این جوان فلسطینی،بسیاری از شرکت کنندگان از اطلاعاتی که دریافت می کنند شگفت زده می شوند زیرا اغلب برای اولین بار است که آنها را می شنوند، حتی کسانی که تمام عمر خود را در نوار غزه زندگی کرده اند.

 

البلبیسی غزه را اینگونه توصیف می کند: «شهری که شبیه هیچ شهر دیگری در این جهان نیست، با همه چیز در آن؛با صلح و جنگ؛با تضادها، وقایع و مردم و غیره .

وی افزود: در غزه داستان ها و رازهای زیادی وجود دارد که هر چقدر در مورد آن بدانید باز هم کم است و از دانستن مطالب بیشتر شگفت زده می شوید.

 

مبتکر طرح قصه های غزه می گوید: زیر هر یک از سنگ های این شهر داستانی وجود دارد که از مردمی صحبت می کند که از آنجا گذشتند ،تمدنی ساختند و آثاری را از خود به جای گذاشتند که داستان آنها را روایت می کند.

به گفته البلبیسی،این همان چیزی است که او را بر آن داشت تا ابتکار خود را «قصه های غزه» بنامد.

 

او گفت: در داستان‌های غزه، داستان‌هایی را خواهیم گفت در مورد اینکه که چه در این شهر بودند و چه کسانی رفتند،چه کسانی ساختند و چه کسانی ویران کردند.

در مدت کوتاهی که از راه اندازی «قصه های غزه» می گذرد، اخبار در مورد آن به سرعت پخش شده و محبوبیت آن افزایش پیدا کرده است.

 

احلام حماد، اهل شهر خان یونس در جنوب نوار غزه در یکی از تورهای غزه شرکت کرد و گفت که این تور نقش مهمی برای فلسطینی ها دارد.

او به عرب نیوز گفت: این تور دانشی را در اختیار افراد قرار می دهد که در مبارزه با اشغالگری بسیار مهم است.

حماد تاکید کرد :با توجه به حجم عظیم اطلاعات گمراه کننده ای که دشمن برای جعل تاریخ سرزمین فلسطین پخش می کند، نسل جوان به شدت به چنین گردشگری ها و چنین آگاهی هایی نیاز دارد.

کد خبر 1230398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha