به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، علی فرخنده عصر امروز پنج شنبه (۱۹ آبان) در شورای اداری استان اظهار کرد: خراسان جنوبی استانی است که پرچم افتخار آن را ۲ هزار آلاله خونین، ۲۴ هزار دلیر مرد مقاوم و ایثارگر، چهار هزار جانباز و ۲۳۰ آزاده برافراشته اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به مفاخر و بزرگان این دیار کویری اشاره و بیان کرد: ۲۹ حوزه علمیه و ۵۰ واحد دانشگاهی و مدارس متعدد مشغول به تربیت ۲۰۰ هزار طلبه، دانشجو و دانش آموز در این استان هستند.
وی با اشاره به اینکه دینمداری و دینباوری از ویژگی های بازر مردم سختکوش خراسان جنوبی است، افزود: گواه این موضوع وجود مساجدی با قدمت هزارصدساله و حوزه علمیه با قدمت ۷۰۰ ساله است.
فرخنده در ادامه گفت: وجود ۲ هزار و ۴۳ مسجد، ۹۶ بقعه متبرک و حرم مطهر حسین بن موسی الکاظم(ع)، هزار و ۳۲۰ هیئت مذهبی، ۲ هزار محفل مردمی قرآنی،۲۵۰ موسسه قرآنی و ۷۰۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد و سه هزار جامعه فرهنگی و رسانه ای استان برگ زرینی دیگر از کتاب فرهنگ و اندیشه مردم این استان است.
وی به اشاره به عملکرد و اقدامات فرهنگی استان در دولت سیزدهم، گفت: تخصیص اعتبار برای آغاز عملیات باغ موزه دفاع مقدس، تخصیص اعتبار در حوزه ساخت موزه استکبارستیزی صحرای طبس، فعال سازی شورای فرهنگ عمومی، تدوین و ابلاغ طرح جامع جهاد تبیین استان و فعال سازی کارگروه های تخصصی و هم افزایی دستگاه های اجرایی، توجه به صنایع فرهنگی استان با تخصیص خانه خلاق، ساخت خانه مطبوعات استان و ساخت سه نگارخانه فرهنگی از جمله این اقدامات بوده است.
فرخنده در ادامه با انتقاد از رها بودن فضای مجازی و تاثیر آن بر زیست بوم فرهنگی استان، تأکید کرد: باید اقدامات جدی سه قوه در این حوزه که در دستور کار است سریعتر اجرایی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به سهم کم بودجه فرهنگی، افزود: لحاظ نشدن اعتبارات محرومیت زدایی فرهنگی باید از محل اعتبارات محرومیت زدایی در بودجه ۱۴۰۲ مورد توجه قرار گیرد.
وی به عقب ماندگی زیرساخت های فرهنگی استان اشاره کرد و گفت: برخی از پروژه ها قدمت ۱۰ ساله دارد که تکمیل آن نیازمند توجه جدی دولت سیزدهم است.
فرخنده بر لزوم بازآفرینی سرفصل های آموزشی در مدارس و دانشگاه ها با تمرکز بر تقویت هویت ملی، اسلامی و ایرانی با توجه به حوادث اخیر تأکید کرد و افزود: طرح احیای مساجد به عنوان سنگر انقلاب به منظور تقویت بنیه دینی جوانان و نوجوانان، طرح تربیت هشت میلیون جوان مومن انقلابی با تمرکز بر ظرفیت نخبگانی باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به استفاده از کلید واژه محرومیت برای این استان در محافل ملی و دولت، خاطر نشان کرد: بر اساس آمارهای متقن علمی و پژوهشی که اثبات شده است علی رغم اینکه مردم به لحاظ امکانات و زیرساخت دچار مشکل و کم برخوردار هستند اما مردم خراسان جنوبی از نگاه فرهنگی توسعه یافته ترین مردم در حوزه فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی هستند.
نظر شما