معارف اسلامی را با بازی به کودکان و نوجوانان آموزش دهید

حجت الاسلام ابطحی گفت: یکی از شیوه های ارتباط با کودک و نوجوان در امر آموزش معارف اسلامی، القاء غیر مستقیم مفاهیم اسلامی در قالب مسابقات می باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، حجت الاسلام ابطحی امروز در حاشیه دوره آموزشی و کاربردی و جذاب «طراحی و اجرای مسابقات فرهنگی» برای کودکان و نوجوانان در اداره تبلیغات اسلامی استان زنجان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با نگاهی به سیرۀ رسول اکرم(ص) و دیگر معصومان(ع) در اهمیت برخورد با کودک و نوجوان و اهتمام و رسیدگی به امور تربیتی آنان، نظیر برخورد پیامبر(ص) با کودکان خود و دیگر اصحاب، شرکت و همبازی شدن با کودکان، سبقت در سلام کردن به آنها، ابراز محبت، بوسیدن و در آغوش گرفتن کودکان حتی در نماز و جلوگیری از ناراحتی آنها با سرعت بخشیدن به نماز جماعت، که تعجب همگان را ازجمله اصحاب و حتی تاریخ را برانگیخت؛ در می‌یابیم که کار با کودک و نوجوان چقدر اهمیت دارد.

 

این کارشناس دینی با اشاره به اینکه تأثیرپذیری کودک در این موقعیت سنّی با توجه به احادیثی که از معصومین(ع) به ما رسیده، همانند: «العلم فی الصغر کالنقش فی الحجر» نباید غافل شد، گفت: با توجه به اینکه در دین کامل اسلام به این مسئله سفارش فراوان شده، اما متأسفانه غیرمسلمانان گوی سبقت را از ما ربوده و با توجه به مبانی خود به مسایل تربیتی کودک و نوجوان خود اهتمام فروان ورزیده که نمونه‌های آن در راه‌اندازی سایت‌های ویژۀ این سنین، کتاب ها، بازی‌ها، انیمیشن‌ها و اسباب بازی های منتشره کاملاً مشهود است.

 

مربی این دوره آموزشی با بیان اینکه  مظلوم ترین قشری که نسبت به آموزش و امور تربیتی آنان به صورت حقیقی پرداخته نمی‌شود، کودکان و نوجوانان هستند، تصریح کرد: متأسفانه از دید برخی، کار با بچه‌ها از اهمیت چندانی برخوردار نیست و اصطلاحاً کار بی جلوه و بی کلاسی است.

 

وی اضافه کرد: در زمینۀ اهمیت توجه به کودکان، از باب اینکه: «لکم فی رسول الله اسوه حسنه» حکایت معروفی است که پیرزنی به نام «امّ خالد» از دوران خردسالی خود اینگونه یاد می‌کند که روزی با پدرم به محضر آقا رسول الله(ص) شرفیاب شدیم، من لباس زرد رنگی پوشیده بودم، پیامبر تا مرا دید گفت: چه نیکوست! من هم به خاطر صمیمیت و لبخند پیامبر مشغول به بازی با انگشتر پیامبر شدم، که با عکس العمل تند پدرم مواجه شدم! اما پیامبر پدرم را برحذر داشت تا با من این‌گونه برخورد نداشته باشد. کار با کودک و نوجوان و اهمیت قایل شدن به این مقطع سنی، ثمرات معنوی بالایی در زندگی انسان دارد که بر هر انسان آگاهی دانستنش مخفی نیست.

 

حجت الاسلام ابطحی ادامه داد: یکی از شیوه های ارتباط با کودک و نوجوان در امر آموزش معارف اسلامی، القاء غیر مستقیم مفاهیم اسلامی در قالب مسابقات می باشد؛ در مسابقاتی که تا کنون طراحی کرده‌ایم، سعی شده که با استفاده از بازی‌ها و ورزش‌های مختلف، معارف دین را به نمایش گذاشته و ساعات فراغت خوبی را همراه با آموزش معارف اسلامی برای کودک ایجاد کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه توصیه‌ام خصوصاً به طلاب جوان این است که در کنار کار‌های خود حتماً از مسابقات و ابزار کمک آموزشی بهره گرفته و قبلاً به آموزش آن اهتمام ورزند، افزود: مثلاً برای آموزش آداب غذا خوردن مسابقه‌ای تحت عنوان مسابقۀ آشپزی طراحی کرده‌ایم که دانش آموز در آن ضمن دانستن اهمیت کمک در خانه، آداب غذا خوردن را نیز فرا می‌گیرد. یا با استفاده از هدف‌گیری تیر وکمان در مسابقۀ قرآن، دانش آموزان یأس از رحمت الهی را هدف قرار داده و این‌گونه دانش آموزان را با آیات الهی که اشاره به ناامیدن نشدن از رحمت الهی [لا تقنطوا من رحمه الله] آشنا کردیم.

 

دوره آموزشی و کاربردی و جذاب «طراحی و اجرای مسابقات فرهنگی» برای کودکان ونوجوان به مدت 3 سه روزبا حضور 100 نفر از طلاب خواهر و برادر در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

 

از مهمترین سرفصل ها وهدف های  این دوره آموزشی اهمیت و چرایی اجرای برنامه برای قشر کودک و نوجوان، استفاده از روش مسابقه که بیشترین تاثیر اثرگذاری و یادگیری را ذهن کودکان دارد، بیان اصول برگزاری و اجرای مسابقه و انواع روش های برگزاری مسابقه های متنوع برای کودکان و نوجوانان اعلام شده است همچنین به تمامی شرکت کنندگان گواهی دوره آموزشی طراحی و اجرای مسابقات فرهنگی برای کودک و نوجوان صادر خواهد شد .

 

کد خبر 1231436

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha