قاسم رضایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارکرد: پنل های توزیع شده بین خانوارهای عشایری کوچروی منطقه قشلاقی مراوه تپه بوده که به هر خانوار یک دستگاه توزیع شده و با توجه به اینکه عشایر به شبکه برق دسترسی ندارند توزیع پنل های خورشیدی در دستور کار قرار گرفته که سال گذشته ۱۲۰ دستگاه و سال ۹۷، ۱۳۶ دستگاه بین خانوارهای عشایری توزیع شد.
سرپرست اداره امور عشایری شیروان خاطرنشان کرد: در توزیع پنل ها سهم عشایر از پرداخت هزینه ۱۰ درصد معادل ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال و ۹۰ درصد یارانه دولتی بلاعوض است که هزینه هر دستگاه در بازار آزاد، ۱۸۰ میلیون ریال است.
رضایی عنوان کرد: تأمین این پنل خورشیدی یکی از مطالبات عشایر شهرستان بوده که تاکنون به خوبی تحقق یافته و تلاش داریم توزیع آن و سایر خدمت رسانی به عشایر کوچرو همچنان ادامه داشته باشد.
وی تصریح کرد: این پنل ها علاوه بر تأمین روشنایی میتواند گوشیهای تلفن همراه و تبلت دانش آموزان را نیز شارژ کند، سبک بودن و قابل حمل بودن از دیگر ویژگیهای این دستگاهها است.
وی بیان کرد: این پنل ها به وسیله صفحه خورشیدی نور خورشید را جذب و با یک باتری مبدل انرژی خورشید را به انرژی نورانی تبدیل می کنند که می توانند تا سه لامپ هفت وات برق، مصارف شارژ گوشی همراه و چراغ قوه داشته باشد و با توجه به استقبال خوب عشایر شهرستان این طرح همچنان ادامه دارد.
سرپرست اداره امور عشایری شیروان اضافه کرد: وجود پنلهای خورشیدی باعث حفظ محیط زیست می شود، ترغیب و تشویق عشایر در استفاده از پنل خورشیدی در تخریب جنگل و مصرف چوب در مصارف خانگی نقش بسزایی دارد.
عشایر شهرستان شیروان شامل ۱۵ هزار نفر جمعیت با ۲ هزار و ۸۰۰ خانوار در قالب ۹ طایفه، ۳۵۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند.
نظر شما