خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: پخش اذان از مسجد مرکزی کلن در آلمان امری ساده برای مسلمانان به ویژه مهاجران نبود و این امکان برای انجام شعائر دینی شان در نماز جمعه فراهم شد و انگار آنان در کشور خود هستند.
با نزدیک شدن به وقت اذان در روز جمعه، نمازگزاران که اغلب آنان ترک هستند به مسجد می آیند و مقابل مسجدی که به سبک معماری عثمانی بنا شده است، عکس یادگاری می گیرند و صدای اذان نیز ازبلندگوها شنیده می شود.
محمد شبانه، جوان مراکشی در این باره گفت: صدای پخش اذان گام مثبتی بوده است و احساس می کنم که در کشور خودم هستم.
نیمه ماه اکتبر گذشته از مسجد مرکزی کلن اذان پخش شد و این اتفاق بعد ازتوافق اتحادیه ترکیه اسلامی (دیتیپ) که مدیریت مسجد را بر عهده دارد با مسئولان شهر کلن باعث شد تنها روزهای جمعه اذان از بلندگوهای مساجد پخش شود.
مراد شاهین ارسلان، مدیر انجمن مسجد گفت: پخش اذان از اهمیت خاصی برخوردار است و ما به عنوان مسلمانان احساس می کنیم در وطن خود هستیم.
مسجد مرکزی کلن در سال 2018 میلادی با حمایت سازمان جامعه اسلامی و اتحادیه اروپایی ترکی اسلامی افتتاح شده است و در این مسجد علاوه بر اقامه نماز، فعالیت های آموزشی و فرهنگی برای خدمت به مسلمانان برگزار می شود.
به منظور مراعات تنوع فرهنگی بین نمازگزاران خطبه های نماز جمعه به سه زبان ترکی، آلمانی و عربی ایراد می شود و موذن به زبان عربی اذان می گوید.
در پنجم اکتبر سال 2021 شهردار کلن اجازه داد تا از بلندگوهای مساجد بزرگ این شهر در روزهای جمعه اذان پخش شود و این امر با واکنش های بسیاری رو به رو شد.
پس از بحث های مختلف میان جمعیت های اسلامی و مقامات در حدود 35 مسجد به مدت پنج دقیقه اذان پخش می شود و سطح صدای آن از بیش از 60 دسیبل بیشتر نباشد.
حدود 120 هزار مسلمان در کلن زندگی می کنند که 12 درصد ساکنان این شهر را تشکیل می دهند.
نظر شما