پیشنهاد تبدیل مسجد ایاصوفیه به موزه ؛ زنگ خطر ترویج مسجد هراسی در آمریکا

اظهارات جدید سناتور تازه راه یافته به مجلس سنای آمریکا در مورد اینکه مسجد ایاصوفیه در ترکیه باید تبدیل به موزه شود می تواند زنگ خطری برای افزایش گرایش های ضد اسلامی و ترویج مسجد هراسی در غرب و آمریکا باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « siasat»، «مسجد ایاصوفیه باید تبدیل به موزه شود» ؛ این بخشی از اظهارات سناتور تازه راه یافته به مجلس سنای آمریکا است که می تواند زنگ خطری برای افزایش گرایش های ضد اسلامی و ترویج مسجد هراسی در غرب و آمریکا باشد.

رسانه‌های محلی گزارش دادند که «جان فترمن»، عضو حزب دموکرات که در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا به مجلس سنا راه یافت، خواستار تبدیل مسجد ایاصوفیه به موزه شد.

 

فترمن با ادعای اینکه آزادی اقلیت های مذهبی در ترکیه در خطر است، گفت که دولت ترکیه حق نداشت کلیسای ایاصوفیه را به مسجد تبدیل کند.

سناتور جدید مجلس سنا گفت: من به شدت از هدف رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه آمریکا برای حمایت از آزادی اقلیت های مذهبی در منطقه حمایت می کنم.

 

در 24 جولای 2020، مسجد ایاصوفیه برای اولین بار پس از 86 سال برای عبادت مسلمانان بازگشایی شد.

این بنابه مدت 916 سال تا زمان فتح استانبول به عنوان یک کلیسا در خدمت مسیحیان بود. سپس از سال 1453 تا 1934 یعنی نزدیک به 500 سال به عنوان یک مسجد و اخیرا به مدت 86 سال به عنوان یک موزه فعالیت می کرد.

 

در 10 ژوئیه 2020 دادگاه ترکیه تصمیم دولت وقت سال 1934 مبنی بر تبدیل ایاصوفیه به موزه را باطل و راه را برای استفاده مجدد از آن به عنوان مسجد پس از 86 سال وقفه هموار کرد.

ایاصوفیه یکی از برترین مقاصد گردشگری ترکیه است و  درهای آن به روی بازدیدکنندگان داخلی و خارجی باز است.

 

اگرچه اسلام هراسی سال هاست که مسلمانان مقیم آمریکا را آزار می دهد اما اظهارات جدید سناتور آمریکایی که صراحتا خواستار تعطیلی یک مسجد آن هم در یک کشور دیگر است، نشان دهنده عمق گزایش های های اسلام هراسانه در این کشور است.

 

مسلمانان در آمریکا همواره در معرض توهین، تبعیض، تحقیر عمومی، آزارهای فیزیکی و بدتر از این ها بودند، اما اکنون کار به جایی رسیده که دیگر نه تنها مسلمانان بلکه مساجد که مکان های مقدسی برای مسلمانان به شمار می آیند نیز به راحتی مورد هتک حرمت قرار می گیرند به گونه ای که مسجدهراسی و اسلام هراسی تبدیل به امری عادی و بدیهی در کشوری شده که داعیه دار دموکراسی و آزادی در جهان است.

 

متاسفانه به نظر می رسد که اسلام هراسی و مسجد هراسی تبدیل به هدف مشترکی شده است که تعداد زیادی از گروه های نفرت در آمریکا را با هم متحد می کند. بر اساس گزارش مرکز حقوق فقر جنوبی که مقابله با نفرت های قومی، مذهبی و نژادی را در دستور کار خود داده است، 33 گروه اسلام هراس به طور آزادانه در فیس بوک فعالیت می کنند و همه آنها ارائه تصویر ضد اسلامی و اشاعه کلیشه های اسلام هراسانه برای جذب اعضا را در دستور کار خود قرار داده اند.

کد خبر 1231850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha