به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آران و بیدگل، حجت الاسلام محمدحسین طالبی امروز (یکشنبه ۲۲ آبان) در گفتمان دینی دبیرستان خوروش شهر سفیدشهر با موضوع نوجوان، رسانه و فضای مجازی گفت: استفاده لفظ مجازی برای فضای مجازی، نخستین ساده انگاری و تساهل در نحوه برخورد و استفاده از این عرصه است.
این کارشناس مذهبی افزود: با توجه به عرصه و عمق تاثیر گذاری این فضا نه تنها این فضا مجازی نیست بلکه از فضای حقیقی هم حقیقی تر است.
حجت الاسلام طالبی ادامه داد: اصل در عرصه رسانه، بویژه در نرم افزارهای تعاملی و گفت و گو محور باید بر عدم اعتماد باشد و اینکه شخصیت غیرواقعی در برابر ماست.
استاد گفتمان های دینی اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل افزود: دیدگاه درست به این عرصه در صورتی منفی نخواهد بود که بتوانیم طریقه درست استفاده از آن را یاد بگیریم مثل خیلی از وسایل فیزیکی دیگر که برای استعمال آن ها قوانین خاصی برای خود تعریف کرده ایم.
طالبی تصریح کرد: وسیله ساده ای مثل چاقو علیرغم کاربردهای مثبتش را دست کودک نمی دهیم. برای عرصه متنوع و جذاب و پیچیده رسانه هزاران برابر این مورد نیاز به شناخت و وضع قوانین داریم تا بتوانیم از مزایای بسیار زیاد و مفید این فضا با کمترین خطر بهره مند شویم.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: با توجه به فراگیر شدن این عرصه در جامعه، فیلترینگ و نظارت مستقیم و مستمر از طرف والدین و .... دیگر نه ممکن و نه مثمر ثمر است؛ لذا باید به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده طوری عمل کنیم که «سواد رسانه» به عنوان یک ضرورت شناختی آموزش داده شود تا خود مخاطب صلاح خویش را در پیروی از این قوانین بداند.
حجت الاسلام طالبی ادامه داد: این مطلب «خود فیلتری» نیست، بلکه «خود مراقبتی» برای مصون ماندن از خطرات این عرصه است.
گفتمان دینی با موضوع «نوجوان، رسانه و فضای مجازی» به همت اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل و با همکاری آموزش و پرورش در دبیرستان مرحوم خوروش سفیدشهر برگزار شد.
نظر شما