کانون های مساجد مهمترین چرخ دنده های احیای مساجد هستند

حجت الاسلام قاسم‌خانی گفت: کانون های مساجد مهمترین چرخ دنده های احیای مساجد هستند که میتوانند در جریان نهضت بازگشت به مساجد نقش آفرینی کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان غربی، زیبا کیومرثی:

 

مسجد یکی از مهم ترین مراکز علمی - فرهنگی و اجتماعی مسلمانان از بدو ورود اسلام بوده و است. مساجد را می توان مکانی برای برپایی نماز و ارتقا تعاملات اجتماعی و برگزاری مناسبت های اجتماعی تلقی کرد. به طوری که مسجد محل قضاوت و تصمیمات بزرگ سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و تجاری در آن برگزار می شود.

 

مسجد یکی از مهم‌ترین ساختارهای جامعه به حساب آمده است. ساختا مسجد برای ایفای این نقش را می توان به سه دسته ایجاد رابطه بین امام و امت، ایجاد بستر برای فعالیت مردم و تربیت نیروی تراز جامعه‌ی اسلامی تقسیم‌بندی کرد. این سه عملکرد در یک کل به هم پیوسته شجره‌ی طیبه ی مسجد را تشکیل می دهند. هر یک از این سه کارکرد می تواند در زمینه های مختلف و زمان های گوناگون صورت‌های متفاوتی به خود گیرد. 

 

در همین راستا گفت‌وگوی کوتاهی با حجت‌الاسلام قاسم‌خانی، امام جمعه شهرستان خوی داشتیم که در ادامه می‌خوانیم.

 

1-دلیل کمرنگ شدن نقش مساجد در جامعه چیست؟

در دهه های بعد از پیروزی انقلاب متاسفانه مساجد مظلوم مانده اند و کارکرد های اصلی و اساسی آنان نادیده گرفته شده است و به مساجد به معنای واقعی توجه نشده است و امروز شاهد خلوت شدن مساجد در جامعه هستیم که در واقع حاصل اشتباهات 40 ساله متولیان فرهنگی است.

 

2- برای رونق مساجد از انقلاب اسلامی تا امروز چه کارهایی صورت گرفته است؟

بدون شک کارهای زیادی انجام شد و برنامه ریزی های بسیاری داشتیمولی متاسفانه تقریبا هیچکدام از آن برنامه ها به خوبی مدیریت و عملیاتی نشد چراکه نتوانستیم با توجه به نیاز روز جامعه حرکت کنیم و امروز زمانی از خواب بیدار شدیم که می بینم جایگاه مساجد از دست رفته است.

 

3-برای جبران اشتباهات گذشته در زمینه رونق مساجد چه باید کرد؟

اگر بخواهیم اشتباهات خود را جبران کنیم و بتوانیم به جامعه و خانواده طراز انقلاب برسیم، بدون تردید از گلوگاه مسجد خواهد بود و برای رسیدن به این مهم باید بار دیگر مساجد احیا شود و از ظرفیت نادیده گرفته شده مساجد به بهترین صورت ممکن بهره برد.

 

4- نقش کانون های مساجد در نهضت بازگشت به مساجد چه اندازه مفید می باشد؟

به نظر من کانون های مساجد مهمترین چرخ دنده های احیای مساجد هستند و متولیان مساجد از روحانیت مسجد گرفته تا دستگاه های دخیل و خود مردم باید با همتی بلند در راستای احیای مساجد و نهضت بازگشت به مساجد حرکتی مستمر داشته باشیم چرا که مساجد به عنوان اصلی ترین پایگاه جهان اسلام مطرح هستند و حفظ این پایگاه های مردمی و سیاسی وظیفه تک تک مردم جامعه است و بدون شک مسئولان نیز جدای از مردم نیستند.

 

5- کانون های مساجد برای ایفای بهتر نقش خود در مساجد چگونه باید رفتار کند؟

کانون های مساجد با توجه به اعضای جوانی که دارد باید در تاریکی حرکت نکند و با یک برنامه ریزی شایسته و بایسته و بررسی های میدانی از ظرفیت و شناسایی کانون های فعال خود زمینه فعالیت های فرهنگی و مذهبی را فراهم کند و اگر کانون ضعیفی دارد برای تقویت و بهینه سازی آن برنامه داشته باشد.

 

6- به نظر شما کدام یک از دستگاه های فرهنگی میتواند در نهضت بازگشت به مساجد نقش پررنگتری داشته باشد؟

آموزش و پرورش به عنوان یک منبع اصلی می تواند ایفای نقش کند چرا که دانش آموزان و جوانانی که در اختیار دارد یک منبع عظیم انسانی پاک و مطهر است که در صورت جهت دهی و پیاده کردن برنامه های مطالعه شده، زمینه حضور دانش آموزان در مساجد محله های خود را فراهم کند که خود قدمی بسیار بزرگ برای تربیت جوانان ولایی است.

 

گفتنی است، حمایت از زندگی اجتماعی و فرهنگی از طریق ارتقای فضاهای عمومی مانند مساجد، برای درگیر کردن مردم و شهر، افزایش ارزشهای فرهنگی و ایجاد ساختارهای با هویت، ضروری است.

 

 

 

 

کد خبر 1232523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha