خبرگزاری شبستان-خراسان شمالی؛
برای رونق اقتصادی و بهبود وضعیت اشتغال شهرستان شیروان به سرمایهگذاری جدی در زمینه صنایع و گردشگری نیاز داریم که این مهم در دولت سیزدهم به خوبی عملیاتی و در دست اجراست، به طوری که تا چند سال آینده شاهد توسعه، تحول، اشتغالزایی و رونق اقتصادی در حوزه های مختلف هستیم. سالانه میلیونها مسافر و گردشگر از این شهرستان به سمت مشهد الرضا علیه السلام عبور میکنند و اگر بتوانیم جاذبههای گردشگری و ظرفیتهای اقامتگاهی ایجاد کنیم، زمینه ماندگاری مسافران فراهم خواهد شد.
همچنین ایجاد صنایع تبدیلی متناسب با تولیدات کشاورزی شهرستان، از دیگر اولویتها در امر سرمایهگذاری است، برای مثال این شهرستان قطب تولید سیب استان است اما صنایع تبدیلی مرتبط با این محصول در شهرستان وجود ندارد برای همین است که در زمان برداشت محصول، بخش قابل توجهی از محصول توسط دلالان به قیمت اندک از کشاورزان خریداری می شود.
لازم است همه بخشها و دستگاههای اجرایی، سرمایهگذاری را در شهرستان تسهیل کنند تا بتوانیم در کنار رونق تولید، شاهد اشتغالزایی برای جوانان این شهرستان باشیم که میتوان از ظرفیت سرمایهگذاران بخش خصوصی برای ایجاد زیرساخت در تمام حوزهها بهره گرفت، طرح های کشاورزی، دامپروری، گردشگری و صنعتی مهمی در این شهرستان در دست اجراست که نوید بخش خوبی برای مردم است و در ادامه به معرفی آن می پردازیم:
گلخانه 100 هکتاری دوین شیروان
عملیات اجرایی بزرگترین گلخانه شرق کشور در شیروان در زمینی به مساحت 100 هکتار واقع در روستای دوین از توابع بخش مرکزی این شهرستان 6 خردادماه سال 99 شروع شد که با افتتاح این پروژه شاخص، کشت گلخانه ای در استان رشد ۲۰۰ درصدی خواهد داشت که می تواند جهش و رشد اقتصادی بزرگی را در استان ایجاد کند.
سرمایه گذار این طرح گروه اقتصاد ملل است که میزان کل سرمایه گذاری هشت هزار میلیارد ریال با اشتغالزایی هزار نفر پیش بینی شده است که با پیگیری های انجام شده جهت ایجاد زیرساخت های آن تاکنون 25 کیلومتر خط انتقال اجرا شده و عملیات تسطیح و خاکبرداری، تجهیز کارگاه و اخذ انشعاب برق و گاز صورت گرفته است.
مجتمع تفریحی، توریستی و گردشگری بیگان
مجتمع تفریحی، تجاری و گردشگری بیگان شیروان از طرح هایی بود که در سفر استانی ریاست جمهوری دولت دوازدهم به خراسان شمالی در تیرماه سال 98 مصوب شده بود. عملیات اجرایی این مجتمع 50 هکتاری واقع در روستای بیگان از توابع بخش مرکزی شهرستان امسال آغاز شد که زمین آن واگذار شده و سرمایه گذار آن گروه اقتصاد ملل و میزان کل سرمایه گذاری آن پنج هزار میلیارد ریال با اشتغالزایی 130 نفر است که اکنون در مرحله تهیه سایت پلان توسط مشاور طرح می باشد و پایان اتمام طرح سال 1403 پیش بینی شده است.
این مجتمع علاوه بر رونق و توسعه گردشگری در این منطقه سبب اشتغالزایی مستقیم برای ۲۵ نفر خواهد شد، غرفههای تجاری، رستوران سنتی، کافیشاپ، واحدهای اقامتی، شهربازی کودکان و... از جمله بخشهای این مجتمع توریستی، تفریحی و خدماتی است. روستای بیگان در ۱۵ کیلومتری غرب شیروان و در مجاورت محور اصلی مشهدالرضا (ع) به شمال کشور قرار دارد.
گاوداری 10 هزار راسی روستای خرم آباد
عملیات اجرایی ساخت گاوداری ۱۰ هزار راسی شیروان، بزرگترین پروژه گاوداری شرق کشور 27 اردیبهشت ماه سال 98 در زمینی به مساحت 107 هکتار، در روستای خرمآباد این شهرستان آغاز شد. این طرح یکی از هفت پروژه گاوداری است که توسط شستا در دست اجرا قرار گرفته و هدف از اجرای این طرح ها افزایش سهم شیر تولیدی این شرکت از سالانه ۱۸۰ هزار تُن به یک تا ۱.۵ میلیون تُن است که ظرفیت تولید سالانه ۶۵ هزار و ۷۰۰ تُن شیر و هزار تُن گوشت را خواهد داشت.
اجرای این طرح ها در راستای ایجاد عدالت اجتماعی و فقرزدایی از مناطق روستایی است که با سرمایه گذاری شستا در طرح دامداری شیروان، ۳۰ هزار راس دام مولد جدید به مجموعه دام منطقه افزوده شده و با اجرای مجموع این هفت طرح بیش از ۱۰۰ هزار راس مولد و غیرمولد اضافه شده و ظرفیت تولید شیر این شرکت به ۱.۵ میلیون تن خواهد رسید. باید گفت، اجرای این طرح تحول بزرگی را در اقتصاد شیروان و استان خراسان شمالی رقم خواهد زد.
این استان یک درصد وسعت و جمعیت کشور را داراست و این در حالی است که خراسان شمالی چهار درصد از جمعیت دامی کشور را دارد و با ۸۰ هزار راس دام سنگین و ۲ میلیون راس دام سبک، روزانه ۴۱۹ تُن و سالانه ۱۵۳ هزار تُن شیر تولید می کند.
اکنون این طرح 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که سرمایه گذار آن شرکت گلدشت نمونه اصفهان (وابسته به شستا) با میزان کل سرمایه گذاری پنج هزار میلیارد ریال پیش بینی شده و تسهیلات مورد نیاز 400 میلیارد ریال است و با اتمام طرح برای 250 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی خواهد شد.
راه های شهری و روستایی
شیروان که در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد، به دلیل واقع شدن در مسیر اصلی استانهای شمالی به مشهد یکی از مسیرهای پرتردد کشور است و 650 کیلومتر راه روستایی دارد که ۷۰ درصد آن در مناطق کوهستانی واقع است. مجموع کل راههای روستایی این شهرستان ۶۵۰ کیلومتر است که بیش از ۵۰۰ کیلومتر آن آسفالت است و ۸۶ کیلومتر بزرگراه در دو باند شمالی و جنوبی دارد. مسیر ۵۰ روستای شهرستان به طول ۱۵۰ کیلومتر بیشتر خاکی است و امسال ۵۰ کیلومتر راه روستایی دیگر در سه بخش مرکزی، سرحد و قوشخانه شهرستان از محل اعتبارات ملی آسفالت خواهد شد.
همچنین امسال ۶۰۰ میلیارد ریال برای آسفالت و زیرسازی ۲۴ کیلومتر از راه های روستایی در سه بخش مرکزی، سرحد و قوشخانه این شهرستان هزینه شد که با اتمام آن هزار و ۸۰۰ خانوار روستایی در قالب هفت هزار و ۶۰۰ نفر از روستاییان شیروان از راه ارتباطی مناسب برخوردار شدند. همچنین زیرسازی و آماده سازی 21 کیلومتر راه روستایی جهت اجرای آسفالت، اجرای 17 کیلومتر روکش آسفالت راه بین روستایی از جمله اقدامات دیگر این حوزه است.
اتمام طرح های آبرسانی
اکنون ۱۳۱ روستا و چهار شهر زیر پوشش اداره آب و فاضلاب شیروان از آب لوله کشی برخوردار است که ۱۰۰ درصد شهرها و ۹۴.۷ درصد مناطق روستایی این شهرستان را شامل می شود. امسال برای مقابله با بحران کم آبی در شیروان، ۴۰ میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات استانی در سال جاری برای تجهیز و راهاندازی چاههای آب شُرب این شهرستان هزینه شده است.
تجهیز 2 حلقه چاه آهکی جنوب شهر جهت تامین آب شُرب شهر شیروان
امسال 720 میلیارد ریال اعتبار برای حفر، تجهیز و اجرای خط انتقال چاه های آهکی جنوب شهر این شهرستان، اختصاص یافت، طرح چاه های آهکی شیروان در ۲ فاز اجرایی به بهره برداری می رسد که مرحله نخست آن شامل حفر هفت حلقه چاه و اجرای هفت کیلومتر از خط انتقال با ۲۲۰ میلیاد ریال اعتبار است.
تجهیز سه حلقه چاه، اجرای ۱۲ کیلومتر خط انتقال، احداث سه باب اتاقک سرچاه و تکمیل مخزن ۱۰هزار متر مکعبی نیز فاز دوم این طرح با ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است. در این بین تکمیل مخزن نیمه تمام ۱۰ هزار مترمکعبی شیروان از مهم ترین بخش های تکمیل این طرح است که اینک دارای ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی است که با بهره برداری از این طرح ۸۲ هزار و ۶۸۹ نفر جمعیت از خدمات آن برخوردار می شوند.
آبرسانی به روستای حسین آباد از توابع بخش مرکزی با پوشش جمعیت حدود چهار هزار نفر که عملیات آن به اتمام رسیده، آغاز پروژه آبرسانی به روستای بی بهره از توابع بخش مرکزی، آغاز پروژه مجتمع آبرسانی خطاب و عبدآباد و پروژه آبرسانی به روستاهای بخش قوشخانه توسط قرارگاه محرومیت زدایی سپاه جوادالائمه از دیگر اقدامات در دست اجرا برای مقابله با بحران کم آبی در این شهرستان است.
طرح های حوزه کشاورزی و دامپروری
عملیات اجرایی کشتارگاه صنعتی دام و صنایع جانبی شیروان با هدف تکمیل زنجیره تولید گوشت شهرستان دوم خردادماه امسال آغاز شد. مجری این پروژه شرکت سرودشت محمدیه است که طرح در روستای خطاب دهستان زیارت با پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه و با اشتغالزایی هزار و ۵۰۰ نفر غیر مستقیم و ۳۵۰ نفر مستقیم اجرا میشود.
سالانه بیش از پنج هزار تُن گوشت قرمز در این شهرستان تولید و روانه بازار شد که این شهرستان با داشتن بیش از ۵۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین، رتبه نخست را در تولید گوشت قرمز استان دارد. شهرستان شیروان دارای ۵۰ واحد مرغ گوشتی با ظرفیت یک میلیون و ۳۸۳ هزار و ۸۴۰ قطعه با جوجه ریزی، ۶ میلیون و ۳۶۴ هزار و ۱۴۳ قطعه در سال است و قطب تولید مرغ در استان خراسان شمالی به شمار می رود.
خراسان شمالی با جمعیت دامی بیش از دو میلیون راس دام سبک بیش از ۳.۵ درصد جمعیت دام سبک کشور را دارد و از جمله استان های صادر کننده دام زنده به سایر استان ها است. پیگیری جهت احداث مجتمع پرتودهی با هدف افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی و باغی از جمله طرح هایی است که توسعه و تحول شهرستان را رقم خواهد زد.
طرح های حوزه صنعت
این شهرستان ۶۷ واحد صنعتی دارد که از این تعداد ۳۷ واحد صنعتی با اشتغالزایی ۹۳۰ نفر فعال، ۲۴ واحد غیرفعال و راکد و ۶ واحد نیمه فعال است. همچنین این شهرستان دارای ۲۵ واحد تولیدی غیرفلزی،سه واحد تولیدی فلزی و ۱۸ واحد معدنی است که با توجه به شرایط فعلی کنونی اینک ۳۰۰ نفر در ناحیه صنعتی امیرآباد و شهرک صنعتی مشغول به کار هستند.
ایجاد زیرساخت های مورد نیاز شهرک صنعتی (پست فوق توزیع، آسفالت راه دسترسی، احداث تصفیه خانه، ایجاد سردرب، روشنایی و غیره)،کلنگ زنی پروژه کاربید سلسیوم در شهرک صنعتی، کلنگ زنی مجتمع فروآلیاژ، کارخانه ریسندگی کتان(نساجی)، ایجاد 15 واحد کارگاهی کوچک به جهت واگذاری و راه اندازی کارخانه لایه سبحان از جمله طرح های مهم در دست اجرا صنعت شهرستان است که تیرماه امسال عملیات اجرایی آن آغاز شد.
نظر شما