شعر آیینی؛ حکمت آموز و هدایتگر است/ ائمه اطهار(ع) از پیشگامان شعر حکیمانه بوده اند

حجت الاسلام شیرخدایی با اشاره به مرز حکمت و گمراهی در شعر، گفت: شاعر آیینی با هنر شعر سعی در تبیین سیره اهل بیت(ع) و دعوت به اطاعت و پيروى از امامان معصوم(ع) دارد این شعر حکمت آموز و هدایتگر است.

به گزارش  خبرگزاری شبستان و به نقل از ستاد ارتباطات رسانه ای(فهما) کرمانشاه، حجت الاسلام مهدی شیر خدایی از اساتید حوزه و دانشگاه در آیین اختتامیه کنگره ملی شعر عاشورایی «قلم های تشنه» که با همت کانون فرهنگی هنری محبان حضرت علی اکبر(ع) در تالار وحدت برگزار شد، گفت: شعر آیینی، شعر ارزشی با غنای بالای ادبی، فرهنگی و دینی است که ریشه در اعتقادات و باورهای دینی و ولایی ما دارد.

 

استاد حوزه و دانشگاه در آیین اختتامیه کنگره ملی شعر عاشورایی قلم های تشنه،با اشاره به رسالت خطیر شعرا و ادبا در تبیین باورها و ارزش های دینی و ولایی به زبان شعر، اظهار کرد: آیات قرآن کریم و روایات متعددی از نبی مکرم اسلام(ص) و ائمه اطهار(علیهم السلام) در بیان جایگاه شعر و مرز آن میان حکمت و گمراهی آمده است.

 

وی، شعر را جهاد زبانی خواند و گفت: شعر آیینی؛ حکمت آموز و هدایتگر است چرا که محوریت آن بر آموزه های و مفاهیم غنی قرآنی و زندگانی و سیره ائمه اطهار(ع) قرار دارد.

 

حجت الاسلام شیرخدایی به بیان جایگاه و ارزش شاعر ولایی پرداخت و گفت: پیامبر اکرم(ص) در باره شعر فرمودند: «همانا مؤمن با شمشير و زبان خود جهاد مى كند ؛ سوگند به آن كه جانم در دست اوست، شاعران(مؤمن) با شعر خود گويى به دشمن تير مى اندازند.»

 

این واعظ برجسته، با اشاره به تکریم شعرا و صله دادن اهل بیت عصمت و‌ طهارت(ع) به آنان، گفت: ائمه اطهار(ع) از پیشگامان شعر حکیمانه بوده اند و گاهی در بیان حقایق و مواعظ خود از هنر شعر بهره گرفته اند.

 

وی با تأکید بر اهميت و ضرورت گسترش شعر آیینی و لزوم تربیت شاعران متعهد و ولایی، گفت: شاعر اهل بیت(ع) با هنر شعر سعی در تبیین سیره اهل بیت(ع) و دعوت به اطاعت و پيروى از امامان معصوم(ع) دارد.

 

حجت الاسلام شیر خدایی، در ادامه یکی از صفات پیامبر اکرم(ص) را سراج منیر خواند و گفت: سراج منیر به معنای لغوی نور عظیمی که بر همه نورها غلبه دارد؛ یک معنای ظاهری(نورانیت چهره پیغمبر(ص)) و یک معنای باطنی(همان گونه که وجود نازنین پیامبر(ص) نورانی است قلب انسان ها را هم معنویت و نورانیت می بخشد) دارد لذا سراج به معنای هدایت است.

 

وی با اشاره به حدیث «فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی»؛ فاطمه پاره تن من است، بیان کرد: وجود نازنین حضرت زهرا(س) نیز سراج منیر است.یکی از شعرای ما خود حضرت زهرا(س) که به زیبایی هر چه تمام تر به بیان حق و حقایق، دفاع از ولایت و مظلومیت اهل بیت(ع) می پردازند.


استاد حوزه و دانشگاه، گفت: حضرت فاطمه زهرا(س) در قالب کلمات و خطبه ها و اعمالشان این مظلومیت و غم و اندوه را بیان کردند که اگر این اشعار نبود الان برای ما مشخص نبود.

 

وی ذوق و قریحه شعر گفتن را موهبتی الهی خواند و عنوان کرد: وظیفه شاعر ما و رسالتش که این عنایت به او شده و محبت حضرت زهرا(س) و اهل بیت(ع) را در دل دارد؛ این است که در قالب شعر و به بهترین شکل ممکن به بیان حق بپردازد.

 

حجت الاسلام شیرخدایی، در پایان خطاب به شاعران و مداحان اهل بیت(علیهم السلام) گفت: در بیان حقایق و حق؛ شاعر باشید و مدح حق را همیشه در زندگی داشته باشید.

 

 

 

کد خبر 1233488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha