بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تهدیدی جدی برای امنیت غذایی و بهداشت عمومی

موحدی گفت: با خشک شدن زاینده رود، پرندگان مهاجر به سمت استخرهای ذخیره آب کشاورزی می روند و مجاورت آنها با پرندگان آزاد پرواز می تواند این ویروس را به پرندگان دیگر منتقل کند و در نتیجه احتمال انتشار ویروس و بروز بیماری در طیور بومی و صنعتی وجود دارد.

«شهرام موحدی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان  پیرامون اهمیت بسیار بالای امنیت غذایی در سطح جوامع سخن گفت و افزود: غذا از جمله نیازهای بنیادی بشری و یک موضوع راهبردی است و امروزه تأمین غذای سالم برای جامعه تنها با سلامت تن و روان جامعه مرتبط نیست بلکه به یک عامل مهم در معادلات سیاسی بین المللی تبدیل شده است و در این میان دامپزشکی یک از ارکان مهم امنیت غذایی محسوب می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان به طغیان بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشورهای اروپایی بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت دام و معدوم سازی میلیون ها پرنده در کشورهای اروپایی، آمریکا و... اشاره و تصریح کرد: تشکیل جلسه ستاد استانی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در راستای افزایش همکاری بین دستگاه‌ها و آمادگی جهت پیشگیری و مقابله با این بیماری است.

موحدی به آغاز مهاجرت پرندگان آزاد پرواز از کشورهای سردسیر به سمت ایران اشاره و تصریح کرد: متاسفانه با خشکسالی های سال های اخیر به ویژه خشک شدن زاینده رود، این پرندگان در گستره طبیعت استان به سمت اکوسیستم های مصنوعی مانند استخرهای ذخیره آب کشاورزی  پخش می شوند و مجاورت آنها با پرندگان آزاد پرواز همچون گنجشک، کبوتر، کلاغ و... به راحتی می تواند این ویروس را به پرندگان دیگر منتقل کند و در نتیجه احتمال انتشار ویروس و بروز بیماری در طیور بومی و صنعتی وجود دارد.

دبیر ستاد استانی پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ادامه به مشکلات عدیده دامپزشکی استان در پی شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان طی سال های 95 تا 97 اشاره و با توجه به عدم شناخت عمومی نسبت به ویروس ها در آن مقطع زمانی، تصریح کرد: امروزه با شیوع ویروس کرونا، عموم مردم شناخت بهتری نسبت به رعایت فاصله ها و دستورالعمل های بهداشتی دارند که این موضوع کمک شایانی به حوزه دامپزشکی نموده است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در بخشی دیگر به تشریح علمی ویروس بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و مخازن این ویروسی ها پرداخت و با توجه به شرایط خاص کشور بر حساسیت تمامی اعضای ستاد با موضوع پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که همواره خطری بالقوه برای صنعت طیور و بهداشت عمومی محسوب می شود، تاکید کرد.

دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان اصفهان ضمن اعلام آمادگی و تشکیل اکیپ های واکنش سریع دامپزشکی استان، به تشریح وظایف اعضای این ستاد پرداخت و خاطر نشان کرد: این وظایف در شش سطح (پیشگیری، هشدار، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی) تقسیم بندی می شود.

این فرد مسئول به عدم بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان طی چهار سال اخیر اشاره و از همکاری های تعامل خوب پرورش دهندگان استان در راستای پیشگیری از این بیماری تشکر و قدردانی کرد.

وی به آرامش فعلی در حوزه بیماری های طیور صنعتی اشاره و تاکید کرد: این آرامش نباید موجب غفلت مرتبطین به ویژه پرورش دهندگان شود.

موحدی بار دیگر به خطر بالقوه حمل و جابجایی طیور، بدون اخذ گواهی بهداشتی قرنطینه ای سازمان دامپزشکی کشور در بروز و شیوع این بیماری اشاره و برخورد قانونی و جدی با هرگونه جابجایی دام و فرآورده های خام دامی به صورت غیر مجاز را از سوی دستگاه های نظارتی مرتبط خواستار شد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در پایان خاطر نشان کرد: با تمام توان در پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ایستاده ایم و از پرورش دهندگان محترم انتظار داریم همچون گذشته رعایت ضوابط امنیت زیستی را سر لوحه کار خود قرار دهند.

کد خبر 1234627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha