خبرگزاری شبستان _ خرم آباد؛
حجتالاسلام « امیرحسین خسروی»، طلبه جوانی است که با استقرار در منطقه محرومی در شهرستان خرم آباد به صورت جهادی در راستای توانمند سازی فرهنگی و فقرزدایی تلاش می کند، وی در حوزه های علمیه کسب تحصیل کرده و همزمان با تلاش برای کسب درجات عالیه در علوم فقهی فعالیتهای تبلیغیاش را در مساجد دنبال کند.
او میگوید: «در بازگشت به شهرم به یکی از محروم ترین مناطق شهر خرم آباد، رفتم و با فعالیت در این مسجد، در گام اول به شناسایی نقاط قوت و ضعف فرهنگی پرداختیم و در گامی دیگر با همکاری ارکان فعال در مسجد نسبت به شناسایی نیازمندان و تهیه بانک اطلاعات از نیازمندان و نیازمندی ها پرداختیم.
در دیگر گام با جذب مشاکرت خیرین و افراد توانمند نسبت به توانمند سازی این افراد و کمک های موردی و مستمر از برخی نیازمندان اقدام شد.
در فضای فرهنگی هم با شناسایی نقاط ضعف و قوت برای تقویت فرهنگ عمومی و فرهنگ دینی در محله برنامه ریزی شد.
برنامه های مستمر به صورت روزانه در عرصه فرهنگی مسجد برگزار می شود و در قالب های مختلف برای جذب اقشار مختلف به مساجد اقدام می شود.
از شاخص های فعالیت های مسجد محور مردمی بودن است و این روحانی جوان هم بدون هیچ حمایت دولتی و نهادی، تنها با کمکهای مردمی و خیرین کارهایش را پیش میبرد.
_ در مورد اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه بفرمایئد؟
حجت الاسلام خسروی با بیان اینکه حوزه و دانشگاه مکمل همدیگر هستند، افزود: اعتقاد دارم افراد حوزوی باید روحیات دانشگاهی داشته باشند و همچنین افراد دانشگاهی نیاز به روحیات حوزوی دارند.
وی افزود: همکاری و تعامل حوزه و دانشگاه بستر تقویت عرصه پروژهشی علمی و فرهنگی و همچنین زمینه سازی رشد و توسعه است.
حجت الاسلام خسروی که در چند دانشگاه شهر خرم آباد، دوره های مربوط به فلسفه را برگزار می کند، خاطرنشان کرد: از نظر بنده حوزه و دانشگاه مکمل هم و دو بال یک پرنده هستند.
وی ادامه داد: از دوران تحصیل در حوزه تاکنون با دانشجویان در ارتباط هستم و برنامه روزانه برای مشارکت در کارهای مربوط به دانشگاه و هم نشینی با دانشجویان دارم.
این طلبه جوان همچنین بسیار با نسل جوان و نوجوان رابطه خوبی برقرار می کند و هم اکنون در مسجد و در قالب برنامه های مختلف در راستای جذب نسل جوان و نوجوان و همچنین تربیت صحیح این قشر تلاش می کند.
وی در دوران تحصیل در حوزه و قبل از آن در دارالقرآن حضرت محمد رسوال الله (ص) و مکتب القرآن کریم در شهرستان خرم آباد فعالیت فرهنگی و آموزشی داشته است.
حجت الاسلام خسروی با بیان اینکه بیشتر وقتم را در راستای مباحث تبلیغی دین اسلام برنامه ریزی می کنم، افزود: در این راستا با مشارکت دوستان و مسئولان کارگاه های اجتماعی مختلف و کلاس های متعدد با محتوای تربیتی در مساجد و دانشگاه ها برگزار می شود.
وی ادامه داد: فعالیت دیگر ما حین تحصیل در حوزه، برگزاری کلاس ها، نشست ها و کارگاه های آموزشی است که در راستای تربیت دینی برای اقشار مختلف بویژه نسل جوان برگزار می شود.
_بعد از فارغ التحصیلی چگونه فعالیت کاری خود را آغاز کردید،آیاد توصیه های از اساتید را به یاد دارید در مورد ورود به جامعه آن را سرلوحه کار خود قرار داده باشید؟
این روحانی جوان با بیان کسب علوم دینی فارغ التحصیلی ندارد، افزود: من همیشه خود را دانشجویی در حال تحصیل متون دینی و حوزوی می دانم و در این راستا تا رسیدن به سطوح عالی تلاش خواهم کرد.
حجت الاسلام خسروی اذعان داشت: زمانی که طلبه ای به درجه روحانیت می رسد، این به معنای پایان کار نیست، بلکه لازم است طلاب و روحانیون روز به روز و همواره در جهت ارتقای دانش و تهذیب نفس کوشا باشند.
وی با بیان اینکه فعالیت های دینی و اجتماعی را همزمانبا تحصیل در حوزه انجام می دهیم، ادامه داد: از بزرگترین درس هایی که از اساتید حوزوی سرلوحه زندگی خود قرار داده، سخنی از مقام معظم رهبری است که می فرماید: باید پایبند به میثاق طلبگی باشیم و اگر این میثاق را نگه داریم می توانیم به رسالت خود به درستی عمل کنیم.
حجت الاسلام خسروی ادامه داد: دیگر درس از محضر استاد را می توانم جمله ای از آیت الله حائری یاد کنم که می فرماید: طلبه باید علاوه بر متون و احکام دینی، متون علمی همزمان با زمان خودمان را هم یاد بگیرد و با زبان روز و زنده با مردم صحبت و بحث علمی را انجام دهد.
وی افزود: نکته دیگر از درس های اساتید را از آیت الله مصباح یزدی به یاد دارم، که می فرماید: با شبهات عاقلانه صالحانه و با دلیل پاسخ دهیم و نگذاریم خللی در حرف ما باشد که شبهه انگیز باشد.
_ اهمیت مردمی بودن روحانیت؟
حجت الاسلام خسروی بیان کرد: طلاب و روحانیون همواره خود را از مردم می دانند و در راستای خدمت به مردم تلاش می کنند.
وی ادامه داد: لباس روحانیت، لباس خدمت گذاری به مردم است و اگر مردم هم از ما راضی نشوند و تشکر نکند ما خود را ملزم به خدمت به مردم می دانیم.
این روحانی جوان خاطرنشان کرد: روحانیون هم جزئی از ملت عزیز ایران اسلامی هستند و مردمی بودن روحانیون و تلاش برای خدمت به مردم برای این قشر اصل و هدف است.
_ از احساس خود هنگام پوشیدن لباس طلبگی بفرمایید؟
حجت الاسلام خسروی ادامه داد: اولین باری که لباس حوزه را به تن کردیم روزی بود که در قرار شد به جای یکی از اساتید مدتی در مسجد فعالیت کنم و از پوشیدن این لباس هم احساس خوبی داشتم و هم استرسی خاص چون می دانستم این لباس خیلی مسئولیت آور است.
وی با بیان اینکه مردم لباس طلبه را به عنوان نمادی از اسلام می شناسند، افزود: با خدای خود عهد بستم تا زمانی که لباس روحانیت به تن دارم، تلاش کنم که شان روحانیت و شان والای اسلام حفظ شده و خدشه ای از جانب من وارد نشود.
این طلبه جوان خاطرنشان کرد: لباس روحانیت، لباس خدمت گذاری به مردم است و ما خود را ملزم به خدمت به مردم می دانیم.
_ با توجه به توطئه های دشمنان و استفاده از ابزار فضای مجازی برای تضعیف ارزش های دینی و انقلابی، وظیفه روحانیون و مساجد در این برهه زمانی را بفرمایید؟
حجت الاسلام خسروی بیان کرد: فضای مجازی جبهه اول ما در جنگ با دشمنان است و باید با شناخت و بصیرت در این عرصه فعالیت دشمن شکن انجام شود.
وی با بیان اینکه جنگ اول ما جنگ با نرم افزاردشمنان است، افزود: باید به درستی هجمه های فرهنگی دشمنان را شناسایی و با برنامه ریزی و آگاهی لازم برای مبارزه با توطئه های دشمنان و بصیرت افزایی نسبت به توطئه ها تولید محتوا شود.
این فعال اجتماعی خاطرنشان کرد: باید هجمه های دشمنان علیه اسلام به آحاد مردم جامعه گوشزد و با ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی مقابله توطئه های دشمنان اقدام شود.
حجت الاسلام خسوری خاطرنشان کرد: لازم است با تولید محتوای مناسب در عرصه مجازی و انتشار به موقع محتوای مناسب در پاسخ گویی به توطئه های دشمنان به شبهات ایجاد شده توسط دشمن پاسخ داده شود.
وی فضای مجازی را بزرگترین جبهه دشمن خواند و افزود: اگر این فضار را سبک بشماریم و یا ترک کنیم در برابر توطئه های دشمنان شکست می خوریم.
این فعال فرهنگی و اجتماعی خاطرنشان کرد:الویت ما رد برنامه های مربوط به تبلیغ، بصیرت افزایی و آگاهی بخشی در گام نخست فضای مجازی است بعد فضای حقیقی است.
وی با بیان اینکه امروز دشمن در راستای کمرنگ شدن ارزش های اسلامی در بین نسل جوان و نوجوان تلاش می کند، خاطرنشان کرد: در شفاف سازی ها و بصیرت افزایی باید از بستر فضای مجازی به درستی استفاده شده و محتوای درست را در راستای اهداف دینی و انقلابی تولید و منتشر کرد.
_با توجه به محرومیت محله پشت بازار خرم آباد و همجواری با محله محروم درب دلاکان، فعالیت های شما در عرصه محرومیت زدایی و دستگیری از نیازمندان را بفرمایید؟
حجت الاسلام خسروی افزود: در همان روزهای آغاز فعالیت در مسجد، تلاش شد با همکاری فعالان مسجد بانک اطلاعاتی از تمام اهالی محله پشت بازار و چند محله دیگر تهیه شود.
این فعال فرهنگی و اجتماعی خاطرنشان کرد: در قالب این بانک اطلاعانی ما به درستی می دانیم که در محله های مورد فعالیت ما چه تعداد از افراد محله بدون سرپرست و یا بد سرپرست هستند و یا معتادی در خانواده دارند، بازمانده از تحصیل دارند، در معرض آسیب و... شناسایی شده است.
وی اذعان داشت: همچنین براساس اولویت بندی هایی که محله نیاز دارد مباحث اجتماعی، فرهنگی رصد می شود و در راستای ارائه راهکارهای لازم اقدام می شود.
حجت الاسلام خسروی ادامه داد: در گام دوم با دعوت از خیرین و افراد توانمند تلاش شد، حمایت های این افراد برای کمک به محروم در حوزه مالی و معیشتی جذب شود.
وی افزود: در حوزه فرهنگی هم تلاش شد مسجد به محور برگزاری دوره های آموزشی مختلف مربوط به پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ترویج و نهادینه سازی ارزش های دینی تبدیل شود.
حجت الاسلام خسروی با بیان اینکه در حوزه های فرهنگی و آموزشی رویکرد اصلی ما تربیت و تربیت درست است، ادامه داد: تلاش می شود مسجد محور تربیت باشد.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری از آسیب های اجتماعی آسان تر از درمان است، اظهار کرد: اگر پیشگیری کنیم می توانیم بسیاری از مشکلات اجتماعی را ریشه ای درمان کنیم.
_آنچه در خصوص مساجد و فعالیت در مساجد باید مورد توجه قرار گیرد؟
حجت الاسلام خسروی با تاکید به اینکه کار فرهنگی را باید در میدان انجام داد، افزود: باید مدیران از ظرفیت مساجد و فعالان مساجد در راستای اجرای برنامه های فرهنگی انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه از فعالیت های مسجد محور به خوبی حمایت نمی شود، بیان کرد: در صورت همراهی مسئولان و حمایت از فعالیت های مسجد محور می توان مساجد را به مراکز فرهنگی فعال در جامعه تبدیل و از بسیاری از آسیب ها و مشکلات اجتماعی پیشگیری کرد.
_ مسجد محور توانمند سازی محرومان
حجت الاسلام خسروی ادامه داد: تلاش می شود با برگزاری دوره های آموزشی در راستای توانمند سازی و اشتغال نیازمندان اقدام شود.
وی ادامه داد: در این طرح تلاش می شود با برگزاری دوره های آموزشی برای اقشار مختلف چون قالی بافی، گلیم بافی، چرم دوزی و... در راستای اشتغال این افراد اقدام می شود.
این روحانی جوان که بیشتر وقت خود را وقف مسجد و تربیت دینی و تبلغ کرده است، بعد از اقامه نمازظهر و عصر وقت خود را با کوکان و نوجوانان می گذارند.
وی در میان کودکان و نوجوان می نشیند و با اخلاق نیکو به صحبت های آنان گوش می دهد و گاهی برای آنان کتاب می خواند و گاهی قصه های دینی را بازگو می کند، اجرای تئاتر و کشیدن نقاشی هم از دیگر برنامههای حوزه کودک و نوجوان این روحانی جوان است.
وی روزانه وقتی را برای سرکشی از نیازمندان و رسیدگی به نیازمند می گذارد و با جذب خیرین برای رفع دغدغه های این قشر تلاش می کند.
این روحانی علاوه بر کارهای مربوط به تبلیغ و فرهنگ، به کارهای جهادی هم رسیدگی می کند و در قالب فعالیت های جهادی جهت رفع دغدغه های نیامندان محله های محروم پشت بازار و گل سفید تلاش می کند.
امور مربوط به خانه های نیازمندان، آب، برق، لوازم خانه و...از طریق فعالیت های جهادی و با جذب مشارکت خیرین و مسئولان رفع می شود.
همچنین با همکاری بسیج جامعه پزشکی در راستای درمان نیازمندان تلاش می شود.
حضور در مدارس و برگزاری دوره های آموزشی برای جوانان ونوجوانان، بحث مطالبه گری از مسئولین و پیگیری و تسهیل مطالبات مردم محل هم از دیگر برنامه های این روحانی جهادگر است.
نظر شما