خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: «زنان» قشر گسترده ای از ساکنان این کره خاکی از غرب تا شرق، از شمال تا جنوب را تشکیل می دهند، امروزه باتوجه به گذر از سنتها و رسیدن به دنیای مدرن همچنان می بینیم که زنان در جوامع امروز با تبعیض جنسیتی و دینی و نژادی، محدودیتهای شغلی، ورزشی، خشونت، آزار و اذیت روبه رو هستند و این مسئله محدود به کشورخاصی نیست، به طوری که امروز در جوامع مدعی حقوق بشر و دموکراسی اخبار فراوانی از نقض حقوق زنان و آزار و اذیت آنها مشاهده می شود.
برهمین اساس، به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان که مصادف با 25 نوامبر است، گذری به خشونت علیه زنان در عربستان می کنیم که امروز رسانههای حامی عربستان از جمله العربیه و اینترنشنال مدعی حقوق زنان کشورهای دیگر از جمله ایران شدند تا با فتنه افکنی آتش اختلافات داخلی را برافروختهتر کنند.
کشور عربستان از جمله کشورهایی است سیاست تبعیض در حق مردم خود از جمله مناطق شیعه نشین را اعمال می کند و در اجرای این سیاست های هیچ حدی را رعایت نمی کند. اما اینبار مقصد آل خلیفه سرکوب تشکلها و گروههای زنان است که نقش آموزشی و تربیتی و برپایی مناسبت های مذهبی در مناطق شیعه نشین الدمام، قطیف، الاحساء و جزیره تاروت را دارند.
اداره کل تحقیقات عربستان چندی پیش، تعدادی از زنان و دختران ساکن الاحساء و الدمام و جزیره تاروت و قطیف را احضار کرد، پرسشهای این بازجوها درباره همسران زندانیان در زندان های عربستان و نقش این زنان فعال در برگزاری کلاس های آموزشی و سخنرانی ها بود. به طوری مقامات سعودی آنها مجبور را کردند تا برای منتشر نکردن و تبلیغ نکردن محصول فرهنگی و دینی ویژه شیعیان در این کشور تعهد امضا کنند.
یکی از فعالان مذهبی مشهور پس از احضار به مدت سه روز متوالی توسط شش مامور مورد بازجویی قرار گرفت. این زن به دلیل فعالیت در امور تبلیغی و دینی شهرت دارد. وی پس از بازجویی به دادگاه فراخوانده شده است. اتهام وی برپایی دوره مشاوره برای گروهی از دختران در یکی از حسینیههای شهر المبرز در الاحساء است.
مسئله به اینجا ختم نمی شود، بلکه مقامات سعودی، صاحبخانه یکی از منازل در شهر الدمام را احضار کردند. وی از هفت سال پیش منزل خود را به عنوان مرکز فعالیتهای مذهبی و فرهنگی بانوان برای ساکنان الدمام و قطیف در اختیار زنان شیعه این مناطق گذاشته بود. مرکزبانوان «نون» برنامه و فعالیت های مذهبی برپا می کردند.
ناظران بین المللی معتقدند که این اقدامات شدید از احضار تا تحقیقات و محاکمه مستمر که از چهارم اکتبر 2022 میلادی دوباره از سرگرفته شده است، باهدف خشکاندن فعالیت های مذهبی زنان شیعه و مبارزه با نمادها و برنامه های مذهبی است که نسلهای درحال رشد در این منطقه را با رویکرد اصیل اسلامی آشنا می کند.
هدف آل سعود ضربه زدن مستمر به انواع فعالیتهای مذهبی زنان قطیف، الاحساء و الدمام است، زیرا همزمان با ضربه زدن به فعالیتها مذهبی می توانند به فعالیتهای فرهنگی نیز ضربه بزنند، زیرا این موارد از یکدیگر جدا نمی شوند. به طوری که «اسراء الغمغام» فعال حقوق و یکی از دهها زن فعال است که مورد نقض حقوق بشر در زندانهای سعودی قرار گرفته است. بازداشت، شرایط سخت زندان، اتهامات دروغین، محاکمه ناعادلانه تا حکم شدید و تهدید به گردن زدن توسط دادستان سعودی از جمله مسایلی است که بر الغمغام روا رفته است. آن هم تنها به دلیل فعالیت فرهنگی و اجتماعی و درخواست اصلاحات در کشور.
الغمغام به دلیل شرکت در راهپیماییها و تظاهرات در قطیف و تکرار عبارتها ضد آل سعود و تلاش برای تاثیرگذاری برافکار عمومی، عکاسی در راهپیماییها و نشرآنها در شبکه های مجازی متهم شود. با گذشت هفت سال از بازداشت الغمغام که نخستین زن در قطیف پس از دومین انتفاضه به شمار می آید، مقامات سعودی نسبت به آزادی وی تعلل می کنند.
دختر شهرک «الشویکه» در قطیف به جرم حمل تصاویر شهدای جنبش و صحبت کردن درباره آنها و درخواست برای احقاق حقوق مردم منطقه و آزادی بازداشت شدگان، به هشت سال حبس نعزیری محکوم شد.
اسراء الغمغام تنها کسی نیست که به دلیل سیاستهای ناعادلانه آل سعود در زندانهای این کشور به سرمی برد، بلکه دادگاههای کیفری عربستان هر روز احکام ناعادلانه بیشتری را در حق زنان مبارز عربستان اعلام کند. «سکینه الدخیل»، «افراح المکحل»، «آمنه المرزوق»، «کفایه التاروتی» و «زینب الشیخ» از جمله کسانی هستند که در هفته های اخیر به هفت تا 15 سال زندان محکوم شدند.
اتهام آنها پیگیری شبکه المسیره یمن از تلگرام، داشتن کتاب دینی «نقش زن در خانواده» برای آیت الله امام سید علی خامنه ای، داشتن عکس شیخ شهید نمر باقر النمر، داشتن عکس سید حسن نصرالله و عضو یک گروه مذهبی در واتس آپ بوده است.
این به شهروندان شیعه در الاحساء، قطیف، الدمام، الخبر، الثقبه تا نجران و مدینه منوره و ینبع و سراسر مناطق عربستان و حجاز رحم نمی کند و کسی از سیاستهای خشونت آمیز آل سعود در امان نیست. از آنجایی که بلندکردن صدا و گفتن حرف حق هرگز محدود به مردان نیست، زنان این مناطق مسئولیت مبارزه با ظلم و بالابردن صدای خود برای احقاق حق شان را برعهده گرفتند.
به همین دلیل، آل سعود سیاست سرکوب، سوء استفاده و به حاشیه راندن و تبعیض و هر اقدام ارعاب آمیز در حق این زنان را ادامه می دهد. این رژیم با شهروندان خود به شیوه باندهای مسلح و گروههای تروریستی برخورد می کنند و به طور وحشیانهای آنها را مورد آزار و اذیت قرار می دهد.
این درحالی است که محمد بن سلمان دربرابر جهانیان ادعا می کند که برای اصلاح و بهبود وضعیت حقوق بشر در این کشور کار می کند، اما واقعیت مسئله و حقایق، ادعای او را رد می کند. زیرا عربستان سرکوب فعالان، اندیشمندان، مدافعان حقوق بشر و علما و روحانیون را نه تنها در مناطق شیعه نشین بلکه در سراسر این کشور تا امروز ادامه داده است.
نظر شما