به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، حامد علامتی که در جمع میهمانان شرکتکننده در مرحله منطقهای بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در تبریز سخنرانی میکرد با اعلام این مطلب تاکید کرد: این نکته مهمی است که امروز بعد از ۲۴ دوره برگزاری خوب جشنوارههای بینالمللی قصهگویی باید بررسی کنیم که هدف غایی و نهایی از قصهگویی برای بچهها چیست و چه هدفی را باید دنبال کنیم.
وی با اشاره به بخش هایی از بیانات مقام معظم رهبری در مورد هنر قصهگویی و تاثیر آن در تربیت و شکلگیری شخصیت انسان افزود: به اعتقاد بنده هدف غایی از فعالیت قصه گویی در بیانات رهبر معظم انقلاب به صورت شفاف و واضح بیان شده و آن ایجاد و تقویت ایمان در دل بچههاست.
علامتی در عین حال تصریح کرد: اینکه قصه بر ذهن و زبان مخاطب اثر میگذارد و ابزار اثرگذاری در انتقال مفاهیم تربیتی است کاملاً صحیح و بهجاست اما مهم این سوال اصلی این است که با قصه گویی میخواهیم به کجا برسیم و هدف اصلی کجاست؟ و پاسخ همان تعمیر و نهادینه سازی ایمان در جان و روح و کودکان و نوجوانان است.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه توسعه و ترویج فرهنگ قصهگویی یکی از راههای مقابله با آسیبهایی است که فرزندانمان را تهدید میکند، تاکید کرد: در فعالیت قصهگویی هم محتوا بسیار مهم است و هم شیوه و هنر قصهگو اهمیت بسیار بالایی دارد و هر دوی اینها در نیل به هدف نهایی قصهگویی اثرگذارند.
وی با بیان اینکه، امروزه یکی از چالشهای مهم در عرصه تعلیم و تربیت این است که بچههای ما آنقدر در فضای مجازی درگیر هستند که مهارت فکر کردن و اندیشیدن را از دست داده و دیگر اندیشهورزی برایشان، موضوعیتی ندارد، تصریح کرد: ما به عنوان مهندسان فرهنگی باید مراقبت کنیم عناصری مانند اندیشیدن و تفکر در بچهها تقویت شود و وظیفه داریم با تضعیف این مهارت مقابله کنیم.
علامتی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم تاکید کرد: تربیت انسان کار سختی است و در عین حال قرآن کریم برای این کار سخت از یک ابزار ساده یعنی قصهگویی به بهترین نحو استفاده کرده است
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با قدردانی از مجموعه عوامل دستاندرکار برگزاری این جشنواره، مشارکت فعال نهادها و سازمانهای دولتی استان آذربایجان شرقی در این جشنواره را نشان از عقبه فرهنگی تبریز دانست و از برگزاری موفق این رویداد فرهنگی در تبریز، «شهر اولینها» تشکر کرد.
آیین پایانی منطقه یکی کشوری بیست و چهارمین جشنواره بین المللی قصهگویی پنجشنبه ۳ آذر ۱۴۰۱ با معرفی برگزیدگان در تبریز به کار خود پایان داد.
در این رقابت قصهگویان منتخب استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و قزوین طی روزهای اول و دوم آذر ۱۴۰۱ به اجرای قصهوگیی پرداختند.
نظر شما