به گزارش خبرگزاری شبستان، باوجود اینکه تعداد زیادی از موسسات آکادمیک اسلامی در میان بهترین مدارس این کشور قرار دارند، دولت سوئد همچنان به تعطیلی مدارس اسلامی ادامه می دهد.
در اوایل سال جاری، «لنا اکسلسون کیبلوم» وزیر آموزش وقت در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: دولت سوئد پیش نویس قانونی را باهدف ممنوعیت تاسیس مدارس مذهبی مستقل ارایه داده است.
این پیش نویس قانونی مدارس را به طور کلی از گسترش راهها برای افزایش تعداد دانش آموزان یا افتتاح شعبههای جدید از سال 2024 میلادی جلوگیری می کند.
این پیش نویس تاکنون مدارس اسلامی را هدف قرار داده است که این مسئله خشم سازمانها، پژوهشگران و مدارس اسلامی را برانگیخته است. تصمیم تعطیلی این مدارس براساس نتایج بد آکادمیکی و سایر نقصهای آموزشی نبوده است، بلکه به دلایل سیاسی ضد اسلامی بوده است.
«محمد امین خراکی» مدیر مدرسه اسلامی در منطقه راگسفید در استکهلم می گوید: نزدیک به 20 مدرسه که اسلامی هستند یا مالک آنها مسلمان است، تعطیل شده اند. سه مدرسه در انتظار شکایت علیه تصمیم قضایی مبنی بر حکم تعطیلی شان هستند.
در ماه می گذشته، اداره بازرسی آموزش و پرورش در سوئد اعلام کرد: مدرسه منطقه راگسفید در حکم تجدید نظر به حکم تعطیلی پیروز شد، زیرا دادگاه اداری اعلام کرد که این تصمیم دیگر معتبر نیست. به همین دلیل این مدرسه در انتظار حکم نهایی است.
تصمیم اداره بازرسی مبنی بر تعطیلی این مدرسه با استناد به گزارش دستگاه امنیت داخلی سوئد «سابو»که حاوی ادعاهای توطئه آمیز است، گرفته شد.
«امین بولیاریویچ» استاد جامعه شناسی ادیان در دانشگاه اوپسالا می گوید: تعطیلی مدارس اسلامی نشان می دهد که ما فضای اجتماعی داریم که مسلمانان را به عنوان مظنون می بینند. این مسئله شرم آور است که دستگاه امنیت داخلی از میان همه دستگاههای این کشور در دام این توطئه ضد اسلامی افتاده است.
مهدکودک سایما گاردین در منطقه اکالا استکهلم در آگوست گذشته با تهدید تعطیلی مواجه شد، اما دادگاه تصمیم تعطیلی را لغو کرد. مهدکودک این مدرسه تا صدور حکم نهایی باز است.
این مهدکودک به دلیل ادعای دستگاه سابو در معرض تعطیلی قرار گرفته است. دستگاه سابو مدعی شد که کودکان در این مهد کودک در معرض خطر افراط گرایی قرار دارند.
محمد امین خراکی می گوید: سابو در گزارش خود به اتهام خاصی درباره این دومدرسه اشاره نکرده است. بلکه به منابع محرمانه اشاره کرده است.
سعید بوسولادزیچ، عضو شوای اداری حزب نانس می گوید: تعطیلی این مدارس به آموزش و پرورش مربوط نیست، بلکه به دلیل فضای سیاسی ضد مسلمانان است.
بوسولادزیچ می گوید: احزاب راست افراطی که درحال حاضر قدرت را در اختیار دارد، به صراحت گفته اند که چیزی علیه مدارس مسیحی و یهودی و سایر مدارس ندارند.
او می گوید: سیاستمداران اسلام هراسی را عادی می کنند. این مسئله زندگی را برای اقلیتها دشوارتر می کند. سخنان سیاستمداران بر افکار عمومی و نحوه نگاه به مسلمانان تاثیر می گذارند.
بوسولادزیچ می گوید: در طول انتخابات پیشین، سیاستمداران به جای تمرکز برمسایلی مانند اقتصاد و بیکاری بالا بر تحریک ضد مسلمانان دامن می زنند. تعطیلی مدارس اسلامی بخشی از این فعالیت های ضد اسلامی است.
زمانی که دولت سوئد پیش نویس قانون تعطیلی مدارس را ارایه کرد، مدعی شدند که همه مدارس مذهبی را در برمی گیرد، اما در واقعیت تنها مدارس اسلامی شامل این قانون شدند.
نظر شما