پانزدهمین محفل کتابدانان در کتابخانه امیرکبیر کرمانشاه برگزار شد

پانزدهمین محفل کتابدانان با حضور حجت الاسلام علی کشوری و با موضوع «بررسی طبقه بندی جدید علوم با استنطاق از قرآن» پنجشنبه (۳آذرماه) در کتابخانه امیرکبیر کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه به نقل از روابط عمومی کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه، در این نشست حجت الاسلام علی کشوری گفت: طبقه بندی جدید علوم را در مقابل طبقه بندی فرانسیس بیکن که جهت دار ترین معادله مدرنیته است! مطرح کرده ایم واولین مسئله این است که بدانیم تلقی بیکنی از علم و طبقه بندی جدید اشکالات زیادی دارد و به همین جهت است که در غرب ا زتوسعه به سمت توسعه پایدار حرکت کرده اند تا از عوارضی مثل تخریب محیط زیست جلوگیری کنند.

 

پژوهشگر الگوی اسلامی پیشرفت، افزود: شکستن مرزهای دانش جهان و خروج از وابستگی علمی از نتایج اولیه تاسیس یک طبقه بندی جدید در حوزه علم است. مهمترین خروجی تاسیس طبقه بندی فقهی از علم را تغییر الگوی تامین نیازها در نظم اجتماعی می دانیم.

 

وی در ادامه به یکی دیگر از عوارض علم جدید که موجب اختلال در تنظیم روابط انسانی می شود اشاره کرد و گفت: با طبقه بندی رایج بشر از نظر اخلاقی صبر و حلم کمتری دارد و نیز ما می بینیم که بالاترین جرم و زندانی در آمریکاست و کشورهای اسکاندیناوی بالاترین رتبه فروپاشی خانواده دارد اما عده ای ظاهر مثبت به این وضعیت تصویر می کنند و نام آن را درونگرایی می گذارند.

این پژوهشگر الگوی اسلامی پیشرفت گفت: طبقه بندی جدید علوم شامل: سه دسته علوم پایه (جدولِ تنظیم روابط انسانی، جدول تسخیر، جدول اسبابِ غریب و جدول اسماء) و علوم کاربردی و علوم استنباطی و روشی است.

 

کشوری تصریح کرد:ما به جای علوم پایه مدرن، علوم پایه جدید ۴قسمتی شامل جدول تنظیم روابط انسانی، جدول تسخیر، جدول اسباب غریب و جدول اسماء را قرار دادیم.

 

وی اظهار کرد: نتایج این بحث در اداره جامعه تأثیرگذار است مثلا ذیل ضرورت مدیریت غیرمتمرکز می گوییم هر دولتی که وارد مدیریت متمرکز آسیب های اجتماعی شد شکست خورد و در پاسخ به این پرسش که چرا از میان انواع طبقه بندی علوم طبقه بندی بیکن را مورد نقد قرار داده اید گفت: چون نظر او که علم را قدرت می دانست رایج است و دیگران از او متأثر هستند و بقیه نظریات قدیمی هم رایج نشدند.

 

پژوهشگر الگوی اسلامی پیشرفت در پاسخ به این سوال که «با توجه به اهمیت تنظیم روابط انسانی، چقدر معتقدید که حکومت باید رضایت مردم را مدنظر قرار بدهد؟» گفت :این سوال درست مطرح نشده است چون حکومت باید با تنظیم روابط انسانی رضایت مردم را کسب کند و علت نارضایتی موجود عمل به دولت مدرن است و امکان ندارد با اجرای دولت اسلامی نارضایتی حاصل شود.

 

وی در پایان از همه خواست مطالبه گری در زمینه اجرای طرح های الگوی اسلامی پیشرفت را گسترش بدهند.

کد خبر 1235611

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha