امامزاده عبدالله،  نگینی درخشان در دل شهر و  پناه دردمندان همدانی

همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران افتخار میزبانی از سلسله جلیل القدر سادات را دارد؛ امامزادگان بزرگواری که همچون نگینی بر تارک این شهر می‌درخشند و امروز مزارشان نه‌تنها زیارتگاه مشتاقان بلکه تسلی‌بخش قلب‌های دردمند است.

 

خبرگزاری شبستان  از استان همدان، اشرفی طاهرپور:

 

استان همدان به دلیل برخورداری از قدمت تاریخی، قرار گرفتن در شاهراه ارتباطی شرق و مرکز کشور با غرب و کشور عراق از دیرباز پذیرای سلسله جلیل‌القدر سادات بوده است. این سادات جلیل‌القدر که حالا مزارشان همچون نگینی بر جای‌جای استان می‌درخشد بنا بر شرایط زمانه و برای فرار از ستم خلفای عباسی، تشرف به زیارت امام رضا(ع) و یا تبلیغ دین به ایران سفر کرده و تعدادی از آن‌ها در همدان سکونت دائمی داشته یا رحلت فرموده‌اند.

 

امامزادگانی که امروز مزارشان نه‌تنها زیارتگاه مشتاقان که تسلی‌بخش قلب‌های دردمند است؛ پناهگاه دیرینه‌ای که هر انسان خسته از گذر زمان به سایه‌سار امنشان پناه می‌برد.  استان همدان دارای ۲۳۷ امامزاده و بقاع متبرکه است که همچون ستارگان درخشان مزارشان مأمن و ملجأ دل‌های بی‌قرار اقشار مختلف مردم است.

 

 

 

امامزاده عبدالله مامن و ملجا دل های بیقرار

 

 امامزاده عبدالله در وسط میدانی با همین نام در دل شهرستان همدان واقع شده است که در آن دو مزار وجود دارد. این مزارها متعلق به پدر و پسری سادات با نام‌های احمد و عبدالله است که نسب این دو امامزاده به امام موسی کاظم(ع) برمی‌گردد. مردم همدان اعتقادات زیادی به این امامزاده دارند و پس از برآورد شدن حاجاتشان، نذورات خود را در این محل ادا می‌کنند.

 

این دو امامزاده از پیشوایان دین و بزرگان علم نیز بوده‌اند و نسب برخی از رجال علم و تقوی به این دو منتهی می‌شود. در حدود سال ۲۹۴ هجری قمری که مصادف با آغاز خلافت المقتدر بالله عباسی بوده، احمد به شهادت می‌رسد.

 

هنگام ورود به صحن، گنبدی طلایی با دو گلدسته زیبا به استقبالتان می‌آیند. بنای این امامزاده در سال‌های اخیر دچار تغییر و تحولات بسیاری شده است و بنای کنونی آن به جای بنای قدیمی که طاق سنگی چهارضلعی با گنبدی از شیروانی دارد، ساخته شده است. از آنجایی که هنر هم نماد فیزیکی و هم نماد آموزشی دارد، در این امامزاده از کاشی‌کاری و خطاطی‌ آیات قرآنی بر روی کاشی‌های آن به درستی استفاده شده‌ که نشان و نمادی از هنر در آن جلوه می‌کند. ضریح روی مزار امامزاده عبدالله همدان، مشبک، آهنی و نوساز است که گردشگران تور همدان به راحتی می‌توانند در این شهر خودشان را در فاصله زمانی کوتاهی به این مکان برسانند و از آرامش روحی و معنوی آنجا بهره‌مند گردند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اتاقی در جوار این امامزاده همدان وجود دارد که به عنوان اتاق عقد در نظر گرفته شده است تا این امر موجب ترویج ازدواج جوانان گردد. امامزاده عبدالله و دیگر امامزاده‌های همدان از قبیل امامزاده یحیی، شاهزاده حسین و امامزاده کوه در این شهر مکانی مناسب برای رسیدن به آرامش روحی و معنوی خواهند بود.

 

برگزاری مراسم عقد زوج های جوان همدان  در آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) همدان

 

 

یکی دیگر از اعتقادات مردم نسبت به این امامزاده این است که عروس و داماد برای تبرک و آغاز زندگی سعادتمندانه، دور این امامزاده طواف می‌کنند. ار آنجایی که همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین و یک شهر توریستی است، باید این اماکن متبرکه از جمله امامزاده عبدالله را به یک قطب فرهنگی و محلی برای آرامش و آسایش مردم تبدیل کنیم.

 

کاهش آسیب های اجتماعی با فعالیت مرکز افق امامزاده عبدالله

 

معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان از راه اندازی یک مرکز افق برای کاهش آسیب های اجتماعی و انجام خدمات قرآنی و فرهنگی در امامزاده عبدالله(ع) شهر همدان خبر داد.

 

حجت الاسلام سیدعلی حسینی ، با بیان اینکه سهمیه استان همدان از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور راه اندازی یک مرکز افق طی سالجاری درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: مراکز افق مخفف طرح «اجتماعی، فرهنگی و قرآنی» است و این مراکز در راستای این امور فعال خواهند بود.

 

وی با بیان اینکه واحد اجتماعی موظف است در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی در حاشیه آن بقعه متبرکه و شهرستان تلاش کند، افزود: تشکیل بانک اطلاعاتی افراد نیازمند یکی دیگر از اهداف مراکز افق برای استفاده از موقوفات بدون قید مکان است.

حسینی اضافه کرد: اهداف این طرح تقویت کارکردهای اجتماعی و فرهنگی بقاع متبرکه در راستای رسیدن به قطب فرهنگی است چرا که بسترسازی و حضور فعال جوانان و نیروهای متعهد و ارزشی در عرصه‌های فعالیت اجتماعی، فرهنگی و قرآنی بقاع متبرکه می‌تواند مفید باشد.

معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان بیان کرد: کارگاه های آموزشی سبک زندگی و تربیت فرزندان و الگوسازی خدمات اجتماعی متناسب با آموزه های دینی و شاخص مذهبی در مرکز افق همدان برگزار خواهند شد.

وی با بیان اینکه در گام های بعدی تعداد این مراکز در استان همدان افزایش خواهد یافت، خاطرنشان کرد:با شناسایی خیرین و معرفی خانواده‌های آسیب پذیر برای ایجاد اشتغال و کمک‌های نقدی گام مهمی در راستای سلامت هر چه بیشتر جامعه برداشته می‌شود.

 

 

 

فعالیت  موزه وقف در امامزاده عبدالله(ع) همدان

موزه اشیاء وقفی در طبقه زیرین امامزاده عبدالله(ع)  است که این موزه نزدیک به 450 شی ارزشمند، طبقه بندی شده و نگهداری می شود، : اشیاء بسیار ارزشمند قدیمی، همچون کتاب های 700 ساله در برخی از بقاع متبرکه استان به صورت پراکنده وجود دارد .

 

این موزه شامل اشیاء وقفی، اهدایی، نذری و کشفی است، ادامه داد: بخش تربت‌خانه که نزدیکترین بخش به مضجع شریف امامزاده عبدالله(ع) است برای ایجاد ارتباط بیشتر مردم با این امامزاده واجب التعظیم و بخش موزه با هدف به نمایش گذاشتن آثار تاریخی مربوط به بقاع متبرکه استان، اشیاء مربوط به موقوفات ساخته‌شده‌اند.

 

گفتنی است، نسب این دو امام زاده در امامزاده عبدالله همدان به امام موسی كاظم بر می‌گردد. به هنگام تسلط قرامطه بر شهرهای غربی ایران (حدود ۲۹۴ هجری) كه مصادف با آغاز خلافت المقتدرباا... عباسی بوده، که به شهادت می‌رسند.

 

 

 

 

 

کد خبر 1235892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha