علیرضا عرب در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد فضای ضد صهیونیستی حاکم در جام جهانی گفت: جام جهانی 2022 قطر اولین جام جهانی در منطقه غرب آسیا و این منطقه مرکز کشورهای اسلامی و عربی است. این جام جهانی به عرصهای برای حمایت از ملت مظلوم فلسطین تبدیل شده و در دست تماشاگران پرچم فلسطین یا نمادی و نشانی مرتبط با فلسطین مثل چفیه دیده میشود.
روزنامه نگار و کارشناس مسایل منطقه با بیان اینکه در میان تماشاگران شعارهای حمایت از فلسطین شنیده میشود، افزود: جام جهانی 2022 قطر با توجه به اینکه یک رویداد بین المللی بزرگ است، محلی بزرگی برای همبستگی با ملت فلسطین شده است و این همبستگی که ما در جام جهانی به وضوح آن را میبینیم، بیانگر مرکزیت مسئله فلسطین نزد امت اسلامی و جهان عرب است.
این کارشناس مسایل سیاسی با بیان اینکه موضوع فلسطین در میان مسلمانان و جهان عرب و افکار اسلامی موضوع اصلی است، اظهار داشت: علیرغم تمام تبلیغات صهیونیستها که ادعا میکردند فلسطین مسئله اصلی جهان اسلام نیست، اما این بازیها دوباره ثابت کرد که فلسطین نزد امت اسلامی و جهان عرب مسئلهای اصلی بوده و مرکزیت دارد.
وی با اشاره به همبستگی جهان اسلام با فلسطین یادآور شد: روی دیگر این همبستگی، موضوع انزوا رژیم صهیونیستی است یعنی همان قدر که همبستگی با ملت فلسطین پررنگتر شده است، دلیلی واضح برای آن است که رژیم صهیونیستی در انزوا قرار گرفته است. علی رغم هیاهوهای اسراییلیها برای موضوع عادی سازی روابط، این امر فقط با چهار دولت عربی صورت گرفته است و ملتهای مسلمان و عرب از این عادی سازی ها دور و جدا هستند.
این روزنامه نگار و کارشناس مسایل منطقه تصریح کرد: در تمام نظرسنجیهای معتبر مشاهده میکنیم که بعد از آغاز فرآیند عادی سازی که از امارات و بحرین آغاز شد، مردم این کشوزهای اسلامی و عربی حتی با سرعت بیشتری نسبت به اسراییل نفرت و انزجار خود را اعلام میکنند.
وی گفت: جام جهانی عرصهای شد برای تجلی یافتن این واقعیت که فلسطین هنوز مسئله مهم جهان اسلام بوده و ما شاهد انزجار ملتهای مسلمان و حتی دنیا از اسراییل هستیم. در این بازیها اسراییلیها با واقعیتی به نام نفرت از اسراییل مواجه شدند که خلاف محاسبات و تصورات آنها بود.
عرب خاطرنشان کرد: آنها جام جهانی را به عنوان محلی برای عادی سازی روابط در میان ملت های اسلامی و عربی تصور میکردند و معتقد بودند که این بازیها موقعیت خوبی است تا دامنه عادی سازی خود را بعد از چهار کشور عربی به نزدیکی با ملل اسلامی و عربی هدایت کنند که کاملا خلاف تصورات آنها نمایان شد.
وی گفت: اسراییل عادی سازی را با دولتهای عربی در پیش گرفت تا موقعیت خود را تثبیت کند اما جام جهانی قطر نفرت شدید از اسراییل را نزد ملت های مسلمان و عرب و حتی کل دنیا نشان داد.
عرب در مورد میزان نفرت تماشاگران در این بازیها از اسراییل خاطرنشان کرد: میزان نفرت تماشاگران به اندازهای بود که اسراییلیها؛ اسراییلی بودن خود را منکر شدند و ادعا میکردند که از کشور اکوادور یا سایر کشورها هستند.
وی گفت: در جام جهانی ملتهای عرب و مسلمان احساس واقعی خود را نسبت به اسراییل بروز دادند و این موضوع نشان میدهد که دولتهای عربی نه تنها از مجرای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی رستگار نشدند بلکه در باتلاق روابط با اسرائیل فرو رفتتد و راه خود را از ملتهای شان جدا کردند.
عرب تصریح کرد: توافقات عادی سازی نزد ملتها هیچ مشروعیتی ندارد و اگر فضای دموکراتیک در کشورهای عربی برقرار بود، به این میزان دولتهای عربی جدا از ملت های خود تصمیم نمیگرفتند که به صورت خودسرانه و دور از تمایلات و گرایشهای ملت خود راه عادی سازی با رژیم صهیونیستی را در پیش بگیرند.
وی یادآور شد: نظرسنجیها از مراکز معتبر، علمی و پژوهشی موید این موضوع است که نفرت در میان ملتهای عرب نسبت به اسراییل در حال گسترش است و مخالف عادی سازیهایی هستند که دولتهای آنها با اسراییل در پیش گرفتهاند.
وی با بیان اینکه تماشاگران به شکل علنی حمایت خود را از فلسطین اعلام کردند، افزود: این موضوع در فضای مجازی با استقبال کاربران فضای مجازی مواجه میشود. اسراییلیها معتقد بودند که جام جهانی بستر مناسبی برای نزدیکی به ملتهای عرب و مسلمان است که این محاسبه اشتباه از آب درآمد و در واقع شاهد نوعی خودزنی اسراییل در این بازیها هستیم، به همین دلیل آنها سریعا ملیت خود را انکار کردند و خود را در انزوا قرار دادند.
وی یادآور شد: میزان نفرت مردم از اسراییل را رسانههای جمعی نیز منتشر کردند تا جایی که این میزان نفرت به جایی رسید که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی اسراییل شروع به افزایش سطح حفاظت و امنیت نسبت به اتباع خود کردند و تمام این رویداد در جلوی دوربین های تلویزیون نمودار و آشکار شد.
نظر شما