به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان خوزستان، صادق خلیلیان، امروز در برنامه مسیر پیشرفت صدا و سیمای مرکز خوزستان، در خصوص دریافت حق آلایندگی از شرکتهای آلاینده اظهار کرد: حق آلایندگی در سالهای متمادی به عنوان طلب استان از شرکتهای آلاینده به شمار می رفت و دولت گذشته موفق به دریافت آن نشد، بنابراین احصا حق آلایندگی به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گرفت و حاصل آن دریافت ۵ هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان بود که میان دهیاریها و شهرداریها توزیع شد.
استاندار خوزستان، پیرامون چگونگی توزیع حق آلایندگی در استان افزود: شهرداریها در سنوات مختلف بیشترین درآمد حاصل از عوارض، ارزش افزوده و … را صرف پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان میکردند و بخش اندکی از آن برای عمران و آبادانی شهر هزینه میشد.
وی اضافه کرد: در توزیع حق آلایندگی ۲ ضابطه مورد توجه قرار گرفت، نخست دوری و نزدیکی به منابع آلاینده و سپس جمعیت تا همه شهرها و روستاها از آن بهره مند شوند، در همین راستا سهم شهرداریهای ٨٧ شهرِ استان از دریافت حق آلایندگی ٧٠ درصد شد؛ همچنین ٣٠ درصد آن نیز برای جمعیت روستایی (٢ هزار و ١٧ روستای دارای دهیاری، ٢ هزار و ٢۶ روستای فاقد دهیاری و سایر نقاط مشمول این عوارض در نظر گرفته شد.
معوقات کارگران شهرداری به صفر رسید
خلیلیان، با اشاره به انباشت معوقات کارگران شهرداری عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که در بدو آغاز به کار در خوزستان با آن مواجه شدیم، مطالبات کارگران شهرداریها بود که در این راستا ۴٠ درصد از حق آلایندگی دریافتی از سوی شهرداریها را به پرداخت معوقات کارگران اختصاص دادیم و این مطالبات به صفر رسید و ۶٠ درصد آن را نیز بلوکه کردیم تا برای مصارف روزمره شهرداریها مصرف نشود.
تعیین کارگروه تخصصی و ویژه برای تعیین طرحهای اولویتدار
وی عنوان کرد: یک کارگروه تخصصی ویژهی تعیین طرحهای اولویتدار شهرداریها در شهرهای مختلف تعیین شد تا مشکلات ٨٧ شهرِ استان خوزستان برطرف شود.
استاندار خوزستان، در خصوص تشکیل کمیته فنی برای دهیاریها ابراز کرد: مبلغ اختصاص یافته به دهیاریها تحت نظر این کمیته فنی در زمینههای مختلف بر حسب نیاز مصرف خواهد شد.
تکمیل باند دوطرفه شمال به جنوب پل شهید چمران از محل اعتبارات حق آلایندگی
وی با اشاره به تکمیل باند دو طرفه شمال به جنوب پل شهید چمران از محل اعتبارات حق آلایندگی، ادامه داد: با تکمیل این پل بخش اعظمی از ترافیک کاهش یافت و مابقی آن نیز تکمیل خواهد شد.
خلیلیان، از تعریف نقشه راه برای اعتبارات حق آلایندگی در شهرهای استان خبر داد و گفت: نقشه راهی برای اعتبارات حق آلایندگی در شهرهای مختلف بر اساس پروژههای مورد نیاز هر شهر مشخص شده تا تحول اساسی را در شهرهای استان شاهد باشیم.
وی اذعان کرد: راهاندازی طرحهای عمرانی در شهرها بخشی از مشکلات بیکاری شهری را رفع خواهد کرد؛ خوشبختانه در اهواز، آبادان و خرمشهر فعالیتها آغاز شده است.
بهبود وضعیت سیستم حمل و نقل شهری
استاندار خوزستان، با اشاره به فرسودگی سیستم حمل و نقل شهری خاطر نشان کرد: در مرحله نخست موفق شدیم تا از محل عوارض آلایندگی ١٩٩ دستگاه اتوبوس را به استان خوزستان اختصاص دهیم تا شاهد رفاه شهروندان، بهبود سیستم حمل و نقل شهری و کاهش کرایههای درون شهری باشیم.
وی بیان کرد: در راستای بهبود سیستم حمل و نقل سریع شهری بنا است تا تعدادی ون به سیستم حملونقل شهری افزوده شود تا مجموعه مکملی از اتوبوس، مینیبوس و تاکسی را داشته باشیم.
عزم جدی دولت سیزدهم در رفع مشکل فاضلاب اهواز
خلیلیان، در رابطه با آخرین وضعیت اجرای طرح فاضلاب در شهر اهواز تاکید کرد: در بدو ورودم به استان خوزستان فاضلاب اغلب محلات شهر اهواز بدون اینکه بارندگی صورت گرفته باشد؛ کف خیابان روان بود؛ این موضوع نشان از غفلت و بیتوجهی بزرگ طی سالهای گذشته دارد.
وی تصریح کرد: دولت سیزدهم تصمیم گیری کرد تا فاضلاب شهر اهواز را با اجرای طرح اساسی ساماندهی کند؛ بنابراین در راستای تکمیل طرح اصلی ۲ ساله دولت از سال گذشته ١۴۴ نقطه بحرانی شناسایی شد و جبهههای گسترده کاری در شهر فعالیت خود را آغاز کردند؛ امسال نیز رفع مشکل فاضلاب ٧٠ نقطه بحرانی دیگر در دستور کار قرار گرفت و به این صورت مشکل نقاط بحرانی مناطق مختلف را در راستای طرح اصلی برطرف خواهد شد.
استاندار خوزستان افزود: تصفیه فاضلاب شهر اهواز در دولت گذشته افتتاح شد اما اتصال و شبکه آن در جهت بهرهبرداری مردم برقرار نبود؛ بنابراین اتصالات و شبکه آن برقرار شد در عین حال تاسیسات تصفیه فاضلاب غرب نیز در حال تکمیل است.
وی در رابطه با ترمیم نوارهای حفاری اضافه کرد: از میان ٨٠ خیابانی که کار آسفالت آنها بایستی انجام شود تا ۲ هفته گذشته ۴۴ خیابان تکمیل شد و مابقی در همین ماه به اتمام میرسند؛ ٢۴٠ میلیارد تومان از محل سفرهای استانی دولت به سازمان آبفا اختصاص یافت تا طرحهای مربوطه و ترمیم نقاط حفاری را سرعت بخشد.
احیای رودخانه کارون با جلوگیری از ورود فاضلاب
خلیلیان، با اشاره به احیای رودخانه کارون ابراز کرد: اصلاح شبکه فاضلاب و تکمیل کانالهای انتقال آبهای سطحی در حال انجام است، در پی آن ١٩ نقطه از ٢۴ نقطه فاضلابی که وارد رودخانه کارون میشد، مسدود خواهد شد و کارون نجات پیدا خواهد کرد.
وی اذعان کرد: افزون بر تصفیهخانههای فاضلاب اهواز و شادگان، شهرستانهای آبادان، خرمشهر، ماهشهر، مسجدسلیمان و بندر امام خمینی (ره) نیز در حال انجام هستند و به تدریج بهره برداری خواهند شد و فاضلاب تصفیه شده حاصل از آن به صنعت و کشاورزی اختصاص مییابد.
انتقال آب از شمالی ترین نقطه استان به جنوبی ترین نقطه استان با طرح غدیر
استاندار خوزستان، در خصوص ابرپروژه غدیر اظهار کرد: ابرپروژه غدیر در سه مرحله انجام شده که مرحله نخست آن آب را از کرخه دریافت میکرد؛ سال گذشته در چارچوب مصوبات دولت ٣۴ هزار میلیارد تومان به خوزستان برای اجرای طرحهای مختلف اختصاص یافت و بخش میانی ابرپروژه غدیر اجرا شد تا آب را از دز به شهرهای استان منتقل کنیم.
وی با بیان اینکه طرح غدیر در صورت تکمیل همه استان را تحت پوشش قرار خواهد داد، تاکید کرد: دلیل عدم وجود تنش آب شرب امسال اجرای طرح غدیر است.
خلیلیان عنوان کرد: درجه شوری آب کرخه ١٨٠٠ است در حالی که این شاخص در دز حدود ۶٠٠ بوده که استاندارد آب بین المللی است از سال گذشته آب شرب یک هزار و ۵٠٠ روستا نیز پایدار شد و یا دارای آب جدید شدند.
وی بیان کرد: یک هزار روستای دیگر باقی مانده که فعالیتهای لازم برای آبدار کردن آنها در حال انجام است؛ ضمن اینکه سایر شهرها تحت پوشش چند طرح تامین آب قرار دارند.
استاندار خوزستان، با بیان اینکه کارهای بزرگی در چارچوب مصوبات سفر هیئت دولت انجام شده است خاطر نشان کرد: پروژههای راههای اصلی استان فعال شده است و همین امر موجب توسعه صنعت استان خواهد شد.
تکمیل بیمارستان ٢٢٠ تختخوابه علوی آبادان
وی با اشاره به تکمیل بیمارستان ٢٢٠ تختخوابه علوی آبادان، ادامه داد: این بیمارستان در مصوبات سفر هیئت دولت وجود داشت و در بحث گردشگری سلامت اهمیت بسیاری دارد.
خلیلیان، با اشاره به راهآهن دوخطه اهواز اندیمشک اظهار کرد: پروژه دوخطه کردن راه آهن اهواز به اندیمشک پنج سال بر زمین مانده بود که در چارچوب مصوبات سفر هیئت دولت انجام میشود.
وی در پایان یاد آور شد: پروژههای فرهنگی از جمله خانه هنرمندان و … نیز در حال انجام است که برخی از آنها یا به بهره برداری رسیدهاند و یا در آینده نزدیک به بهره برداری خواهند رسید.
نظر شما