فرسایش خاک در ایران بیش از میانگین جهانی

مدیرکل آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: میزان فرسایش خاک در ایران بیش از میانگین جهانی است و در این باره باید علاوه بر طرح های آبخیزداری مشارکت مردم نیز وجود داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی؛ هوشنگ جزی ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران خراسان شمالی اظهارداشت: میزان فرسایش خاک در کشور ۱۶.۴ تُن در هر هکتار در سال است که این رقم در جهان به طور متوسط ۲.۵ تُن در هر هکتار است. 

 

 

مدیرکل آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه های کشور با فرسایش آبی رو به رو است و میزان فرسایش خاک در زاگرس بسیار بالا و ۳۰ تُن در هر هکتار  است.

 

 


وی خاطرنشان کرد: میزان فرسایش خاک در استان سیستان و بلوچستان در سیل سال ۹۸، چهار هزار تُن در هر هکتار بود.

 


ورود سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب خاک به سدها 

 

مدیرکل آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه فرسایش خاک در بالا دست سدها یک تهدید برای این سازه ها است، گفت: سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب خاک  وارد سدها می شود.

 

 


وی افزود: میزان رسوب و خاکی که هر ساله وارد مخزن های سدهای کشور می شود، معادل ۶ برابر حجم سد شیرین دره در  خراسان شمالی است.

 

 


وی خاطرنشان کرد: رسوب گذاری سیل ها در سد سبب کاهش عمر مفید این سازه ها است.

 

 


جزی خاطرنشان کرد: وسعت حوزه های آبخیز در بالا دست سدهای کشور ۴۸ میلیون هکتار است که طرح های آبخیزداری تاکنون در ۱۱ میلیون هکتار از این وسعت اجرا شده است.

 

 

 
وی آلودگی خاک را از نگرانی ها  و دغدغه ها برای امنیت غذایی عنوان کرد و گفت: اکنون  یک میلیارد نفر از جمعیت جهان در معرض تهدید آلودگی خاک قرار دارند و این رقم تا سال ۲۰۵۰ به طرز وحشتناک افزایش می یابد.

 

 


جزی بر اهمیت حفظ خاک تاکید کرد و گفت: خاک بستری برای تولید و بستر حفظ پوشش گیاهی است، پوشش گیاهی به کشور کمک می‌کند که شرایط اقلیمی متعادلی داشته باشد.

 

 


مدیرکل آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: پساب های صنعتی و استفاده زیاد از سموم و کودهای شیمایی برای کشاورزی از علت های آلودگی خاک است.

 

 

 

کد خبر 1237064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha