جهاد خدمتی که از مسجد آغاز شد

روزگاری نه چندان دور جوانانی پرورش یافته مسجد و مکتب اهل بیت (ع) و از جنس اخلاص، در کشور ما بودند که در جبهه های حق و باطل تا پای جان از ناموس و وطن محافظت کردند و حالا دیر پایی نیست که جوانان مسجدی روستای قنات نو جیرفت جا پای شهدا گذاشته اند.

خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، مهدیه شعبانی:

 

مساجد از صدر اسلام تا به امروز به دلیل برخورداری از جایگاه معنوی، همواره جوانانی مومن، متعهد و دارای روحیه خدمت به مردم دردمند را در دل خود پرورش داده اند.

روزگاری نه چندان دور جوانانی پرورش یافته مسجد و مکتب اهل بیت (ع) و از جنس اخلاص، در کشور ما بودند که در جبهه های حق و باطل تا پای جان از ناموس و وطن محافظت کردند.

حالا دیر پایی نیست که جوانان مسجدی روستای قنات نو از شهرستان جیرفت جا پای شهدا گذاشته اند و  در قالب گروه جهادی به جنگ محرومیت رفته اند.

این جوانان به صورت آتش به اختیار در لبیک به ندای امام امت از سال ۱۳۹۰ جهاد خدمت به محرومین و دردمندان را از مسجد صاحب الزمان (عج) روستای خود آغاز کرده و حالا خدمات این جهادگران گمنام منشأ خیرات و برکات فراوانی نه تنها برای اهالی این روستا بلکه دیگر روستاها شده، جهادگرانی که سرمای زمستان و گرمای تابستان برای آنها معنایی ندارد و تنها دلگرمی آنها لبخند رضایت دردمندان و محرومین است.

 

در این گزارش برای آشنایی بیشتر با گروه جهادی فدائیان رهبر با رضا صدیقی مهنی مسئول این گروه جهادی، به گفتگو نشستیم.

 

چه شد که گروه جهادی فداییان رهبر شکل گرفت؟

 

یک شب با تعدادی از جوانان روستا در مسجد محله دور هم جمع شدیم و در لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب اسلامی برای یاری رساندن به محرومین تصمیم گرفتیم هر کاری که از دست مان بر می آید انجام دهیم و اینچنین شد که گروه جهادی فدائیان رهبر شکل گرفت.

 

 

 

 

این گروه با چند نفر تشکیل شد و اکنون چند نیروی جهادگر با آن همکاری دارند؟

 

در ابتدا با ۱۰ نفر از جوانان مسجد صاحب الزمان (عج)، جهاد خدمت به محرومین آغاز شد و از آنجایی که در امور مختلف تخصص کافی نداشتیم بنابراین قرار گذاشتیم در کارهای کشاورزی و یا ساخت و ساز خانه به مردم روستا کمک کنیم و رفته رفته سعی کردیم در زمینه های مختلف هم مهارت کسب کنیم و هم نیروی جوان متخصص جذب کنیم، اکنون ۳۵ نیروی جوان متخصص در این گروه جهادی مشغول به خدمت هستند.

 

 

 

 

 

از خدمات گروه جهادی فدائیان رهبر بگویید:

 

فعالیت گروه در زمینه های اشتغالزایی، فرهنگی، عمرانی، بهداشت و درمان و رسانه است و تاکنون در این خصوص خدماتی به محرومین ارائه داده است به طور مثال در زمینه اشتغالزایی برای بانوان بی سرپرست، بد سرپرست و بی بضاعت مشاغل خرد خانگی همچون پرورش مرغ بومی و ترشی فروشی‌ راه اندازی شده است و اکنون در حال راه اندازی کارگاه خیاطی برای بانوان روستا هستیم که با راه اندازی این کارگاه زمینه اشتغال ۱۷ نفر به طور مستقیم فراهم می شود.

یادواره های شهدا، راه اندازی هیئت خادم الشهداء، دوره های آموزش سبک زندگی اسلامی، برپایی جشن ازدواج آسان برای زوج های بی بضاعت از جمله فعالیت های فرهنگی این گروه جهادی است.

در بحث عمرانی نیز با ورود نیروی متخصص جوان، کار ساخت و ساز منازل را به دست گرفتیم و تاکنون ۱۰۰ واحد مسکونی و ۱۵۰ چشمه سرویس بهداشتی به همت این جهادگران ساخته شده است و از ابتدای سال جاری کار ساخت و ساز ۱۵ واحد مسکونی و ۲۵ چشمه سرویس بهداشتی را آغاز کرده ایم که ان شاءالله تا پایان سال تکمیل و به بهره‌برداری می رسند.

همچنین در راستای نهضت آبرسانی مرد میدان که به یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از سوی سپاه اجرا می شود، تعداد ۱۵ پروژه آبرسانی به همت والای این جهادگران شده است.

در حوزه بهداشت و درمان نیز با شیوع کرونا کار را با ضدعفونی اماکن، تولید و توزیع ماسک، شروع کرده و سپس در امر ی با بهداشت همکاری کردیم و از بیماران بی بضاعت که توان پرداخت هزینه های درمانی خود را ندارند در حد توان حمایت می کنیم

با توجه به ضرورت های امروز جامعه، در حوزه رسانه اولویت کاراها را به ارتقای سطح سواد رسانه ای و جهاد تبیین اختصاص داده ایم و در این راستا از ظرفیت پنج طلبه بومی جهادگر استفاده می شود.

علاوه بر این برای حمایت از خانواده های بی بضاعت، بسته های معیشتی در بین آنها توزیع می شود و از تحصیل دانش آموزان بی بضاعت نیز حمایت می شود و در این راستا هم کتاب درسی و لوازم التحریر تهیه و هم کلاس های تقویتی برای آنها برگزار می‌شود.

 

 

 

 

گستره فعالیت گروه جهادی فدائیان رهبر کجا است و برای آینده چه هدفی را دنبال می کنید؟

 

فعالیت های این گروه جهادی تنها مختص روستای قنات نو نیست بلکه هر کجا مردم بخش اسماعیلیه احساس نیاز به حضور جهادگران داشته باشند ما در آنجا حاضر می شویم و در آینده نزدیک این گروه جهادی تبدیل به یک قرارگاه جهادی می شود و در این راستا هر یک از جهادگران با جذب جوانان یک گروه جهادی کوچک راه اندازی می کنند.

 

 

از برنامه هایتان برای جذب نوجوانان و جوانان به مسجد بگویید:

 

 

از آنجایی که یکی از اهداف ما در جذب بچه ها، تقویت روحیه شادی و نشاط معنوی است بنابراین براساس علاقه مندی آنها یکسری برنامه همچون اردوهای درون منطقه ای اجرا می کنیم و در این اردوها بچه ها را به دل طبیعت برده و برای آنها برنامه های تفریحی و تربیتی اجرا می شود و همچنین برای جذب بچه ها دوره های آموزش قرآن کریم و کلاس های ورزشی نیز برگزار می کنیم.

 

سخن پایانی:

 

رضا صدیقی مهنی نمونه ای از جوانان مسجدی این مرز و بوم است که با انگیزه و دغدغه مند وارد عرصه جهاد خدمت به محرومین شده و توانسته جوانان با انگیزه، با اخلاص و دغدغه مند را دور خود جمع کند و با جلب کمک های مردمی و خیرین باری از دوش محرومین و نیازمندان بر دارد، حالا این جوان با انگیزه هر چهارشنبه به روستاهای اطراف می رود تا جوانان مسجدی آنجا را دور هم جمع کند و گروه های جهادی تشکیل دهد.

آری تلاش این جوان مسجدی و دیگر جهادگران گمنام نشان داد که برای آبادانی کشور باید مساجد را پایگاه تربیت نیروهای جوان متعهد قرار داد.

کد خبر 1238094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha