انسان در عبودیت حقیقی خود را برای خداوند هزینه می‌کند

حجت الاسلام والمسلمین انصاریان گفت: انسان در عبودیت حقیقی خود را برای خداوند هزینه می‌کند. در صورتی که عیار ایمان انسان در سطح بالایی باشد او شخصی صبور، متوکل، آرام و محبوب الهی می‌شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان استاد حوزه علمیه در مراسمی که به مناسبت ایام فاطمیه در مسجد حضرت رسول اکرم (ص) برگزار شد در خصوص عبودیت و بندگی الهی گفت:‌ در عبودیت حقیقی انسان خود را برای خداوند هزینه می‌کند.

این استاد حوزه علمیه افزود:‌ انجام واجبات بخشی از عبودیت است که شامل عمل و اخلاق و اعتقاد مثبت می‌شود. از زمان حضرت آدم تا امروز هر انسانی در پیشگاه پروردگار به مقام و جایگاهی دست پیدا کرده در اثر عبودیت بوده است.

وی با بیان اینکه همه آثار عبودیت در دنیا ظاهر نمی‌شود، عنوان کرد: وقتی بنده واقعی خداوند به عالم آخرت وارد می‌شود و پرده‌ها کنار می‌رود و مقامات خود را مشاهده می‌کند آرزو می‌کند ای‌کاش خداوند او را به دنیا برگرداند و این عبودیت را دو مرتبه تکرار شود؛ اگرچه برای هیچ کس برگشتی وجود ندارد و اهل نجات از وضعیت خود راضی هستند.

حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با استناد به آیاتی از قرآن کریم بیان کرد:‌ طبق آیات الهی مومنانی که اعتقادات، اخلاق و حال دلشان وزن سنگین الهی دارد در زندگی از عمر خود کمال لذت را می‌برند و از آنچه دارند راضی هستند و روز قیامت هم از آنچه به آنها عطا شده کمال رضایت را دارند.

 این استاد اخلاق در خصوص دعای کمیل اظهار کرد:‌ دعای کمیل دعایی ویژه و یقینی است که از سوی امام علی (ع) صادر شده است فهم درست این دعا سختی‌های زندگی را برای انسان راحت می‌کند. کسانی که در سختی‌ها، مشکلات و دشواری‌ها کم ظرفیتی نشان می‌دهند به خاطر آن است که عیار ایمان آنان کم است؛ اگر عیار ایمان انسان در سطح بالایی باشد او شخصی صبور، متوکل، آرام و محبوب الهی می‌شود. طبق آیات قرآن پیامبران گلایه‌های خود را فقط نزد خدا می‌برند.

وی با بیان اینکه همه انسان‌ها اعم از خوب و بد با پیشامدهای تلخ و شیرین مواجه می‌شوند، گفت: مومنان حقیقی در پیشامدهای تلخ راضی به رضای الهی است و گلایه نمی‌کنند. پیشامدهای تلخ برای اولیای الهی نتیجه گناه و معصیت نیست بلکه آن را دیگران برای آنها پیش می‌آورند. امیرمومنان امام علی(ع) فرمودند اولیاء‌الهی عبادات و بندگی خود را فیض الهی می‌دانند.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه انسان مملوک مالک است و بر هیچ چیزی قدرت ندارد، ابراز کرد:‌ هر قدرتی عنایت الهی است، اگر پروردگار به انسان کمک نکند حتی نمی‌تواند قدم از قدم بردارد؛ کسانی که به این امر مهم توجه دارند هرگز مغرور نمی‌شوند. انسان باید همه چیز را از آن خدا ببیند اگر چنین شود زبان گلایه‌اش بسته می‌شود.

کد خبر 1238141

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha