به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، حجتالاسلام محسن قرائتی امروز پنج شنبه (۱۷ آذر) در جمع طلاب و روحانیون استان با تأکید بر برقراری رابطه دوستانه با نسل جوان و نوجوان اظهار کرد: هرچه در منبر حتی خطبه نماز جمعه گفته می شود باید مفید، مختصر و از سوی دیگر کاربردی و مورد نیاز مردم باشد تا وقت مخاطبان را تلف نکند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: اغتشاشات اخیر به ما نشان داد آموزش و پرورش در مدارس و طلاب و روحانیون برای نسل نو جامعه خوب کار نکردهاند.
وی به سهم طلاب و روحانیون در تربیت نسل نو جامعه اشاره و تصریح کرد: برگزاری جلسه برای نسل جدید، جایزه دادن به شاگردهای برتر، عیادت از بیماران و دیدار از نیازمندان از راه های جذب مردم بخصوص نوجوانان است که باید در این زمینه قوی تر عمل شود.
حجت الاسلام قرائتی بیان کرد: ۳۵۰ «اعوذ» در قرآن کریم داريم، يکی اين است «إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عِلْمٍ لا يَنْفَعُ؛ پناه می برم از علم بدون منفعت.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به آیه «إِنَّمَا یخْشَی اللّه مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ؛ و از میان بندگان خدا، فقط دانشمندان خدا ترس هستند»، گفت: روزی خدمت علامه طباطبایی رسیدم و گفتم قرآن کریم میفرماید علما از خدا میترسند، ایشان در جواب فرمودند همینطور است، گفتم من در ابتدای سالهای طلبگی خود سر نماز گریه میکردم اما حالا که باسواد شدهام علم من باعث تضرع و سجده و تقرب نشده است، فرمودند آنچه که خواندهای فقط چند اصطلاح بوده و علم واقعی نبوده است.
وی با بیان اینکه من از ابتدای انقلاب تاکنون فیلم ندیدم، ۸۰ کتاب نوشتم، از تعطیلی حوزه های علمیه در روزهای پنجشنبه انتقاد کرد و ادامه داد: حوزه و دانشگاه در برخی استانها روزهای پنجشنبه تعطیل است در حالی که این دو حوزه حساس و مهم نباید در هیچ روزی تعطیل باشند.
حجت الاسلام قرائتی عنوان کرد: قرآن حتی تعطیلی روز جمعه را به اندازه نماز جمعه سفارش میکند «وَ ذَرُوا الْبَیْع» و بعد از نماز جمعه دستور به تلاش و حرکت میدهد. «فَإِذَا قُضِیَتِ الصَّلَاةُ فَانْتَشِرُوا فِی الْأَرْضِ وَ ابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ».
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با ابراز خرسندی از اینکه حوزه علمیه خراسان جنوبی روزهای پنج شنبه تعطیل نیست، خطاب به طلاب گفت: از فرصت های عمرتان استفاده کنید و بامدیریت زمان برای کارهایتان برنامه ریزی داشته باشید.
وی با اشاره به مهجوریت قرآن اشاره کرد و ادامه داد: قرآن «بَیَانٌ لِّلنَّاسِ» است؛ بنابراین تفسیر قرآن باید طوری باشد که عوام و خواص بتوانند آن را بفهمند و طلاب و علما باید در محافل و منبرها به تفسیر قرآن با بیان روان و روز برای نوجوانان و عموم بپردازند.
حجت الاسلام قرائتی افزود: قرآن حتی در شب قدر هم که شب نزول آن است، سهمی کمتری دارد چون در شب قدر سهم دعا و تاریخ و سخنرانی و روضه بیشتر از سهم تفسیر است.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور ضمن توصیه به رونف تفسیر قرآن در مساجد، بیان کرد: در چند ماه باقیمانده تا ماه مبارک رمضان انتظار است برای طلاب و روحانیون دورههای آموزشی و کارگاههای تفاسیر قرآن کریم برگزار شود تا در منبرها به تفسیر قرآن بپردازند.
وی با اشاره به نوشتن نامه ای به رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره ۲۲ واجب فراموش شده، تصریح کرد: نماز جماعت، زکات و قرآن و توجه به نسل کودک و نوجوان از جمله مواردی بودند که در این ۲۲ مورد ذکر شد.
حجت الاسلام قرائتی در پایان به توجه به نسل نوجوان تأکید کرد و خطاب به طلاب گفت: هر یک از شما می توانید در یک مدرسه نزدیک به محل کار خود نماز جماعت اقامه کنید.
نظر شما