فعالیت ۸ موسسه پژوهشی جهاد کشاورزی در گیلان

ابراهیمی با بیان اینکه در گیلان هشت موسسه پژوهشی جهاد کشاورزی وجود دارد، گفت: دانشگاه گیلان برای پژوهشهای نیاز محور که در جهت نیازهای استان باشد امتیازات بسیار خوبی قائل می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، رضا ابراهیمی شامگاه دوشنبه (۲۱ آذر) در برنامه گفت‌و‌گوی خبری اظهار داشت: در آینده نزدیک کشورهای پیشرو کشورهایی هستند که اهل پژوهش باشند، بنابراین یکی از مسائل مهمی که باید در برنامه هفتم توسعه باید به آن توجه شود، موضوع افزایش توجه به بودجه پژوهشی است.
 
 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان میزان بودجه‌ای که در کشور به پژوهش اختصاص می‌یابد را نامطلوب دانست و ابراز داشت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۱ صدم درصد از تولید ناخالص کشور برای پژوهش در نظر گرفته شد در حالیکه این عدد در کشورهای منطقه بالای ۲ درصد و در کشورهای پیشرو مانند کره جنوبی ۴.۲ دهم درصد است.
 
 
ابراهیمی با بیان اینکه هر استانی باید به صورت مسئله محور در حوزه پژوهش ورود کند عنوان کرد: دانشگاه گیلان در چند سال اخیر یک برنامه راهبردی عملیاتی را تدوین کرده است و این دانشگاه در رده دهمین دانشگاه جامع کشور قرار دارد.
 
 
دبیر جشنواره علمی پژوهش و فناوری استان گیلان اهمیت بخشی به ظرفیت‌های کشاورزی و ارتباط با موسسات پژوهشی جهاد کشاورزی را مهمترین بخش برنامه راهبردی و عملیاتی دانشگاه گیلان خواند و افزود: این کار با هدف نقش آفرینی بیشتر دانشگاه در حوزه تولید محصولات کشاورزی، دفع آفات و بازاریابی انجام می‌گیرد.
 
 
وی تصریح کرد: هزینه طرح‌های پژوهشی بسیار بالاست و اگر بتوانیم نهادی فرا دانشگاهی را جهت تجمیع بودجه‌ها و واگذاری آن به طرح‌های پژوهشی آماده کنیم، مشکل این بخش حل می‌شود.
 
 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان اضافه کرد: بروکراسی اداری و صدور مجوزات فرآیند به ثمر رساندن یک طرح پژوهشی و محصول دانش‌بنیان را طولانی می‌کند و این امر باعث می‌شود، هزینه افزایش پیدا کند. 
 
 
ابراهیمی با بیان اینکه در گیلان هشت موسسه پژوهشی جهاد کشاورزی وجود دارد اظهار داشت: دانشگاه گیلان در یکسال اخیر آئین نامه های خود را به روزرسانی کرده و به موجب آن به پژوهش‌های نیاز محور امتیازات بیشتری تعلق می‌گیرد.
 
 
دبیر جشنواره علمی پژوهش و فناوری استان گیلان استفاده از فرصت تحریم برای سرمایه‌گذاری بیشتر روی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی را مورد تاکید قرار داد و افزود: برای تحقق شعار سال و تعهداتی که قانونگذار از دولت خواسته به حوزه علم و فناوری وابسته است بنابراین اهمیت دادن به پژوهش و فناوری به پایداری ملی و استحکام اقتصادی خواهد انجامید.
 
 
وی گیلان را در حوزه تولید دارو استانی پیشرو خواند و عنوان کرد: آموزش دادن دانشجویان به شکل نیاز محور باید در دستور کار قرار گیرد زیرا هنوز در گیلان رشته‌هایی مانند کشتی سازی و الکترونیک و برق کشتی دایر نشده و ما مجبوریم از کارشناسان خارجی استفاده کنیم.
 
 
ابراهیمی ظرفیت گیلان در بخش بسته‌بندی را هم مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: برنامه‌های خوبی در گیلان و دانشگاه در حال انجام است و رایزنی‌هایی هم با منطقه آزاد صورت گرفته تا بتوانیم زمینه بسته‌بندی محصولات سایر استانها و صادرات آن از استان گیلان را فراهم کنیم.
 
 
وی خاطرنشان کرد: جشنواره پژوهش و فناوری گیلان دارای چهار کارگروه است و هفته گذشته هم اختتامیه آن برگزار شد و امسال گیلان برای اولین بار فرآیند جمع‌آوری پرونده‌های محققان خود را به صورت کاملا الکترونیکی برگزار کرد و اهمیت زیادی هم به حوزه دانش‌بنیان قائل شد.
 
 
 
 
کد خبر 1239333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha