به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سید کاظم فروتن در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه(۲۲آذر) مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش مشترک کمیسیونهای فرهنگی، اجتماعی و بهداشت و درمان در مورد نحوه عملکرد دستگاههای مسئول در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: در ابتدا از پیام مقام معظم رهبری در اولین جلسه ستاد ملی جمعیت تشکر میکنم؛ مقام معظم رهبری با این پیام چراغ راهی را برای موضوع جمعیت و خانواده مشخص کردند.
دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری اظهار کرد: معظم له ضمن تشکر از مسئولان مجلس و دولت که به چارهجویی برای نجات کشور از آینده هولناک پیری جمعیت میپردازند، میفرمایند تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور و حمایت از خانواده یکی از ضروریترین فرایض مسئولان و آحاد مردم است، این فریضه درباره افراد و مراکز اثرگذار و فرهنگساز تأثیر بیشتری مییابد. این یک سیاست حیاتی برای آینده بلند مدت کشور عزیز ما است. به دستاندرکاران این حسنه ماندگار توصیه میکنم که در کنار تدابیر قانونی و امثال آن به فرهنگسازی در فضای عمومی و نیز در نظام بهداشتی اهمیت دهند.در کنار تمام موضوعات قانونی، به فرهنگسازی باید توجه شود. موضوع فرهنگسازی بحثی نیست که یک شبه بتوان به آن دست یافت. اگر قانون مربوط به جمعیت به درستی اجرا شود اما نتیجه مورد نظر به دست نیاید ما زمان کافی برای افزایش جمعیت نداریم زیرا همانگونه که اشاره شد پنجره جمعیتی ما در حال بسته شدن است.
وی تاکید کرد: وضوع فرهنگسازی مورد غفلت قرار گرفته است، در سال 1390 تعداد ازدواج 874 هزار بود که این رقم در سال 1400 به 570 هزار کاهش پیدا کرد. تعداد طلاق در سال 99 حدود 143 هزار عدد بود که در سال 1400 این عدد به 200 هزار افزایش یافت. نرخ باروری در سال 1390، 1.79 بود که در سال 1400 نرخ باروری به 1.65 رسید.نرخ سالمندی 8.3 بود و اکنون به 10.5 رسیده است. این اعداد نشان میدهد که ما بحرانی را در حوزه ازدواج، طلاق و سالمندی پیش رو داریم که باید به آن توجه کنیم؛ علت تمام این موضوعات را باید در فرهنگسازی جستجو کرد.
فروتن با بیان اینکه ما در فرهنگ سازی بسیار ضعیف عمل کردیم، افزود: یک سال از تصویب قانون مجلس میگذرد اما هنوز ما تبلیغات لازم را در مراکز لازم نمیبینیم. قبلا مطرح میکردند فرزند کمتر زندگی بهتر چرا اکنون ما نمیگوییم "فرزند بیشتر، زندگی بهتر"، چرا روی این شعار کار نمی کنیم، وزارت ارشاد، رسانه ملی و ... باید روی این موضوع کار کنند.
وی گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه نامهای به ما ارائه کرد مبنی بر اینکه بر مبنای این 7 همت با تقسیم آن کاملا موافق هستیم بنابراین برای اجرای این قانون باید به دستگاهها در حوزه تأمین بودجه مربوط به اجرای قانون مذکور کمک کرد.
فروتن تاکید کرد: باید نگرش در این زمینه تغییر کند،ممکن است با افزایش آگاهی فرزندآوری محقق نشود، اگر روی استحکام خانواده کار شود فرزند صالح متولد میشود. از سوی دیگر متأسفانه اکنون هزینه مشاوره خانواده از جیب افراد پرداخت میشود که حتما باید این موضوع تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
نظر شما