بیش از ۷۰ درصد دعاوی در مساجد و مراکز مشاوره منجر به سازش شده است/برگزاری اولین همایش تخصصی امامان صلح و سازش  کشور در قم

حجت الاسلام البرزی با اشاره به طرح پایش ملی امامان شاخص شاغل در شوراهای حل اختلاف گفت: طی این ارزیابی به این نتیجه رسیدیم که بیش از ۷۰ درصد دعاوی در مساجد و مراکز مشاوره منجر به سازش شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجت الاسلام والمسلمین هادی البرزی مدیرعامل سازمان داوری هدایت امروز (چهارشنبه ۲۳ آذرماه) در گفتگو با خبرنگاران، ضمن تسلیت ایام فاطمیه، اظهار کرد: پیشینه داوری باتوجه به تاریخ مقدم بر محاکم قضایی است و همیشه بشر دعاوی خود را با مراجعه به شخص ثالث حل کرده است.

 

وی با بیان اینکه تنوع در مجازات‌ها، مدرن شدن جامعه و ... موجب شد جامعه به سمت محاکم قضایی و مجازات‌ها حرکت کند، گفت: در برخی از کشورها همچنان بر مسئله داوری حساسیت لازم وجود دارد و اولویت داوری کردن است از جمله قاضیان صلح در آمریکای لاتین،آسیای غربی و میانه و....

 

مدیرعامل سازمان داوری هدایت با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور از این مسئله عقب مانده‌ایم، عنوان کرد: در پیشینه اسلام و دوره باستانی کشور رسیدگی به اختلافات بر اساس داوری بوده است ولی در شرایط فعلی به آن بی‌توجهی شده است.

 

وی با بیان اینکه داوری در سال‌های اخیر در دستور کار سیستم قضایی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: از سال ۹۹ بر اساس سند تحول و با تائید مقام معظم رهبری داوری به عنوان یک سیاست قطعی در برنامه‌های قوه قضائیه در دستور کار قرار گرفت.

 

حجت الاسلام البرزی ادامه داد: سازمان داوری بازرگانی، داوری تعاون، داوری ورزش، داوری خانواده و ... ازجمله سازمان‌های داوری‌ای هستند که در این راستا شکل گرفته‌اند.

 

وی با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت‌های امامان محله، جمعه و جماعات رسالتی است که قوه قضائیه بر عهده سازمان داوری هدایت قرار داده است، تصریح کرد: عمده اختلافات خانواده ناشی از عدم مهارت‌های ارتباطی است.

 

مدیرعامل سازمان داوری هدایت اضافه کرد: اصل حضور خانواده در دادگاه قبیح است و در سازمان‌های داوری فضا را بیش‌تر بر مبنای سازگاری و صلح قرار داده‌ایم.

 

وی از طرح پایش ملی امامان شاخص شاغل در شوراهای حل اختلاف یاد  کرد و گفت: طی این ارزیابی به این نتیجه رسیدیم که بیش از ۷۰ درصد دعاوی در مساجد و مراکز مشاوره منجر به سازش شده است.

 

حجت الاسلام البرزی با بیان اینکه در مواردی محیط دادگاه موجب افزایش اختلافات میان خانواده‌ها می‌شود، یادآور شد: اصل تمرکز داوری در این مراکز بر روی والدین و بزرگ‌ترهای زوجین است.

 

وی با اشاره به اینکه در این داوری‌ها جلسات بر اساس توافق طرفین برگزار خواهد شد، گفت: در ادامه نیز پس از صدور گواهی سازش، دوره‌های مهارتی را دنبال خواهیم کرد.

 

مدیرعامل سازمان داوری هدایت با بیان اینکه گام نخست ما برای توسعه شبکه داوری برگزاری همایش دو روزه است، گفت: مقرر شده است در سطح ملی ۳۰ مرکز را طی مدت ۳ ماه وارد مرحله داوری کنیم.

 

حجت الاسلام البرزی با بیان اینکه در نظرداریم در تابستان سال آینده وارد سیر توسعه نامحدود در سطح کشور شویم، مطرح کرد: باتوجه به اینکه این سازمان‌ها و فعالیت‎ها مسجد پایه هستند، محوریت تمام سازمان داوری‌ها نیز برپایه مساجد است.

 

لازم به ذکر است اولین همایش تخصصی امامان صلح و سازش  کشور از صبح فردا به مدت دو روز در قم برگزار می شود.

کد خبر 1239853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha