اسحاق خسروپناه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی اظهار کرد: جهت جلوگیری از تخلیه نخاله های ساختمانی و زباله در حریم و بستر رودخانه ها، باید پاکسازی و نقاط آن شناسایی شود.
مدیر امور منابع آب شیروان عنوان کرد: لایروبی رودخانه های اترک و گلیان باید در اولویت کار قرار گیرد.
خسروپناه بیان کرد: تاکنون، ۵۴ کیلومتر از رودخانه های این شهرستان خراسان شمالی ساماندهی شده است.
وی تصریح کرد: 400 کیلومتر از رودخانه های استان ساماندهی شده اند که حجم ساماندهی شیروان نسبت به استان عقب است و اعتبارات بیشتری برای این حوزه می طلبد.
وی اضافه کرد: به دلیل خشکسالی های مداوم حجم مخزن سد بارزو کاهش یافته است، ورودی آب این سد امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب بوده که سال گذشته به زیر یک میلیون مترمکعب رسید.
مدیر امور منابع آب شیروان گفت: به دلیل تداوم خشکسالی های چند ساله اخیر و به دنبال آن کاهش بارندگی ها که مخزن آب سد بارزو شهرستان خالی است که امسال امکان تامین آب به کشاورزان جهت انجام کشت پاییزه سال زراعی وجود نداشت.
خسروپناه با بیان اینکه حجم مخزن سد در مدت مشابه سال گذشته، ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب است خاطرنشان کرد: براساس برنامه ابلاغی و پیش بینی های صورت گرفته در صورت وقوع بارش و ذخیره آب، ۴ میلیون مترمکعب آب بری زراعت و باغ ها تحویل داده خواهد شد ولی در شرایط فعلی آبی جهت تحویل نیست.
وی ادامه داد: بارندگی های امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته ولی تاثیری در آب سد نداشته است.
سد بارزو شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی مخزن آن ۹۲ میلیون مترمکعب است و حجم تراز و ایمنی پایدار این سد ۸.۵ میلیون متر مکعب است.
سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد و این سد در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، آشامیدن شهر شیروان و کشاورزی اراضی به بهره برداری رسید.
نظر شما