به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، محمد رضا سنگری در چهلمین نشست مثنوی خوانی كه عصر چهارشنبه ۲۳ آذر به همت انديشكده ادبيات پايداری حوزه هنری برگزار شد،گفت: یکی از علاقه هاي انسان خواندن و دانستن ذهن دیگران است. انسان دوست دارد بداند كه دیگران درباره او چه فکر میکنند. اسنان دوست دارد نسبت به آینده آگاهی و اطلاع داشته باشد. دانستن بعضی چیزها خوب است اما دانستن برخی موارد نه تنها خوب نیست که آفت زاست.
این نویسنده با اشاره به اینکه بخشی از علم از عالم تئوری است، عنوان کرد: اگر نخواهیم از طریق مطالعات علمی اسرار عالم را دریافت کنیم،دچار انحراف میشویم. خداوند در قرآن فرموده است« ما آسمان زيرين را به ستارگان آراستهایم» . ما هیچ اطلاع دقیقی از آسمان هفتم نداریم و نمیدانیم کجاست. چراکه دسترسی به آن برای انسان بعید است.اطلاعات ما از کرات دیگر بسیار محدود است اما دوست داریم که نسبت به آنها اطلاعات داشته باشیم.
این پژوهشگر با بیان اینکه مولانا یکرنگی را راهی برای دریافت حقیقت پیش روی انسان قرار داده است ، افزود: رنگ پذیری و دوری از یکرنگی باعث میشود چشماندازها از ما گرفته شود. در حقیقت تمام بدبختی انسان از رنگپذیریهایش است. رنگها ما را از دریافت حقیقت باز میدارد. اگر کسی از چندرنگی به یکرنگی رسد که همان صفاست، حقایق عالم در مقابل چشم او روشن خواهد شد.
وی ۴۰ روز خویشتنداری و اخلاص ورزیدن را از راههای رسیدن به آگاهی از حقایق هستی دانست و گفت: اسرار حقیقت در شب پنهان است .وقتی انسان از لیله القبر به لیله القدر برسد، اسرار عالم را پس میزند و چشمهساران حکمت برایش جاری می شود.همنشینی با صاحبدلان یکی دیگر از راه های درک اسرار هستی محسوب می شود.انسان از همنشین خود تاثیر میپذیرد . مولانا در این زمینه میگوید كه راه کمال و رسیدن به آمال از یکرنگی و دوستی با اهل دل و صاحبدلان محقق می شود.
سنگری با بیان اینکه یکرنگی پایان ملال انسانهاست، خاطر نشان کرد: اخلاص عامل تحقق هر آنچه که انسان میخواهد، است . جایگاه هر انسان زیر زبانش پنهان است و واژهها ویژگی افراد را تفسیر میکند
نظر شما