به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان_مائده فلاحتکار ضیابری؛
یلدا همیشه با خود شادی میآورد، شادی از اینکه قرار است دور هم جمع شویم و هندوانه و انار و آجیل بخوریم و در بلندترین شب سال، حافظخوانی کنیم. اما یلدای عدهای، رنگ پریده است؛ انار زندگی این افراد آنقدر سرخ نیست. در سالهای اخیر رسم سنتی یلدا، با تجملات نیز آمیخته شده است به طوری که مهیا کردن سور و سات برای گرفتن یک عکس یادگاری خانوادگی در شب یلدا، چند میلیون تومان آب میخورد در این میان خانوادههای نیازمند و کمبضاعتی هستند که به دلیل گرانیها، قادر نیستند حتی یکی از تنقلات این شب را تهیه کنند و به ناچار از این دورهمیهای کوچک محروم میشوند.
هرچند گرانیها به اقشار زیادی از مردم فشار آورده و باعث شده سرپرستاران خانوار مشکلات مالی ریز و درشتی داشته باشند اما در گوشه و کنار این مشکلات زیباییهایی به چشم میخورد.
دقیقاً همانطور که در زمان هشت سال دفاع مقدس که کشور با سختترین مشکلات اقتصادی و رفاهی دست به گریبان بود، اما مردم یک دل و یک صدا حتی تخم مرغ خانه خود را نیز با رزمندگان به اشتراک میگذاشتند؛ اکنون نیز بسیاری از اقشار مختلف مردم با تهیه بستههای معیشتی و تحویل آن به نیازمندان صحنهای زیبا را آفریدهاند.
چند سالی است که جمعی از نیکوکاران و گروههای جهادی در استانهای مختلف کشور در آستانه شب یلدا، با تقسیم مهربانیها و سبدهای هدیه یلدایی، محفل خانوادههای نیازمند را در این شبهای سرد، گرم کردهاند. این کمکهای مومنانه موجب شده تا این روزها پویش یلدای مهربانی در استان های مختلف در حال اجرا باشد.
این رسم که یادآور روش و منش مولایمان، حضرت علی (ع) است، با شیوع ویروس منحوس کرونا در کشور رونق بیشتری یافت و اکنون به یک رسم زیبا در بین آحاد مردم تبدیل شده است.
حال که چند روزی بیشتر به شب یلدا باقی نمانده، مردم جهادی گیلان پای کار آمدهاند و به صورت فردی یا گروهی اقدام به خریداری میوه و سایر مواد کرده و بین نیازمندان توزیع میکنند تا یلدای نیازمندان با کمک گروههای جهادی رنگ مهربانی بگیرد.
عیسی زارعی با بیان اینکه هر ساله سعی کردهایم دل خانوادههای نیازمند حاشیه شهر رشت را در شب یلدا شاد کنیم اظهار کرد: هر ساله بیش از 250 خانوار تحت پوشش گروه جهادی ما شب یلدای خود را جشن میگیرند.
مدیر گروه جهادی شهید سیدمجتبی علمدار رشت با بیان اینکه کلیه خدمات جهادی ما مردمی است و از ارگان و نهاد خاصی کمک نمیگیریم افزود: با توجه به وضعیت اقتصادی بد جامعه، اما مردم داشتههای خود را با همنوعانشان تقسیم میکنند.
وی گفت: امسال نیز مانند سال گذشته کمکهای خیران و نیکوکاران را تا قبل از شب یلدا در بین نیازمندان توزیع می کنیم.
زارعی تصریح کرد: در این بستههای اهدایی با توجه به نیت و میزان اعتبار جمع شده توسط خیران اقلامی نظیر آجیل، میوه، شیرینی و غیره نیز مواد غذایی نظیر انواع روغن، برنج، ماکارونی و... وجود دارد.
مدیر گروه جهادی شهید سیدمجتبی علمدار رشت با بیان اینکه همه تلاشمان بر این است که با کمک بچه های جهادی، شب یلدای خوبی برای فرزندان نیازمندان بسازیم خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم حسرت یک شب یلدای خوب بر دل نیازمندان بماند.
شیوا بشاش با بیان اینکه ما در سهشنبههای مهدوی ضیابر در تلاشیم تا با جمعآوری کمک های مردمی یلدای خوبی برای نیازمندان رقم بزنیم اظهار کرد: همه تلاشمان این است شادی را به خانه افراد کم بضاعت سوق دهیم تا هیچ پدر و مادری شرمنده فرزندان نشود.
خادم گروه سهشنبههای مهدوی ضیابر افزود: فرهنگ ایرانی اسلامی همیشه و در همه جا به دستگیری از نیارمندان زبانزد بوده است، هر یک از ما جزئی از این فرهنگ هستیم که میتوانیم با حرکتی هرچند کوچک و ناچیز در جهت دستگیری از نیازمندان در این شب دلی را بدست آوریم و در راستای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ مهر و محبت گام برداریم .
وی گفت: همه میتوانند شب یلدا را بهانه ای سازند برای محقق کردن امر مهم انفاق و مسرورکردن دل افرادی که به دلیل اقتصادی توانایی جشن گرفتن این شب را ندارند.
همچنین مسجدیهای استان نیز پای کار هستند و هر یک در حد توان خود سعی دارند لبخندی بر روی لبان مردم آسیب دیده بگذارند.
نظر شما