گرامیداشت روز قاین برگزار شد

گرامیداشت روز شهرستان قاینات به مناسب ۲۲ آذر سالروز شهادت شهدای انقلاب برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمد محمدی امروز شنبه (26 آذر) در مراسم گرامیداشت روز شهرستان قاینات به مناسب 22 آذر سالروز شهادت شهدای انقلاب اظهار کرد: مسجد جامع با قدمت ۱۴٠٠ سال و حوزه علمیه با قدمت  ۷٠٠ ساله از افتخارات این شهرستان هستند.

 

فرماندار قاین با اشاره به تقدیم ۳٠۴شهید قاین در دوران دفاع مقدس و زادگاه سرداران شهید محمود کاوه، محمدناصر ناصری، دکتر مهدی امین زاده، امیران خلیان غفار رامین فر و مختار غفاری در قاین گفت: این شهرستان از دیرباز به عنوان مهد علوم اسلامی و انسانی و مهد علم و اندیشه و هنر به حضور چهره ها و مفاخر دینی و ادبی مشهور است.

 

وی افزود: قائنات با داشتن دانشگاه‌ها و وجود مرکز رشد فناور، دارای ۷٠ عضو هیئت علمی و پنج هزار دانشجو در مقاطع تحصیلی است.

 

فرماندار قاین در ادامه به پتانسیل عظیم حمل و نقل جاده‌ای و وجود صنایع چون مجتمع فولاد قاینات، نیروگاه سیکل ترکیبی و کارخانه سیمان اشاره کرد و گفت: با این ظرفیت ها، فرصت های بی نظیری را می تواند برای سرمایه گذاران ایجاد کند.

 

وی با بیان اینکه گذشته تاریخی قائنات افتخار ما است، افزود: قائنات دارای پتانسیل های بسیاری است و ما امروز میراث دار فرهنگ ناب و هویت تاریخی شهرستان هستیم.

 

۲۲ آذر ۱۳۵۷ برای مردم شهرستان قائنات روز مهم و بیاد ماندنی است. در این  واقعه تاریخی مردم قائن با تقدیم پنج شهید به انقلاب اسلامی، جزء شهرهای پیشگام در اهدای شهدای خویش به انقلاب اسلامی بود که به عنوان یک روز ملی و ماندگار به ثبت رسیده است. لذا به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام انقلاب شهر قائن، روز ۲۲ آذر از سوی شورای فرهنگ عمومی به عنوان روز شهرستان قائنات تعیین شده است.

 

مردم قاین در سال ۵۷ همگام با سایر مردم کشور به مبارزه با رژیم ستم‌شاهی برخاستند و در ۲۲ آذر ۱۳۵۷ که مأموران رژیم شاه مبادرت به محو شعارهای انقلابی و نصب تصاویر شاه در معابر عمومی شهر کرده بودند، در مهدیه شهر تجمع و پس از سخنرانی یکی از روحانیون اعزامی از حوزه علمیه قم و نماینده امام خمینی(ره) و پس از منبر حضرت آیت‌الله آیتی، مردم ایشان را تا منزل مشایعت می‌کردند که به راهپیمایی علیه رژیم شاه تبدیل شد و مأمورین به مردم حمله کردند که پس از درگیری، مأموران مردم را به خاک و خون کشیدند و چهار نفر از راهپیمایان به نام حاج محمد نصیری‌زاده، محمد صبیانی، سید محمدعلی ریاحی و سیدحسین مهدوی الحسینی به شهادت رسیدند و حدود ۱۰ نفر هم مجروح شدند. 

 

کد خبر 1240417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha