به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، حامد حسن نژاد ظهر امروز شنبه (۲۶ آذر) در کارگروه توسعه صادرات و شورای ساماندهی مبادلات مرزی با اشاره به عملکرد تجارت خارجی استان اظهار کرد: در هشت ماهه نخست امسال ۶۵ میلیون دلار کالا به وزن ۵۶۲ هزار تن از استان به کشورهای دیگر صادر شده است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: صادرات کالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ۲۰ درصد کاهش داشته است.
وی گفت: در این مدت واردات کالا به استان پنج میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۶۱ درصدی دارد.
حسن نژاد با بیان اینکه صادرات از محل ماده ۱۱۶ در استان ۲۵۵ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۴۱ درصدی دارد، افزود: صادرات کل کالاها از خراسان جنوبی ۳۲۰ میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۸ درصد کاهش دارد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی عنوان کرد: کشورهای افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، عراق و قزاقستان مهمترین مقاصد صادراتی و کشورهای آلمان، پاکستان، ترکیه و افغانستان مهمترین مقاصد وارداتی کالا به خراسان جنوبی هستند.
وی عمده اقلام صادراتی این استان را سیمان، کاشی و سرامیک، روغن سوخت تقطیری، هیدروکربن سبک، گازوئیل اعلام کرد و گفت: عمده اقلام وارداتی به استان لوازم و قطعات مربوط معدن، برنج، پنبه حلاجی شده، بادام درختی، رول کاغذ، دانه هندوانه و یونجه، کاه گندم و سنگ تالک است.
حسن نژاد با اشاره به عملکرد ترانزیت خارجی استان، بیان کرد: از ابتدای امسال ۲ هزار و ۸۴۸ کامیون به وزن ۸۱ هزار تن کالا شامل آرد، شکر، فوفل، گازوئیل، نخود و سایر اقلام از روسیه، هند، اندونزی، جمهوری آذربایجان و ترکیه از طریق گمرک ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد کامیون ۳۴ درصد و از نظر وزن ۲۹ درصد افزایش داشته است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در ادامه غیر فعال بودن بازارچههای مرزی خراسان جنوبی به استثناء ماهیرود، عدم وجود کنسولگری افغانستان در بیرجند و کنسولگری ایران در فراه افغانستان، عدم توازن تجاری بین ایران و افغانستان، عدم امکان استفاده از ظرفیت قانونی مبادلات مرزنشینان و ضعف زیرساختهای صادراتی و جاده ای از موانع توسعه صادرات خراسان جنوبی عنوان کرد.
وی برای توسعه صادرات استان خراسان جنوبی، راهکارهایی از جمله معافیت از تعهدات ارزی پیله وران و مرزنشینان در سال های گذشته، امکان واردات پیله وران از سایر بازارچه های مرزی کشور جهت رفع تعهدات ارزی، واردات برخی محصولات کشاورزی از افغانستان به صورت موقت و فرآوری آنها در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و صادرات آن به کشور افغانستان، تخصیص اعتبار از محل بسته های حمایتی توسعه صادرات به تکمیل آزماشگاه مرجع و همچنین آزمایشگاه مرز ماهیرود، تعیین سازوکار مشخص برای مبادلات ریالی با کشور افغانستان، ایجاد دفتر کنسولگری افغانستان در بیرجند، کمک به تکمیل زیرساخت های نمایشگاه بین المللی استان و تعیین سهم استانی از بسته حمایتی توسعه صادرات غیرنفتی را پیشنهاد داد.
نظر شما