تربیت ۱۷۰ مربی سبک زندگی اسلامی و قرآنی در پرتو اجرای طرح پیشگیری از آسیب های اجتماعی

طرح پیشگیری از آسیب های اجتماعی موسسه فرهنگی قرآن و عترت امیرالمومنین (ع) تاکنون توانسته به خانواده ها برای تربیت فرزند صالح و دور شدن از آسیب ها و معضلات اجتماعی کمک کند و از برکات آن می توان به تربیت ۱۷۰ مربی سبک زندگی اسلامی و قرآنی اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، مهدیه شعبانی:

 

موسسه فرهنگی قرآن و عترت حضرت امیرالمومنین (ع) با مدیر عاملی نرگس شیخ اسدی یکی از موسسات فعال جنوب کرمان است که از سال ۱۳۹۰ به صورت تخصصی کار خود را در شهرستان عنبرآباد آغاز کرده و تاکنون موفق به تربیت هزاران قرآن آموز، صدها مدرس و مربی قرآن کریم شده و این موسسه مجری طرح های فاخر ملی از جمله طرح ملی تلاوت (شباب الرضا آستان قدس رضوی)، مدها متان، جشنواره آیات، سبک زندگی معنوی بوده و در حال حاضر نیز اجرای طرح پیشگیری از آسیب های اجتماعی با هدف صیانت از خانواده را در دستور کار خود قرار داده است.

 

در این گزارش قصد داریم با طرح پیشگیری از آسیب های اجتماعی موسسه فرهنگی قرآن و عترت حضرت امیرالمومنین (ع) عنبرآباد بیشتر آشنا شویم و در این راستا با مدیرعامل این موسسه به گفتگو نشستیم.

 

گام‌ اول برای اجرای طرح پیشگیری از آسیب های اجتماعی با هدف صیانت از خانواده چه بوده است؟

 

اولین گام برگزاری نشست های هم اندیشی و توجیهی یکی از اقدامات این موسسه با هدف اجرای هر چه بهتر فعالیت های قرآنی بود که در این راستا جلسات هم اندیشی با حضور امام جمعه شهرستان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، ناظران طرح و کارشناسان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان، دادستان و رئیس دادگستری، رئیس اداره تبلیغات اسلامی، حوزه علمیه، فرماندهان سپاه و نیروی انتظامی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان، مدیران گروه های جهادی، هنرمندان و کادر اجرایی موسسه در دفتر امام جمعه برگزار شد.

 

 

 

 

سپس طی مراسمی از پوستر طرح پیشگیری از آسیب های اجتماعی با هدف صیانت از خانواده رونمایی شد و این مراسم در محل شبکه بهداشت شهرستان با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرماندار، امام جمعه، مسئولین شهرستان، ناظران طرح و ۲۰۰ نفر از آحاد مردم برگزار شد.

 

 

 

 

در خصوص اجرای بهینه طرح، چشم انداز آینده و اولویت بندی آن بفرمایید:

 

این طرح از ابتدای مردادماه سال جاری آغاز شده و اولویت آن فعالیت در روستاهای پرخطر و آسیب زا است و به همین منظور آسیب ها و معضلات خاص روستاهای هدف شناسایی شده و تاکنون با استفاده از ظرفیت گروه های هنری، جهادی و همچنین اساتید استانی و کشوری جلسات سخنرانی و کارگاه های آموزش خانواده برگزار شده است و از روستاهای هدف این طرح، خضرآباد و حجت آباد است که با هماهنگی و هم افزایی بزرگان و شوراها و دهیاران این روستاها طرح در حال اجرا است.

 

 

 

 

محور کارگاه های آموزش خانواده با چه موضوعاتی است؟


رویکرد ما در اجرای طرح پیشگیری از آسیب های اجتماعی با هدف صیانت از خانواده برگزاری دوره های آموزش مهارت های زندگی، تربیت فرزند صالح، خانواده معنوی و انتخاب همسر شایسته است تا از طریق آگاهی بخشی و مهارت آموزی از بروز آسیب های اجتماعی در این مناطق جلوگیری شود.

 

 

 

 

از اقدامات قابل توجهی که برای کاهش آسیب های اجتماعی انجام داده اید بگویید:

 

با توجه به این که مشاور و مدرس آموزش خانواده اداره آموزش و پرورش شهرستان هستم پنج شنبه هر هفته در این موسسه دوره های مشاوره خانواده برگزار می کنم و در همین راستا تاکنون بیش از ۲۵ دوره مشاوره برای بیش از ۱۰۰ نفر برگزار کرده ام.

 

 

 

 

همچنین به مدت یک هفته با استفاده از ظرفیت حجت الاسلام موسوی از اساتید کشوری و مدرس تحکیم بنیان خانواده، کارگاه های آموزش خانواده و آسیب شناسی شکاف بین نسلی اعضای خانواده همراه با ارائه راهکارهای موثر برگزار شده و با حضور حجت الاسلام موسوی جلسات مشاوره خانگی با حضور بیش از ۱۰۰ نفر برگزار شده است.

 

 

 

 

یکی دیگر از برنامه های ما در راستای اجرای موثر طرح پیشگیری از آسیب های اجتماعی، برگزار شب شعر طنز با موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی است که در سالن مجتمع پیامبر اعظم (ص) با حضور شعرای کشوری و استانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرماندار و مسئولین شهرستان و هنرمندان برگزار شده و همچنین اردوی آموزشی ۲ روزه مربیان با موضوع تهذیب اخلاق و سبک زندگی  اسلامی، دینی و قرآنی و تربیت صحیح فرزندان (در حوزه آسیب های اجتماعی) زیر نظر استاد خاکساری برگزار شده است.

 

 

 

 

با دعوت از خانم عزتی از اساتید کشوری و اقامت چند روزه ایشان کارگاه های آموزش تربیت مربی سبک زندگی قرآنی و اسلامی برای ۱۷۴ مربی در سطح شهر و روستا برگزار شد این کارگاه ها با موضوع شناخت آسیب ها و راه مقابله آنها و نیز ترویج آموزه های قرآنی و دینی به فرزندان و دانش آموزان از بدو کودکی برای شناخت مسیر زندگی بهتر برگزار شده و همچنین منابع و کتب مورد نظر برای مربیان تهیه شد.

 

 

 

 

 

علاوه بر این جلسات متعدد هم اندیشی و هم افزایی با دادگستری شهرستان برای آموزش نوجوانان برگزار شده که بر همین اساس دوره های آموزش تفکر، شناخت سبک زندگی قرآنی با محوریت تفسیر جزء ۲۹ قرآن کریم و مهارت های نه گفتن برای ۳۰ نوجوان پسر برگزار شد.
 
 
 
 
 
 
حضور در مدارس همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید و برگزاری دوره های آموزش شناخت معضلات اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده ویژه والدین و‌ همچنین برگزاری دوره های شناخت آسیب های دوران نوجوانی و معرفی منابع آموزشی ویژه دانش آموزان از سایر اقدامات این موسسه در حوزه پیشگیری از معضلات اجتماعی است.
 

برای آینده چه برنامه هایی در نظر گرفته ای؟

 

رویکرد ما در اجرای برنامه های آتی این است که دوره ها و کارگاه های آموزشی را در سطح روستاها و مدارس همچنان برگزار کنیم‌ و از آنجایی که در آستانه سالروز شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی هستیم بنابراین اجرای مسابقه وصیت نامه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی همراه با مسابقه کتابخوانی ۳ دقیقه تا قیامت در دستور کار قرار دارد، علاوه بر این ۳ همایش بزرگ تحکیم بنیان خانواده با حضور اساتید کشوری را برگزار خواهیم کرد و در اجرای  برنامه‌های مورد نظر شورای فرهنگ عمومی شهرستان نیز همکاری خواهیم کرد.

 

 

 

 

در پایان باید خاطرنشان کنیم که طرح پیشگیری از آسیب های اجتماعی موسسه فرهنگی قرآن و عترت امیرالمومنین (ع) شهرستان عنبرآباد تاکنون توانسته به خانواده ها برای تربیت فرزند صالح و دور شدن از آسیب ها و معضلات اجتماعی و به جوانان نیز در انتخاب همسر شایسته، ازدواج سالم و بدون شکست کمک کند و از برکات آن می توان به تربیت ۱۷۰ مربی سبک زندگی اسلامی و قرآنی اشاره کرد. 
کد خبر 1240742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha