عرضه یک و نیم میلیون مقاله در پایگاه نورمگز

رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور با تشریح فعالیت های مرکز از ارائه بیش از۹۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه دیجیتال نور و عرضه یک و نیم میلیون مقاله در پایگاه نورمگز خبر داد.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین بهرامی رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در مراسم افتتاحیه سومین همایش علوم انسانی- اسلامی، پژوهش و فناوری که به همت مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی اسلامی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد با ارائه گزارش اجمالی از فعالیت های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور تصریح کرد: این مرکز از سال 1368 فعالیت خود را آغاز کرد، که موضوع فعالیت آن، تسهیل دسترسی محققان به منابع و متون اسلامی است و عنوان وسیاست کلی آن است که تلاش های مرکز در جهت تسهیل فعالیت های آموزشی و پژوهشی محققان است و رویکرد عمومی وجود ندارد.

 

وی افزود: جنس فعالیتی که در مرکز صورت می گیرد، صرفاً فعالیت فنی نبوده؛ و فعالیتی است که امروز به عنوان علوم اسلامی دیجیتال شناخته می شود که یک رشته بینارشته ای است که مستلزم نگاه علمی آن رشته و هم نگاه فنی مبتنی بر ظرفیت های فناوری اطلاعات و ابزارهای مرتبط آن است که در این حوزه، مرکز، فعالیت های خود را آغاز کرده است.

 

رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور ادامه داد: رویکردهای کلی که امروز مرکز آن را دنبال می کند، یک توسعه محتوای دیجیتال، با حجم زیای از محتوای حوزه علوم اسلامی و حوزه علوم انسانی است که هنوز نسخه دیجیتال در دسترس ندارد و همچنان نیاز است که این کار توسعه پیدا کند. وی بیان داشت: در حوزه کتاب ها، این کار به صورت جدی در سایت noorlib دنبال می شد و بیش از90 هزار جلد کتاب در این پایگاه، در اختیار محققان است و حوزه مقالات در پایگاه noor magz دنبال می شود که حدود یک و نیم میلیون مقاله در این پایگاه در حال عرضه است که در حوزه علوم انسانی-اسلامی منتشر شده در کشور، قابل ادعا است که از 120 سال پیش در کشور، هرمجله ای که منتشر شده است، در اینجاگردآوری شده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهرامی گفت: موضوع همایش ها و یادنامه ها و مقالات دیگری که منتشر شده و در قالب مجله نیست، در دستور کار پایگاه قرار گرفته است و احدود 250همایش به پایگاه اضافه شده است و در حال افزوده شدن است. وی بیان داشت: حوزه سوم، حوزه پایان نامه هاست که موضوع پایان نامه های علوم انسانی و اسلامی از سال گذشته با عنوان پایگاه noordok شروع شده که حدود 100000 پایان نامه دانشگاه تهران اضافه شده است و هماهنگی خوبی با حوزه علمیه و مجموعه حوزه و دانشگاه و سایر مراکز آموزشی و پژوهشی صورت گرفته است که امید است بتوان جامعیتی همچون جامعیت مجلات را در این پایگاه مشاهده کرد.

 

رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور با بیان اینکه حوزه نسخ خطی هم حوزه دیگری است که در مورد آن اطلاعات خوبی گرداوری شده است خاطرنشان کرد: امید است در آینده نه چندان دور، یک سامانه برای عرضه پایان نامه ها و در کنار آن دسترسی به اطلاعات فراداده پایان نامه هایی که حداقل خودشان در دسترس نیستند، افتتاح شود.

 

وی بیان داشت: در کنار توسعه محتوا، توسعه ابزارهای بر خط و حامل های همراه در دستور کار مرکز می باشد. پایگاه های مرکز مثل جامع قرآن، جامع الاحادیث وسایر پایگاه هایی که در حوزه تاریخ، لغت اخیراً توسعه داده شدند. کارهای موبایلی که انجام شده است، شبیه قرآن نور، جامع الاحادیث، کتابخانه همراه وموارد دیگری که توسعه داده شده است، که از آنها استقبال خوبی شده است و امید است مجموعه اطلاعاتی که در قالب نرم افزارها بوده است در این دو فضا ایجاد شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهرامی عنوان کرد: هوشمندسازی و استفاده از ظرفیت های هوش مصنوعی و داده کاوی، حوزه دیگری است که مرکز در حدود 50محصول مبتنی بر هوش مصنوعی را در قالب پایگاه ها، نرم افزارها و ابزارهای همراه ارائه داده است که کاربران در حال استفاده از نتایج آن می باشند. وی خاطرنشان کرد: بحث دیگری که اخیراً آغاز شده است، بحث زیست بوم پژوهش است و مرکز دارای ابزارهای متنوعی است که در مراحل مختلف پژوهش می توانند کمک کننده باشند.

کد خبر 1240793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha