به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، به گفته رئیس شورای قضایی استان گیلان، در جلسهای که ۱۰ شهریور امسال با حضور مدیران شهری برگزار شد شهر رشت زیبا نیست اما آنچه که بیشتر از هر چیز مردم را رنج میدهد این است که رشتوندان در کنار نازیباییهای این شهر سالهای سال است که با معضلاتی قدیمی همچون آبگرفتگی معابر مواجهند، زخمهایی کهنه که بنا به هر دلیلی با اولین بارش باران سر باز کرده و طعم خوش بارش نعمت الهی را در وجود آنان تلخ میکند.
طبق آخرین اطلاعات سازمان هواشناسی، بارندگی که از ساعات اولیه روز سهشنبه( ۲۹ آذر) در همه شهرهای گیلان شروع شده تا اواخر هفته همچنان استمرار خواهد داشت و بر همین اساس بیشترین بارندگی در آستارا با ۴۳ میلیمتر و در گیسوم تالش با ۴۷ میلیمتر اتفاق افتاده است.
از سوی دیگر همزمان با آغاز فصل بارندگی به ویژه بارندگی شدیدی که از ساعات گذشته در شهر رشت شروع شده بازهم با معضل آبگرفتگی برخی خیابانها و معابر سطح شهر مواجهیم، معضلی که بدون شک با افزایش میزان بارندگی در واحد حجم بدون شک مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد خواهد کرد.
محمد دادرس مدیرکل هواشناسی استان گیلان در همین راستا و ضمن اعلام صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی برای این استان اظهار داشت: بارندگی، وزش باد، کاهش دمای هوا به طور متوسط بین پنج تا ۱۰ درجه سانتیگراد و بارش برف و کولاک در ارتفاعات گیلان ویژگی سامانه بارشی است که هماینگ در استان مستقر شده است.
دادرس دمای فعلی شهر رشت را ۱۰ درجه سانتیگراد ذکر و تصریح کرد: اوج فعالیت بارشی این سامانه بارشی امروز سهشنبه ۲۹ آذر است بنابراین احتمال بالا آمدن آب رودخانهها و آبگرفتگی معابر دور از انتظار نیست.
مدیرکل هواشناسی استان گیلان در مورد پیش بینی وضعیت جوی شهر رشت هم اضافه کرد: رویه ابری و مه آلود بودن هوا، بارندگی و وزش باد گاهی شدید و کاهش هشت تا ۱۰ درجه ای دما شرایطی است که تا چهارشنبه ۲۹ آذر در شهر رشت مستقر خواهد بود.
امیر مرادی نیز در همین زمینه و در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، اظهار داشت: کل بارندگی که تاکنون در ساعات اخیر داشتیم در شهر رشت ۱۵ میلیمتر و در مجموع استان گیلان ۴۴ میلیمتر بوده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با بیان اینکه میزان بارندگی تا حدی نبود که موجب آبگرفتگی شدید معابر و خیابانهای سطح شهر شود اذعان کرد: مدیریت بحران استانداری گیلان از قبل شروع بارش باران به همه دستگاهها و شهرستانها هشدارها و دستورات لازم را ابلاغ کرد تا لایروبی رودخانهها و مسیرها را انجام داده و برای فصل زمستان آمادگی کامل داشته باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان ابراز داشت: طبق پیگیریهایی که داشتیم لایروبیها تاکنون صورت گرفته و قطعا با این حجم بارندگی، مشکل خاصی برای استان گیلان خاصه از حیث آبگرفتگی به وجود نخواهد آمد.
مرادی ادامه داد: در پی بارندگی ساعات اخیر در سطح شهر رشت و بنا بر اطلاعات سازمان آتشنشانی به غیر از یکی دو نقطه که به صورت تلفنی به آنان اطلاعرسانی شده در سایر مسیرهای شهر مشکل خاصی به وجود نیامده است و اگر هم آبگرفتگی هم رخ داده به صورت جزئی است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که پروژه جمعآوری آبهای سطحی در مرکز استان گیلان یعنی شهر رشت چگونه و با چه کیفیتی اجرا شده هم یادآور شد: پروژه جمعآوری آبهای سطحی در شهر رشت خیلی خوب اجرایی شده و از سالهای گذشته نیز اعتبارات خوبی برای این کار به شهرداری رشت اختصاص پیدا کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان افزود: شهرداری رشت از سالهای گذشته تاکنون هم از محل اعتبارات ملی بحران و هم از اعتبارات داخلی خود به خوبی توانسته پروژه جمعآوری آبهای سطحی را اجرا نماید از طرفی پر شدن منهولها و مسیرهای آب راه یکی از دلایلی است که می تواند به واسطه آن آبگرفتگی در معابر اتفاق بیافتد که انتظار می رود رسیدگی به این موضوع و تخلیه آنها همواره در دستور کار شهرداری ها از جمله شهرداری رشت قرار داشته باشد.
مرادی ادامه داد: با توجه به اینکه شهرداری رشت از یک مدیریت ناپایداری برخوردار است بنابراین عدم ثبات مدیریتی ممکن است موضوعاتی نظیر آمادگی شهر برای ورود به فصل زمستان و بارش باران و برف را به چالش بکشد هرچند با پیگیریهایی که انجام دادیم شهرداری رشت توانسته تا حد قابل قبولی کارها را در این بخش به پیش ببرد و مواردی هم اگر باشد حتما به آنان متذکر خواهیم شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان در مورد سایر شهرستانها و شهرهای گیلان پس از شروع بارندگی هم ابراز داشت: معمولا تا زیر ۱۰۰ میلیمتر بارندگی مشکلی در استان ایجاد نمیشود و اگر بارندگی بیشتر از این میزان و در طول دراز مدت باشد هم باز مشکلی ایجاد نمی شود و زمانی ما با مشکل مواجه خواهیم شد که به طور مثال ۴۰۰ میلیمتر بارندگی در زمان بسیار کمی در یک منطقه رخ بدهد و بدون شک این حجم آب در زمان عبورش از یک مسیر خسارتهایی را به بار میآورد.
مرادی ضمن اشاره به فصل برگ ریزان با بیان اینکه اگر پاکسازیها توسط شهرداریها به موقع انجام شود شاهد مسدود شدن مسیرها و منهولها نخواهیم بود اذعان کرد: با اقدام به موقع مدیریت بحران استانداری گیلان و همکاری همه بخشهای زیر مجموعه، خوشبختانه نظارتها، هماهنگیها و اقدامات به شکلی در حال انجام است که به واسطه آن پیشبینیهای لازم از قبل به عمل میآید تا مردم کمتر با مشکل مواجه شوند.
وی در پایان تصریح کرد: با توجه به خشکسالی که با آن مواجهیم و کاهش چشمگیر ذخیره آب در پشت سدها، بارندگی و افزایش ذخیره آب آرزوی همه ما چه در استان گیلان و چه در سطح کشور است و امیدواریم بتوانیم از این نعمت خدادادی به نحو احسنت استفاده کنیم.
به گزارش خبرگزاری شبستان، مشکلات، نابهسامانیها و معضلات قدیمی شهر رشت نظیر همین آبگرفتگیها فعلا سایه به سایه مردمان این شهر را تعقیب می کنند و باید همچنان امیدوار بود بالاخره عزمی جدی برای عبور از این وضعیت در مدیران با ایجاد شود، از طرفی عدم ثبات مدیریتی و کشمکش ها بین شورا و شهرداری به ضرر شهروندان تمام خواهد شد و بی گمان رویه اصلاح زیرساختها را طولانیتر خواهد کرد.
نظر شما