به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در یزد، محمد رستگاری مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان یزد در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: از ۲۶ آذر تا اول دیماه به عنوان هفته ملی حمل و نقل نامگذاری شده است.
وی افزود : در حوزه ما خدماتی در زمینه حمل و نقل انجام می شود که بیشتر امور راهبردی و سیاستگذاری است و کوچکترین خلل در این فرایند تاثیر جدی بر اقتصاد و تولید کشور می گذارد.
رستگاری بیان کرد: بخشی از حوزه فعالیت های ما در زمینه راهداری است که در حوزه ایمنی، حوادث رانندگی، چاله پرکنی تابلوشویی، امور خدماتی در سیل و زلزله در بخش راه ها است.
وی افزود: بخش دیگر ما بهسازی بر اساس ابلاغ های ملی و استانی است و رفع نقاط حادثه خیز نیز از جمله اقدامات ما است که دنبال میکنیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان یزد ادامه داد: مجتمع های خدماتی رفاهی نیز از خدمات دیگر ما است که عضو کمیسیون آن هستیم و اگرچه مجوز آن ها در دست ما نیست ولی نظارت ها را انجام می دهیم .
وی گفت: ساخت پلیس راه، راهدارخانه ها به تناسب نیاز و اعتبارها به عنوان بخش دیگر فعالیت های ما است.
رستگاری بیان کرد: ما در استان ۲ هزار و۴۰۰ کیلومتر راه غیر روستایی و دو هزار و سیصد کیلومتر راه روستایی آسفالت و ۳ هزار و ۵۵۰ کیلومتر راه روستایی خاکی داریم.
وی گفت: ما در اعتبارات راه های شریانی اعتبار ملی داریم که انجام می شود و روستایی اعتبارات استانی است که وضعیت اعتباری در این زمینه مناسب نیست که نیازمند تامین جدی تر هستیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان یزد گفت: تنها راه ساماندهی راه های روستایی استفاده از ظرفیت قانون بودجه ۱۴۰۱ مبنی بر تخصیص اعتبارات دو درصد بهره مالکانه معادن به راه ها است.
وی افزود: عمده مشکلات راه های روستایی ناشی از ترددهای معادن است ولی متاسفانه تاکنون اعتبارات کم است و استاندار نیز پیگیر این امر هستند و تاکنون هیچ اعتباری در این زمینه نداشته ایم.
وی افزود : اربعین موضوع مهمی و تقاضای حجم زیاد سفر به کربلا و پیاده روی اربعین است و معمولا در سفرهای رفت با مشکل روبرو نیستیم اما در برگشت با مشکل روبرو می شویم.
رستگاری بیان کرد: نهایتا ۱۵۰ اتوبوس قابل قبول با همکاری بخش خصوصی برای این بعد سفر وجود دارد ولی با این حجم زائر مشکل جدی ما است که تنها راه استفاده از ظرفیت ریلی بود که از مرز شلمچه به قم و یزد خط ثابت قرار داده شود ولی امسال محقق نشد که اگر این اتفاق بیافتد شاهد کاهش مشکلات برگشت سفر خواهیم داشت.
وی افزود: امسال تلاش جدی صورت گرفت و نارضایتی به کمترین وضعیت صورت گرفت.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان یزد ادامه داد: تعریض جاده مهریز به عنوان بزرگراهی است که توسط راه و شهرسازی نیز دنبال می شود.
وی گفت: ما در استان آخرین پایش سال ۹۴ در خصوص نقاط حادثه خیز داشتیم که تعداد حدود ۱۵۰ نقطه بوده ولی امسال نیز این بحث دنبال شده و پایش ها انجام شده است که بیش از ۹۰ درصد آنها حل شده و به زودی جمع بندی ها اعلام می شود.
رستگاری بیان کرد: ما برای نقاط حادثه خیز در استان تمامی نقاط را رفع کرده ایم که امیدواریم در هفته های آینده جمع بندی ها اعلام می شود.
وی گفت: الان ۱۴ مجتمع داریم که در سال ۹۵ تنها سه مجتمع بوده و الان نیز چهار مجمع دیگر در حال احداث هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان یزد گفت: در سفر ریاست جمهوری حدود ۳۰۰ میلیارد خورد تعهد ایمیدرو قرار گرفت که ۱۰۰ میلیارد با توجه به سیل گذشته پیشبینی شده و با ابلاغ اعتبار ایمیدرو می توانیم فرایند مناقصات را اجرا کنیم.
وی افزود: تاکید سفر جدید رییس جمهور در خصوص دو درصد راه های شبکه جاده ای روستا ها و اختصاص بودجه از سوی معادن است.
وی گفت: این دو درصد داروی شفا بخش برای نگهداری حوزه شبکه راهی است.
وی افزود : سال گذشته در نرخ کاهش تصادفات رتبه دوم کشور داشتیم که امسال رتبه ۲۵ رسیدیم که وضعیت نامناسب است.
رستگاری بیان کرد: در هشت ماهه سال جاری از لحاظ تراکم راه ها رتبه هفدهم، رتبه تعداد فوتی رتبه چهارم کشور را داریم و تمام تلاش ما برای کاهش این آمار و فوتی ها است.
وی افزود: به نسبت کشور باید تلاش بیشتر داشته باشیم ولی در مقایسه با وضعیت کشور نسبت مناسبی داریم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان یزد ادامه داد: بیش از ۶۰ درصد آمار تصادفات استانی مربوط به واژگونی خودروها به دلیل خواب آلودگی است.
وی گفت: اصلی ترین عامل که بتواند جهش در کاهش حوادث رانندگی داشته باشد توجه به راننده است.
نظر شما