زکات منجر به هموار سازی مسیر اقتصاد و معیشت جامعه می‌شود

آیت‌الله فلاحتی ضمن تقدیر از نوع رویکرد مجلس شورای اسلامی در باب زکات گفت: هموار سازی مسیر اقتصاد و معیشت برای توده‌های مردم از آثار مهم توجه به فریضه زکات است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، آیت‌الله رسول فلاحتی امروز (پنجشنبه ، ۱ دی) در همایش علمی، ترویجی و‌ تکریمی زکات استان گیلان که در سالن تالار مرکزی رشت برگزار شد اظهار داشت: کلمه زکات در سوره های گوناگون و در ۳۲ آیه شریفه قرآن مجید آمده است.

 

نماینده ولی فقیه در استان گیلان با بیان اینکه زکات در سایر آئین ها هم وجود دارد عنوان کرد: زکات در لغت به معنای نمو و رشد و در اصطلاح شرع به معنای خارج کردن بخشی از اموال به نفع دیگران است و به بیان دیگر زکات نماد شستشو و تطهیر انسان نسبت به خودش است.

 

آیت‌الله فلاحتی تصریح کرد: در اسلام و در شناخت معنوی و مادی زکات آمده که زکات رابطه لغوی و معنوی دارد و کسی که مال خود را بدون منت در راه خدا به نیازمندان جامعه می‌دهد در حقیقت در مسیر تطهیر خود قدم برداشته است.

 

امام جمعه رشت با بیان اینکه کسی که زکات می‌پردازد ایمان کامل به خداوند متعال دارد اذعان کرد: کسی که زکات کال را می‌پردازد شکی در این کار ندارد بنابراین چنین فردی در مسیر رشد و شکوفایی درونی قدم برداشته است.

 

وی با تاکید بر اینکه انسان در سایه پرداخت بخشی از مال به تطهیر خود می‌پردازد اضافه کرد: دومین نماد زکات رابطه انسان مسلمان به ویژه علوی و فاطمی تبارها این است که افراد با پرداخت زکات در واقع بین خود و جامعه ارتباط برقرار می‌کنند.

 

نماینده ولی فقیه در استان گیلان ابراز داشت: امام خمینی( رضوان الله تعالی علیه ) در این روزگار ما مبعوث شد تا بتواند یک نماد از بعثت انبیای الهی و چنین تحول عظیمی را در نسل بشر به وجود آورد و به فرموده مقام معظم رهبری در حقیقت جهان امروز در هندسه جدیدی قرار گرفته که منبعث از پیام امام است.

 

آیت‌الله فلاحتی در مورد سومین نماد و اثر زکات در جامعه یادآور شد: جامعه‌ای که در آن شکوفایی اقتصادی نباشد آهسته آهسته به سمت فقر و انحراف حرکت می‌کند و زکات در اینجا به جامعه کمک میکند تا به سمت انحراف هدایت نشود.

 

امام جمعه رشت با بیان اینکه جامعه‌ای که به اوج معرفت رسیده جامعه ای است که از فقر به دور است اظهار داشت:‌ هموار سازی مسیر اقتصاد و معیشت برای توده‌های مردم مهم است و میبینیم که شرع مقدس برای این حوزه هم از طریق فریضه زکات اندیشه و تدبیر کرده است.

 

وی ضمن تقدیر از نوع رویکرد مجلس در باب زکات تصریح کرد: اسلام به مولفه‌هایی مانند اقتصاد و شکوفایی اقتصاد جامعه توجه داشته و دارد به همین علت به اموراتی نظیر زکات سفارش ویژه مبذول داشته و ترویج آن را مهم می‌شمارد.

کد خبر 1241518

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha