به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، گروههای هندو در هند اخیرا کمپینهایی را برای جلوگیری از گذاشتن علامت «حلال» روی محصولات غذایی راه اندازی کردند. این اقدام با این ادعا که علامت حلال امنیت و سلامت مردم و اقتصاد و سیستم سکولار آن را تهدید می کند، به راه افتاده است.
مسئولان یکی از سازمانهای هندو به نام «جاناجاگروتی سامیتی» نشستها و دیدارهای متعددی را با سیاستمداران دولت ایالتی کارناتاکا هند ترتیب دادند و یادداشتهایی را به آنها ارایه کردند که خواستار حمایت از پیش نویس قانون ارایه شده توسط نماینده هندو اِن راویکومار شدند. پیش نویس این قانونی خواستار ممنوعیت برای تایید غذاهای حلال در این ایالت شد.
راویکومار پیش نویس قانون را در مجلس نمایندگان ایالتی پیشنهاد کرد که خواستار ممنوعیت صدور گواهینامه مواد غذایی توسط هر نهادی غیر از «سازمان ایمنی و استانداردهای غذایی هند» شد.
به گزارش رسانههای هند، قانونی که راویکومار پیشنهاد خواهد کرد، در درجه اول باهدف ممنوعیت تایید محصولات غذایی مسلمانان با علامت «حلال» است که نهادهای اسلامی در هند آن را انجام می دهند.
راویکومار به روزنامه هندی«ایندیان اکسپرس» گفت: سازمانهای هندی قصد دارند بند قانونی را تحت ماده «سلامت و استانداردهای غذایی» تدوین کنند. براساس آن، تایید غذاهای حلال توسط آژانسهای غیر مجاز ممنوع می شود.
راویکومار مدعی شد که نهادهای اسلامی که غذای حلال تولید می کنند، صلاحیت صدور گواهینامه محصولات غذایی را ندارند. هدف آنها از این کار کنترل بازار است.
ادعاهای هندوها
سازمان هندوی «جاناجاگروتی سامیتی» ادعا کرد: علامت محصولات غذایی حلال به آرامی در بازارهای هند گسترش یافته است. این مسئله نشان می دهند که اعتقادات یک مذهب یا دین مشخص به سیستم سکولار در هند نفوذ کرده است.
این سازمان مدعی شد که این علامت که برای محصولات غذایی مسلمانان است، اقتصاد موازی را می سازد که تولید محلی را در ایالتهای هند به چالش می کشد. همچنین تولید غذاهای حلال را به همدستی در تامین مالی تروریسم متهم کرده است.
این سازمان هندو خواستار برچیدن سیستم دسته بندی غذای حلال به منظور سلامت و امنیت هند و ملت آن شد.
مسئولان و فعالان هندو شنبه گذشته در شهر بنگلور هند تحصن کردند و خواستههای خود برای ممنوعیت صدور علامت حلال بر محصولات غذایی را تایید کردند.
شورای آمریکایی- هندی – اسلامی این کمپینهای سازمانهای هندو مبنی بر ممنوعیت غذای حلال و تحریم پاساژهای تجاری عرضه کننده غذای حلال به خصوص در ایالت کارناتاکا را محکوم کردند.
این شورا اعلام کرد: هندوها به دروغ ادعا کردند که این محصولات خلاف اقتصادآنهاست.
تعداد مسلمانان در هند بیش از 200 میلیون نفر است. مسلمانان از آزار و اذیت و تبعیض نژادی رنج می برند. به ویژه از زمانی که حزب «نارندرا مودی» نخست وزیر هند در 26 می 2014 به قدرت رسید، آزار مسلمانان این کشور افزایش یافت.
نظر شما