به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان_ نوشین کریمی
چشمهایم را که از خواب باز کردم، گوشی موبایل را از بالای سرم برداشتم و پیامکی را دیدم که نوشته بود«سلام بر شما ، در محضر ۳ شهید گمنام هستیم، می توانید برای زیارت تشریف بیاورید.» مثل برق از جایم پریدم و تند تند آماده شدم که قسمت زیارت را از دست نداده باشم.
می دانستم هر چه بیشتر از روز بگذرد یا زیارت کننده ها بیشتر می شوند و یا مهمانها برای مراسم به مکان های دیگری برده می شوند.
هوا به شدت سرد و سوزناک بود و به خیابان که رسیدم ماشین های کمی تردد می کردند، راننده ای میانسال با محاسن سفید جلویم ترمز کرد و سوار شدم. کمی جلوتر دختری بی حجاب با موهای پریشان و کاپشن کوتاه ایستاده بود. ماشین کمی بالاتر از او ایستاد و راننده گفت: «استغفرالله، سوارش نکنم ممکن است یک نفر ناجور سوارش کند...» و دهانم بسته ماند و دخترک سوار شد. در مسیر به مهمان های گمنامی فکر می کردم که هنوز بعد از سال ها برای ما یادآور روزهای سخت مبارزه و از دست ندادن ایران عزیز هستند و به خانمی که خودش بی هویتی را انتخاب کرده و من و راننده را بین افکارمان درگیر «چه کنیم چه کنیم» کرده است.
از یک سو به مادری فکر میکردم که از زخم های کینه جویانه روزگار وصیت کرد شبانه به خاک بسپارنش تا مزارش گمنام باقی بماند و از سویی شهدایی که می خواستند مانند مادرشان فاطمه زهرا(س) گمنام بمانند مزار دارند اما نام و نشانی از آنها نیست....
پیاده که شدم افرادی را دیدم که پیاده و سواره به سمت ساختمانی که مهمان ها آنجا بودند می رفتند... تمثال مبارک فرمانده هان عملیات های گیلان در مسیر راهم بود و شرمندگی اجازه نمیداد قدم هایم را تندتر بردارم و سعی کردم با ذکر سلام و صلوات از کنار آن عکس ها عبور کنم.
به نمازخانه بنیاد حفظ آثار که رسیدم زن و مرد و نوزاد و کودک و دانش آموز و... را دیدم که هر کسی در حال و هوای خودش یا زیارت عاشورا می خواند و یا دعای توسل، یکی عکس میگرفت و یکی با تسبیح ذکر میگفت و....
اما در این بین مادری آمد که توان راه رفتن نداشت، همراهانش زیر بازوهایش را گرفته بودند و او را همراهی میکردند، صورتش از اشک تر بود و لبهایش می لرزید... وقتی شنیدم مادر شهید است، دلم بیشتر درد گرفت. جسارت کردم خواستم از فرزند شهیدش بپرسم که گفت: «من امروز آمدم تا برای این شهدا مادری کنم».
یاد حرف بازیگری افتادم که در این اغتشاشات اخیر خودش را مادر کسی می دانست که...، استغفرالله. با شنیدن این حرف همه داخل سالن صدای گریه شان بلندتر شد.
*مادرشان نیست تا برایشان مادری کند
مادر شهید محمداسماعیل(فرهاد) گلرخ صیقلانی همانطور با گریه ادامه داد: این شهدا گمنام هستند و مادرشان نیست تا برایشان مادری کند، نمی دانستم قرار است امروز اینجا بیایم ولی خوشحالم که سعادتی پیش آمد و توانستم بیایم و این بچه ها را ببینم.
وی با بیان اینکه فرزند شهیدم با دهان روزه در ۲۱ ماه رمضان بخاطر عوارض شیمیایی در مسجد فاطمیه به لقاء الله پیوست و شهید شد افزود: هر چه در مورد فرزندم بگویم ممکن است بگویید اغراق است و برای بچه اش زیاده روی کرده ایا. اما واقعا بچه ام بهترین بچه بود چون من هیچوقت به او نگفتم روزه بگیرد و نماز بخواند، اما خودش از کودکی علاقمند بود و واجبات را بجا می آورد.
این مادر شهید با اشاره به اینکه فرزند ۲۷ ساله ام به مدت ۷-۸ سال جانباز شیمیایی و از پرسنل تامین اجتماعی و فرمانده پایگاه بسیج مسجد فاطمیه منظریه بود بیان کرد: در آن سال همراه با تشییع شهدای گمنام در گلزار شهدای رشت به خاک سپرده شد و یک یادگاری از او به نام«محمدجواد» برایم مانده که هشت ماهه بود پدرش را از دست داد و پدرش را ندیده بزرگ شد.
وی خطاب به مادران شهدایی که نشانی از فرزندانشان ندارند گفت: خوشحال باشند که چنین فرزندی داشتند که برای اسلام و وطنمان رفتند، جنگیدند و برای ما پیروزی آوردند.
*مانند شهدا در انجام کارها خلوص نیت داشته باشیم
علی تهیدست دانش آموز پایه نهم تحصیلی مدرسه مبنا است که با تعدادی از هم مدرسه ای هایش آمده بود تا ضمن زیارت این شهدا، تصاویری را برای مستندی که درباره شهید بابک نوری هریس در حال ساخت دارند تهیه کند.
وی که فیلم بردار گروه است در گفت و گو با خبرنگار شبستان بیان کرد: تلاش ما این است که یاد شهدا را زنده نگه داریم و احترام به آنان را که برای دفاع از ارزش ها از جان خود گذشتند سرلوحه کار خود قرار دهیم.
تهیدست افزود: ما مدیران و مسئولین آینده کشور هستیم و می بایست از سیره اخلاقی شهدا درس بگیریم و مانند آنها در انجام کارها خلوص نیت داشته باشیم.
وی اخلاق، رفتار و منش شهدا را که شجاعانه باعث شد پا در رکاب اسلام و انقلاب بگذارند الگویی مناسب برای هم نسلی های خود عنوان کرد و ادامه داد: با مطالعه وصیت نامه و زندگینامه شهدا می توانیم به سیره آنان بهتر پی ببریم.
*مقام بالای شهید باعث شده که مردم به شهدا متوسل شوند
محمداحسان اکوان دانش آموزی است که فعالیت های فرهنگی انجام می دهد و با بیان اینکه امیدواریم در این زیارت، شهدا ما را مورد عنایت قرار داده و شفاعتمان کنند گفت: همینکه باقیات و صالحات برایمان بماند و شهدا در روز قیامت دست ما را بگیرند برایمان کافیست.
وی با اشاره به کم سن بودن شهدای گمنامی که مهمان گیلانی ها شده اند، افزود: قطعا دوست داشتم که جزئی از این شهدا باشم و در مسیری که آنها گام برداشتند قدم بردارم.
اکوان با بیان اینکه تفحص شهدای جدید برای خانواده هایی که چشم انتظار هستند امیدوار کننده است، ادامه داد: اما قضیه شهدای گمنام چیز دیگریست، شاید خیلی از شهدا هم به خانواده هایشان وصیت کرده اند که اصلا دنبال پیکرشان نباشند تا گمنام باقی بمانند.
وی اضافه کرد: کسانی که برای امنیت کشور و محافظت از وطن رفتند مقام بالایی دارند چرا که به مرگ طبیعی نمردند بلکه شهید شدند و این خیلی ارزشمند است و این مقام بالای شهید باعث شده که مردم به شهدا متوسل شوند و نتیجه های خوبی بگیرند.
اکوان با اشاره به اینکه خیلی از وقت ها به صورت خودجوش برای اجرای برنامه های فرهنگی پیش قدم می شویم و گاهی مدیریت مدرسه طرح و برنامه می دهند افزود: در تهیه مستند شهید بابک نوری ۱۰ نفر از دانش آموزان پای کار هستند که خاطرات یکی از هم رزم های شهید را ثبت و ضبط کنیم.
هنوز مردم در رفت و آمدند و هر کس حال و هوایی از این فضای معنوی با خود به همراه دارد. همین چند روز پیش فرمانده سپاه محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ در خبری اعلام کرده بود که در سالروز شهادت حضرت زهرا ( سلاماللهعلیها)پیکر مطهر ۴۰۰ شهید گمنام که اکثر شهدای تفحص شده مربوط به عملیات های بدر، رمضان، بیت المقدس، کربلای ۵ و کربلای ۶ و والفجر ۱ هستند، در سراسر کشور تشییع خواهند شد.
۲۰۰ تن از شهدا در تهران و ۲۰۰ پیکر مطهر در شهرستان ها....
*۱۳۹ شهید گمنام در گیلان آرمیده اند
در همین راستا سرهنگ حسن حبیبی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از تشییع سه شهید گمنام در فومن و رودبار خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر ۱۳۹ شهید گمنام در سطح ۵۳ یادمان در سراسر استان آرمیده اند که ۷۸ شهید گمنام در ۲۶ گلزار شهدا در سطح استان به خاک سپرده شده اند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان تدفین شهدای گمنام در پارک ها و بوستان ها و مراکز علمی و دانشگاهی را مبتنی بر ایجاد یک فضای فرهنگی و معنوی در کشور دانست و بیان کرد: تدفین شهدای گمنام در سطح کشور از سال ۸۰ و با نگاه ویژه رهبر انقلاب که شهدای گمنام را یک موضوع فرهنگی می دانند آغاز و استمرار یافته است.
وی با اشاره به اینکه سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در تقویم کشور روز شهید گمنام نام گرفته است، گفت: در گیلان میزبانی سه شهید گمنام ۱۹-۲۰ ساله را بر عهده داریم که قرار است در فومن _پارکشهر، رستم آباد _پارک شادی، لوشان_پادگان طباطبایی نژاد به خاک سپرده شوند.
حال و هوای خوبی سوز سرمای اول زمستان را گرم نگه داشته، مسیرم را به سمت آرامگاه پنج شهید گمنامی که در محوطه باغ موزه دفاع مقدس گیلان تدفین هستند ادامه می دهم. به گمنام بودن فکر می کنم. به اینکه اگر برای خداست پس فقط او کافیست که ببیند و بداند... گمنام هایی که گمنام نمی مانند.
نظر شما