ازدواج دیرهنگام و سوء تدبیر در تغذیه از مهمترین علل ناباروری است

محمدبیگی گفت: ما یک و نیم تا ۲ برابر دنیا ناباروری داریم که علل مختلفی دارد و یک علت دیر ازدواج کردن و دیگری سوء تدبیر در تغذیه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، فاطمه محمدبیگی در آیین افتتاح نمایشگاه اسناد هویتی مفاخر استان و رونمایی و معرفی پروژه ملی شجره سببی و نسبی که امروز (شنبه ۳ دی) در سالن اداره ثبت احوال شهرستان قزوین برگزار شد، بیان کرد: استان قزوین رتبه ۲۵ ولادت و رتبه ۱۶ وفات کشور را دارد که تحلیل این آمار نشان می دهد استان در حوزه ولادت کم کاری داشته و باید جبران شود.

 

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: استان قزوین رتبه ۲۲ ازدواج و رتبه ۱۴ طلاق کشور را دارد و این نشان می دهد حال وقایع حیاتی استان خوب نیست و بیمار است و این بیمار نیاز به رسیدگی دارد.

 

وی عنوان کرد: باید تحلیل شود که چه عواملی در این موضوع دخیل بوده است چراکه قزوین جزو استان های برخوردار کشور از لحاظ اقتصادی بوده است و این آمار و سایر پیمایش ها نشان می دهد اقتصاد عامل زیرپوستی عدم فرزندآوری است و شاید عوامل و دلایل دیگر نظیر نگرش های ذهنی، انگاره ها و باورهای خانوادگی، آداب و رسوم جدید و پیروی از فرهنگ غرب از دلایل مهم عدم فرزندآوری است.

 

محمدبیگی تصریح کرد: در بحث ازدواج در سنین بالا، متأسفانه استان ما از میانگین کشوری که برای خانم ها ۲۴ سال و آقایان ۲۹ سال است باز هم عقب تر است یعنی متأسفانه میانگین سنی عروس و دامادهای ما ۲۵ و ۳۱ ساله است.

 

وی تأکید کرد: بالا بودن میانگین سنی ازدواج سبب شده افراد از نظر علم پزشکی مدت زمان طلایی مادری و پدری را از دست می دهند و در علوم پزشکی بهترین سن مادری بین ۲۰ تا ۲۴ سال است و بالا بودن سن ازدواج سبب شده انتظار اینکه زوج ناباروی داشته باشند بیشتر  شود.

 

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما یک و نیم تا ۲ برابر دنیا ناباروری داریم که علل مختلفی دارد و یک علت دیر ازدواج کردن و دیگری سوء تدبیر در تغذیه است که بحث سوء تدبیر در تغذیه هم به خانواده و هم به سیاست های تغذیه ای کشور برمی گردد.

 

وی خاطر نشان کرد: استان قزوین پایلوت حوزه سلامت و امنیت غذایی کشور شده است و تفاهم نامه ای با دانشگاه در حال انعقاد است.

 

محمدبیگی گفت: سازمان ثبت احوال به عنوان سازمان مادر در زمینه احوالات وقایع حیاتی کشور مسئولیت دارد و ما در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر اساس دولت الکترونیک، هوشمندسازی، توانمندسازی، شفاف سازی و کارآمدسازی تمانی آمار را از این سازمان خواسته ایم تا با سامانه های الکترونیک تمامی وقایع حیاتی بر خط را با آمار تحلیلی دقیق به صورت ماهانه و هر سه و ۶ ماه یکبار به سازمان ملی آمار و دبیر خانه ستاد ملی جمعیت و مجلس اعلام کند.

 

وی توضیح داد: متأسفانه در لبه سیاه چاله جمعیتی قرار داریم و ایران در بین کشورهای دنیا با سه برابر رشد و سه برابر سرعت به سمت سالمندی شدید در حال حرکت است، البته با توجه به ابلاغ قانون جمعیت امسال آمارها نشان می دهد ترمز سقوط جمعیت و ترمز سرعت شیب به سمت کاهش ولادت کشیده شده است.

 

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اینکه آمار را برگردانیم و نمودار را به سمت بالا ببریم حداقل یک قرن زمان نیاز داریم ما الان اولین سال قرن را داریم و ابرچالش جمعیت بیش از ۱۲۰ سال یقه ایران را خواهد گرفت.

 

وی یادآور شد: ما با تحلیل آماری اقتصادی و علمی به این نتیحه رسیدیم باید جمعیت بیشتر شود ما با تحلیل عوارض تک فرزندی، عوارض روانشناسی و استرس تک فرزندی و تنهایی سالمندان و حوزه سلامت به این نتیجه رسیدیم هر خانواده ای کاهش فرزندآوری داشته باشد خود آن خانواده دچار مشکل می شود.

 

کد خبر 1241850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha