کتاب‌شناسی سیره سیاسی حضرت زهرا (س)/از "فاطمیات" تا "جهاد تبیین فاطمی"

سخن گفتن از شخصیت فاطمه زهرا (س) فراتر از برهه ولادت و شهادت اوست؛ شخصیتی که سیره سیاسی، اجتماعی و اخلاقی ایشان الگویی برای تمامی مردان و زنان در تمامی اعصار است که نویسندگان بسیاری تلاش کرده اند بخ بررسی این ابعاد شخصیتی حضرت در کتب خود پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سخن گفتن از شخصیت فاطمه زهرا (س) فراتر از برهه ولادت و شهادت اوست، شخصیتی که به کمال عقل و زیبایی روح و صفای نفس آراسته و در دامان نبوت پرورش یافته تا جایی که بدان سبب فاطمه نامیده شد که آفریدگان از درک مقام ایشان ناتوانند. بدین گونه زهرای بتول تصویر کاملی از زن را به ترسیم آورد که مؤمنان در برابر قداستش سر تعظیم و کرنش فرود آورند.

 

رهبر معظم انقلاب در مورد مطالعه در مورد شخصیت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها می‌فرمایند: «مقام فاطمه‌ى‌ زهرا سلام‌اللَّه‌عليها در خور آن است كه عقول برجسته‌ى انسان‌هاى بزرگ، در اصلی‌ترين رشته‌هاى تفكرشان بينديشند و زبان‌هاى فصيح‌ترين و بليغ‌ترين گويندگان و شعرا و سرايندگان، آن انديشه‌ها را در قالب كلمات بياورند و سرشارترين ذوق‌ها و جوشان‌ترين طبع‌هاى فياض و سيال هنرمندان و شاعران، آن‌ها را به صورت شعر و سخن منظوم، با بهترين گويش‌ها و حنجره‌ها بيان كنند. اگر اين‌طور بشود، شايد ذهن بشرِ متوسطِ امروز و ما كه از معارف حقيقى الهى دوريم و كشش نداريم كه در ذهن و دل و روحمان، حقايق والا و متعالى را درك بكنيم، بتوانيم گوشه‌يى از فضايل و مدايح و مناقب و محامد اين بزرگوار را بفهميم و درك كنيم۱۳۶۸/۱۰/۲۸

 

از این رو سرویس سیاسی خبرگزاری شبستان در گزارش زیر تلاش کرده است تا بخشی از کتبی که در زمینه سیره سیاسی و منش سیاسی حضرت زهرا (س) تدوین و منتشر شده است را جهت آشنایی بهتر مخاطبان خود با این بعد از شخصیت حضرت ارائه دهد.

 

فاطمیات - پاتوق کتاب فردا

 

در این کتاب پس از بیان مطالبی مختصر در مورد جایگاه رسول خدا (ص) و امامت حضرت امام علی (ع) به علت حضور حضرت فاطمه زهرا (س) در مسجد پس از وفات پیامبر (ص) پرداخته شده است. هم چنین این کتاب به بیان خطبه فاطمیه می پردازد و آن حرکت را ضامن بقای اسلام می داند، سپس با اشاراتی به دوران سخت حکومت حضرت علی (ع) و سپس شهادت امام حسین (ع) به دوازده اصل از حقایق و تعالیم خطبه فاطمیه به صورت فهرست وار اشارتی می کند از جمله: توحید، نبوت، درگذشت پیامبر (ص)، امت و تبلیغ، قرآن، احکام، عدالت و ....

 

 

معرفی و دانلود رایگان کتاب بصیرت فاطمه زهرا (س) | اصغر طاهرزاده | کتابراه

 

خطبة حضرت فاطمه‌زهرا(س) در مسجد مدینه پس از حاکمیت ابابکر و زیر پاگذاردن پیام غدیر، یک دائرة‌المعارف عقیدتی، کلامی و سیاسی است که حکایت از بینش توحیدی و سیاسی دختر پیامبر(س) دارد. همچنان‌که سخنران محترم تأکید دارد «فاطمه(س) بنیانگذار نهضتی است که هنوز ادامه دارد». یعنی فاطمه (س) در مقابل جریانی که پیام غدیر را زیر پا گذارد، جبهه‌ای را گشود که بالاخره اسلام را به مسیر خود برمی‌گرداند و به همین جهت شعار حضرت‌مهدی(عج) چون ظهور فرماید، عبارت است از «وَ فِی اِبْنَةِ رَسولِ‌اللهِ لی اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» یعنی؛ الگو و اُسوة من در این راه دختر رسول‌خدا(ص) است.

نویسنده در تحلیل خطبة حضرت فاطمه(س) نخواسته است واقعه‌ای را شرح کند که اتفاق افتاد و از دست رفت، بلکه همان‌طور که در سایر آثار ایشان مشهود است، شنونده و خواننده و گوینده، همه و همه در آن حادثه حاضر می‌شوند و با یک نگاه حضوری مسئله تحلیل می‌گردد و نه یک نگاه غایبانه و صرفاً ناظر بر حادثه. گویا ما هستیم که با روح فاطمی سخن می‌گوییم و فاطمه(س) سوز دل ما را بر زبان می‌آورد.

 

مشخصات، قیمت و خرید کتاب امامت در بیان حضرت فاطمه سلام الله علیها اثر محمد  حیدر مظفری ورسی نشر دلیل ما | دیجی‌کالا

 

در این اثر نویسنده تلاش کرده تا سخنان حضرت فاطمه سلام الله علیها را به عنوان ملاک و معیار تشخیص حق و باطل در مسئله امامت ارائه دهد. از این رو در بخش نخست کتاب مطالبی درباره اثبات جایگاه و فضائل حضرت زهرا سلام الله علیها ارائه شده است و در بخش دوم نیز محورهایی از مسائل مرتبط با مسئله امامت در سخنان آن حضرت به همراه روایاتی از دیگر معصومین علیهم السلام نگارش شده است.

 

 

درسنامه زندگانی و سیره حضرت زهرا (سلام الله علیها) - پاتوق کتاب فردا

 

کتاب درسنامه زندگانی و سیره حضرت زهرا(س) مروری است بر سیر حیات طیبه صدیقه کبری، فاطمه زهرا علیها السلام. آنچه که نویسنده محترم، سید منذر حکیم در این درسنامه، در پی آن است؛ ارائه نمایی از زندگانی حضرت زهرا (س) از ولادت تا شهادت ایشان خواهد بود. در مورد ویژگی های این کتاب باید به این نکته اشاره کرد که این کتاب برگرفته از جلد سوم موسوعه چهارده جلدی پیشوایان هدایت است که به صورت درسنامه درآمده و معاونت آموزشِ مرکز مدیریت حوز ه های علمیه خواهران در راستای تولید متون درسی، با چینشی نو این کتاب را در هجده درس تدوین نموده که هر درس از این کتاب به مرحله ای از زندگانی فاطمه­ی زهرا (س) می پردازد.

 

از جمله شیوه های متداول در طراحی کتب درسی این است که در ابتدای هر درس، اهدافی که خواننده، با خواندن آن بخش، حاصل می کند را متذکر می شوند تا دانشجو با درک فضای کتاب، از ابتدا بداند که در این درس به دنبال چه می گردد و علاوه بر آن نیز، چکیده ای از محتوای درس و همچنین آزمونی برای خودآزمایی فرد در انتهای هر درس، در نظر گرفته می شود که این کتاب نیز از این شیوه مستثنی نیست. از جمله مطالبی که در این درسنامه بدان برمی خورید عبارتند از بررسی جایگاه و شخصیت فاطمه(س)، میراث علمی حضرت، مراحل تولد و رشد ایشان، همراهی زهرای مرضیه به پدر و همسر گرانقدرشان، و وقایع بعد از رحلت جانگداز پیامبر…

 

مؤلف، کتاب مصحف فاطمه(س) را از جمله میراث علمی حضرت دانسته و با توجه به روایاتی که در این باره وارد شده به شرح خصوصیات این کتاب شریف می پردازد. کتابی که به وسیله جبرائیل به حضرت فاطمه(س) الهام شده و به قلم علی(ع) نوشته شده است. . . مقابله حکومت با امیرالمومنین(ع) به اشکال گوناگون رخ داده است که نویسنده در گوشه از کتاب، به دو مورد از آن اشاره دارد. از جمله راهکارهایی که حکومت جدید برای مقابله با علی(ع) اتخاذ کرد، سلب توان مالی از ایشان بود که غصب فدک از جملۀاین اقدام بوده است. دومین اقدام نیز رویارویی با مخالفت امام و سرکوب کردن مخالفان بود.

نویسنده در پایان، کتاب خود را حاصل بررسی 182 منبع و مأخذ معرفی می کند که نشان از زحمت بی دریغ ایشان برای نوشتن این کتاب دارد.

 

کتاب بصیرت های فاطمی در خطبه فدکیه – خبرنامه طلاب دامغانی

 

نویسنده در این کتاب به تحلیل خطبه فدکیه با نگاه نکات بصیرتی پرداخته شده است. توجه به توطئه های منافقین؛ نقش خواص در جامعه؛ فتنه سازی؛ حق محوری؛ رفاه زدگی و رفاه طلبی؛ نفوذ شیطان از جمله مباحثی است که نویسنده از خطبه فدکیه برداشت کرده است.
تطبیق مسایل روز سیاسی با خطبه حضرت زهرا سلام الله علیها محور این کتابست.

 

کتاب «جهاد تبیین فاطمی» نگاهی عمیق تر به خطبه فدکیه - ایسنا

کتاب جهاد تبیین فاطمی در پنج بخش نوشته شده است، بخش اول اهمیت تبیین و رسالت خواص اهل بصیرت، بخش دوم ابزار جهاد تبیین از دیدگاه قرآن واهل بیت (ع)، بخش سوم نعمت ولایت در جامعه، بخش چهارم خطر سقوط و روگردانی از ولایت در جامعه و بخش پنجم نقش تبیین جهاد فاطمی در تداوم اسلام ناب محمدی را بیان می‌کند. این کتاب در ۲۵۶ صفحه توسط انتشارات جوانان چاپ شده است.

 

در مقدمه این کتاب می‌خوانید، تبیین ارزش‌ها و حقایق الهی باید توسط اتاق فکر در هر شهر و منطقه با به کارگیری فرهیختگان و اندیشمندان در رشته های لازم فرهنگی با جهت دهی در قالب‌های مختلفی از قبیل نشر حقایق در سایت‌ها، کانال‌های اجتماعی توسط اساتید اهل ذوق دانشگاه و حوزه همچنین تقویت و به کارگیری رسانه هدفمند و پویا و تخصصی و متعهد، پخش مستند قوی و جذاب، تبلیغات خلاقانه و سخنرانی خواص اهل بصیرت می‌توان در جامعه عینیت بخشید.

 

 

کد خبر 1242032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha