به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان گلستان، عیسی پایینمحلی در نشست سراسری با عنوان «آموزههای زلزله بم» که با سخنرانی ویدئوکنفرانسی وزیر راه و شهرسازی نیز همراه بود، اظهار کرد: ایران یکی از 10 کشور بلاخیز دنیاست که از 41 نوع بلای طبیعی شناخته شده در جهان 31 نوع آن در ایران رخ میدهد. استان گلستان نیز از این قاعده مستثنی نیست و همواره در معرض خطر بلایای طبیعی مختلف از جمله سیل، زلزله، فرونشست، خشکسالی و ... قرار دارد.
فرماندار گرگان با اشاره به اولویتبندی استانهای کشور براساس شاخص خطرپذیری لرزهای گفت: گلستان به همراه استانهای قزوین، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد در این شاخص در اولویت دوم قرار دارد.
وی با اشاره به آمارهای اداره کل راه وشهرسازی استان و وجود بیش از 2 هزار و 800 هکتار بافت فرسوده، ناکارآمد و سکونتگاههای غیررسمی در استان افزود: بیش از 945 هکتار از این بافتهای فرسوده و ناکارآمد در شهرهای گرگان، جلین و سرخنکلاته واقع شده است که اتفاقاً عمده این بافتهای ناکارآمد جزو محلات طرح بازآفرینی شهری هستند.
پایینمحلی خاطرنشان کرد: بیشترین مشکلات و کمبودها در این بافتهای فرسوده و ناکارآمد مربوط به فضاهای سبز، ورزشی، آموزشی و تربیتی، بهداشتی و درمانی و ... است.
وی با بیان اینکه در زمینه سرانههای آموزشی و تربیتی، گرگان محرومترین شهرستان در استان گلستان است، تصریح کرد: اکثر فضاهای آموزشی به ویژه در بخش غیردولتی کاملاً غیراستاندارد است و غالب مدارس این شهرستان دارای قدمت زیادی هستند. ضمن اینکه ما در مرکز استان با مشکلات جدیتری مانند کمبود زمین مناسب برای ساخت مدرسه هم مواجه هستیم و با وجود آمادگی نوسازی مدارس و خیران اما زمین در اغلب مناطق شهر برای ساخت واحدهای آموزشی جدید نداریم.
فرماندار گرگان با تأکید بر انجام اقدامات پیشگیرانه برای مقابله و کاهش آسیبها و تلفات ناشی از وقوع زلزله اظهار کرد: باید از فناوریهای نوین برای مقاومسازی ساخت و سازها به ویژه در بخش مسکونی استفاده شود و لازم است همه دستگاههای اجرایی که به صورت یک زنجیره به هم متصل هستند، وظایفی که برعهده دارند را به درستی انجام دهند.
نظر شما