کوثر قرآن؛ پرچمدار و میدان دار دفاع از ولایت

کوثر قرآن، حضرت زهرا (س) پرچمدار و میدان دار و مدافع حقیقی ولایت بودند. ایشان مصداق کامل جهاد با جان، مال و جهاد با زبان یعنی جهاد تبیین در راه دفاع از ولایت محسوب می شوند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم

 

بانوان مسلمان الگویی دارند که در دنیا بی نظیر است، بزرگ زنی که برترین بانوی زنان جهان است و تاکنون همتایی نداشته است است و ایشان کسی جز فرزند دلبند رسول گرامی اسلام(ص)، حضرت زهرا(س) نیست.

 

بانویی بزرگوار که اسلام و تشیع مدیون رشادت ها و فداکاری های ایشان است چرا که ایشان اولین مدافع ولایت بودند که بعد از رحلت پیامبر گرامی اسلام(ص) اجازه ندادند دشمنان اسلام نقشه های خود را به خوبی پیش ببرند و ولایت و امامت را زمین گیر کنند.

 

*نگاهی به زندگی فاطمه(س) فرشته ای در زمین

سرور بانوان دو عالم، حضرت صدیقه طاهره، زهرای مرضیّه، عطای خدای رحمان، کوثر پرثمر قرآن و همتای امیر مؤمنان است؛ آن حضرت در بیستم جمادی الثانی سال پنجم بعثت، در مکه پا به عرصه گیتی نهاد و در دوران حضور پدرش در مکه، سختی های آن بزرگوار را در راه تبلیغ دین مبین اسلام دید و خود نیز سه سال از کودکی را در شرایط جانکاه و طاقت فرسای شعب ابی طالب گذراند.

 

ایشان به سبب ایثارگری فراوان در راه پدر، لقب «امّ ابیها»، را از آن خود کرد؛ در خردسالی مادرش خدیجه را از دست داد و قلب کوچکش فراق مادر را احساس کرد.

 

ایشان خواستگارانی بسیار در میان صحابه داشت که از نظر مالی در رتبه های بالایی قرار داشتند اما رسول خدا همچنان مسأله را به نظر خداوند موکول کرد تا سرانجام جبرئیل بر پیامبر(ص) نازل شد و گفت: ای محمد! خدا بر تو سلام می رساند و می فرماید فاطمه را به عقد علی درآور، خداوند علی را برای فاطمه و فاطمه را برای علی پسندیده است.

 

فضایل و کمالات حضرت زهرا سلام الله علیها، مانند فضایل سایر معصومان است. چون آن حضرت دختر خاتم پیامبران است که برای تولدش رسول خدا(ص) چنین بشارت داده شد: «انا اعطیناک الکوثر: مابرای تو خیرفراوان عطا کردیم».

 

حضرت زهرا علیهاالسلام از نظر زندگی مـادی؛ بشری چون دیگران است، اما از جنبه معنوی، شناخت تمامی ابـعاد شخصیتی آن حضرت بسی دشـوار و دسـت یابی به همه جوانب آن مشکل می نماید. مقامی که آن بزرگوار در اثر بندگی خدا و شناخت و معرفت حضرت حق بدست آورد؛ مقامی بس عظیم و فضایل او بی شمار است.

 

احترام به همسر و رعایت حقوق همسر و همسردوستی و فرزند دوستی و سخت کوشی در امور خانه و تبدیل خانه به مدرسه و تبدیل بخشی از خانه به مسجد و عبادت گاه و برنامه ریزی در کار خانه و رعایت حق خدمت کار و آموزش قرآن و اخلاق به خدمت کار از ویژگی های حضرت زهرا(س) بود.

 

حضرت زهرا(س) تبدیل خانه به سنگر جهاد و مبارزه علیه ستمگران و دفاع از ولایت را در راستای وظایف خویش می دانست. همچنین توجه به دعا در حق همسایه و ایجاد روحیه عبادت و انفاق گروهی و خانوادگی و مشورت در امور و بردباری و تحمل فقر خانوادگی و مشکلات خانوادگی و فرمان پذیری از همسر، از اخلاق و روحیات خاص حضرت زهرا(س) بود.

 

رویدادهای تلخ، شرایط سخت بیماری و دوری از پدر بیش از پیش شرایط جسمی و وضعیت روحی حضرت زهرا (س) را دشوارتر می‌کرد، اما حضرت فاطمه (س) با اینکه روز به روز پیکرش آب می‌ شد، هیچ شِکوه‌ای از بیماری نداشت.

 

حضرت فاطمه (س) سرانجام پس از رحلت پدر بزرگوارش (ص)، از ولایت و امامت به شدت دفاع نمود و در جریان هجوم مخالفان حضرت علی(ع) به خانه‌اش به گونه‌ای میان درب و دیوار آسیب دیدند که علاوه بر صدمه‌های سخت، جنین ایشان نیز سقط شد و تازیانه‌های بی شماری بر جان و روح او نشست.

 

همه این رویدادهای تلخ و دردناک حضرت زهرا(س) را به بستر بیماری کشاند و به شهادت ایشان منجر شد، در مورد تاریخ شهادت جانگداز حضرت فاطمه زهرا (س) چند روایت وجود دارد که ‌یکی بنا بر روایتی ۷۵ روز پس از رحلت پدر گرامیشان حضرت رسول اکرم (ص) در ۱۳ جمادی الاولی است و به روایت مشهورتری در سن 18 سالگی و ۹۵ روز پس از رحلت پیامبر اسلام (ص) مطابق با روز سه شنبه سوم جمادی الثانی است.

 

بنابر وصیت خویش شبانه و به صورت پنهانی دفن گردید، به طوری که محل قبر شریفش نیز نامعلوم است و شیعیان و پیروان ایشان در حسرت دیدار و زیارت قبر ایشان به سر می برد و منتظر منتقم خون فاطمه(س) هستند.

 

* فاطمه پاره وجود پدر

گفتگوی خبرنگار شبستان با حجت الاسلام «حسن صباغیان»، کارشناس مذهبی و امام جمعه شهرستان زیرکوه در خصوص کوثر قرآن را در زیر می‌خوانید؛

 

۱-در مورد قلمرو عصمت حضرت فاطمه زهراء(س) در حدیث «فاطمه بضعه منی» توضیح بفرمایید؟ اولاً عصمت حضرت زهرا سلام الله علیها اکتسابی نیست که حدی داشته باشد در ثانی در ساحت عقل، و هم، خیال، حس، فعل و قول، خواب و بیداری قبل از بلوغ و بعد از بلوغ، صحت، بیماری، در ترک حرام، مکروه و ترک اولی معصومیت حضرت، جاری و ساری بوده است.

 

در حدیث رسول خدا صلی الله علیه و آله در خصوص فاطمه بضعه منی و....؛ بسیاری از افراد «بضعه» را در پاره تن خلاصه و حصر می کنند و حال آن که منظور پاره وجود است، زیرا پاره تن برای سایر والدین و اولاد هم اطلاق می شود و آنچه مهم است معیت وجودی حضرت فاطمه سلام الله علیها با پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم در عوالم بالاتر که عالم مثال و عقل، و کلیت عقل یعنی عقل کل و کل عقل که طرف ذات پروردگار صادر شده یعنی عصمت وجودی حضرت زهرا سلام الله علیها که در همه نشئات منطبق بر عصمت وجودی حضرت رسول اکرم صلی‌الله علیه وآله و سلم است.

 

۲- چرا می گويند که حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام سرّ لیلة القدر هستند؟ اهالی معرفت یکی از تفاسیری که برای آیه شریفه انا لله و انا الیه راجعون دارند می گویند بخش اول آیه مبدا قوس نزول دایره وجود را تشکیل می دهند و بخش دوم آیه قوس سعود که «کما بدئکم تعودون الی یوم القیامه و بی منتهی» را شامل می شود و لیله القدر از آن جهت که پوشیده است لیله القدر نامیده می شود.

 

حالا مظهر نور احدی و الهی حضرت زهرا سلام الله علیها را سرالقدر می‌نامند حقیقتی که درک آن ممکن نیست مگر برای خود حضرت ذات باری تعالی و معصومین علیهم‌السلام که از آن اطلاع دارند.


یکی از اسماء حضرت زهرا بتول است که از معانی آن برکت می توان یاد کرد یعنی نسل با برکت را خدا در وجود فاطمه(س) قرار داده و این قابل احصا نیست مثل شب قدر که از هزار ماه افضل است.

 

۳- حضرت زهرا سلام الله علیها از نظر علمی در چه جایگاهی بودند؟ جایگاه علمی حضرت منحصر به خود حضرت زهرا(س) است، وقتی علم حضرت زینب و حضرت معصومه(س) لدنی یعنی از نزد خداوند است بدیهی است که علم حضرت زهرا(س) حد و حصر ندارد و امام باقر علیه السلام می فرمایند «به خدا سوگند که خداوند فاطمه را از علم بشری و ناپاکی باز داشته است».


لذا تنها بانویی که بعد از حضرت مریم(ع) جبرائیل بر او نازل می‌شود و علوم الهی را بر قلب او جاری می سازد و وحی می کند و صاحب مصحف می شود حضرت زهرا سلام الله علیها هستند.

 

۴- با توجه به‌ هجمه های فضای مجازی چگونه می توان از شیوه های تربیتی حضرت زهرا سلام الله علیها در تربیت فرزندان بهره برد؟ متاسفانه آن طور که شایسته و بایسته باید عمل می شد در حوزه زهرا شناسی کار نشده است.

 

شما در حوزه رسانه و فضای مجازی چقدر و چه جایگاهی در مبانی معرفت شناسی حضرت زهرا سلام الله علیها قائل شده اید؟ متأسفانه باید اعتراف کنم در این جبهه معرفتی همه ما کوتاهی کرده ایم. بشر برای سعادت راهی جز پرداختن به سبک زندگی زهرایی ندارد و این سوال می تواند عنوان همایش های سراسری در کشور و کارگاه های آموزشی قرار گیرد.

 

ما باید خانواده، محله، مسجد مدارس و دانشگاه‌ها را بر محور سبک زندگی اسلامی و فاطمی پایه ریزی کنیم که اگر چنین شود سیره شناسی و تقرب به شخصیت حضرت زهرا(س) در تربیت فرزندان عزیز جامه ما را به سمت تمدن اسلامی پبش خواهد برد.

 

۵- مهم ترین وصیت حضرت زهرا سلام الله علیها چه بود و چه وظیفه ای در قبال این ارثیه بر عهده داریم؟ تمام اقوال و آثاری که از حضرت در قالب حدیث، خطبه، وصیت باقی مانده است و شیوه رفتار و فعل و گاهی ترک فعل و همه و همه را می توان به عنوان وصایای حضرت(س) تلقی کرد و در همه حال و همه زمان ها برای هر فردی به ویژه بانوان محترمه این ها مهم تلقی می شود.


لذا نمی توان توصیه و کلام خاصی را از حضرات معصومین علیهم السلام دست چین نمود اما به حسب مفهومی وصایای حضرت در شیوه تغسیل، تکفین و تدفین شبانه قابل تأمل است.

 

۶- با توجه به اینکه دشمن حجاب را نشانه گرفته است نظر حضرت زهرا سلام الله علیها در خصوص این موضوع چه بود؟ واقعیت این است که دشمن حکومت دینی را مورد هجمه قرار داده و نشانه گرفته و با این الگوی حکومتی که یک مدل حاکمیتی منحصر و الهی است مشکل دارند، استکبار با اصل اسلام و ولایت فقیه کنار نمی آید.


منتهی هجوم به حجاب را دست به نقد می داند و گرنه حجاب بهانه ای است برای ضربه زدن به اصل نظام، ولکن خاکریز اول اسلام حجاب است اگر حجاب و عفاف و حیا فرو بریزد بقیه سنگرهای اسلام را هم دشمن فتح می کند برای همین هم هست که تمام ظرفیت‌های خودشون رو دشمنان بسیج کرده اند تا حیا و حجاب را بگیرند.


چرا در موضوع حجاب صدمه خوردیم؟ چون ما مبانی معرفتی و اصولی را به جوانان و نوجوانان آموزش درست و در خور شان ندادیم لذا آثار فقر شناختی و معرفتی در ابواب ضروریات در اخلاق و رفتار و حجاب جوانان بروز می کند.

 

۷-حضرت زهرا سلام الله علیها چه نقشی در حفظ ولایت و زنده نگهداشتن تفکر شیعه داشتند؟ پرچمدار و میدان دار و مدافع حقیقی ولایت و امیرالمومنین علی علیه السلام، حضرت زهرا سلام الله علیها بودند.


کاری نبود که از دست حضرت زهرا سلام الله علیها برآید و برای دفاع از ولایت انجام نداده باشند و سردار جهاد تبیین حضرت زهرا(س) بودند و در تبیین مقام ولایت و امامت به مسجد رفتند و خطبه خواندند فلسفه امامت و ولایت را بیان نمودند.


دست حسن و حسین(ع) را گرفتند و درب خانه انصار و مهاجر و خواصی که در غدیر حضور داشته بودند را کوبیدند و ولایت امیرالمومنین علیه السلام را فریاد زدند؛ حضرت مصداق کامل جهاد با جان ومال و جهاد با زبان یعنی جهاد تبیین بودند و برای دفاع از اسلام، قرآن و ولایت جان خودشان را فدا کردند.

 

۸-چرا خداوند در حدیث قدسی فرمودند که ای احمد اگر زهرا نبود تو و علی را نمی آفریدم؟ در حدیث قدسی مشهور که عامه شیعه نقل می کنند خداوند متعال خطاب به رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله میفرماید«لو لاک لما خلقت الافلاک و لو لا علی لما خلقتک و لو لا فاطمه لما خلقتکما».


با توجه به اینکه حضرت زهرا سلام الله علیها با پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و امیرالمومنین علی علیه السلام اتحاد وجودی در معیت عقل کل و نور نخست دارند از این جهت به حسب وجود نوری بر وجود خاکی پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم سمت مادری دارند لذا تمام عوالم مادون نور و عقل نخستین همه معلول و تجلیات آن عصمت الکبری هستند و لذا اگر آن تجلی نخستین نبود نه از افلاک خبری بود و نه از وجود بشری پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم.

 

 

 

کد خبر 1242475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha