لزوم ایجاد وزارت «خانواده و جوانی جمعیت»/خانواده بي بديل ترين عامل فرهنگ پذيرشدن فرزند است

حجت الاسلام محمدی لائینی با تاکیدبر لزوم ایجاد وزارت خانواده وجوانی جمعیت، گفت: دشمن به خوبی متوجه شده که تنها راه هدف گرفتن اسلام، نفوذ درخانواده‌هاست از اینرو برای پيش‌بينی، پيشگيری ومقابله با معضلات دراین بخش نیازمند مدیریت متمرکز و تخصصی هستیم.

خبرگزاری شبستان-استان مازندران؛

 

آبان ماه امسال سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر طی نامه ای به آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور، خواستار تشکیل «وزارت خانواده و جوانی جمعیت» با تجميع برخی سازمان‌ها و رده‌های ستادی از جمله معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سازمان بهزیستی، امور بازنشستگان وزارت رفاه، کار و امور اجتماعی، سازمان بازنشستگی کشوری، معاونت جوانان وزارت ورزش و سازمان امور اجتماعی کشور شده است.

 

در این نامه با اشاره به اصول۱۰ و ۲۱ قانون اساسی، نقش بنیادی خانواده در جامعه اسلامی و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی، تضمین حقوق زن در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی و ایجاد زمینه‌های مساعد برای رشد شخصیت زن را مهم توصیف کرده است. و موفقیت و استحکام خانواده، را موجب موفقیت و توسعه جامعه دانست و متذکر شد در مقابل، ناکامی و تزلزل خانواده موجب معضلات و بحران های جامعه خواهد شد. همچنین با گریزی به اغتشاشات اخیر کشور طرح شد که مهمترین کانون آسیب پذیر و زمینه ساز معضلات اجتماعی، خانواده است.

 

البته به مسئولیت ۲۳ دستگاه برای پیگیری و درمان آسیب‌های اجتماعی در کشور و دریافت اعتبارات از سوی این دستگاه ها هم اشاره شده است. که متاسفانه نتیجه و خروجی کار این دستگاه‌ها در سطح جامعه مشخص نیست و با افزایش آسیب‌ها و تنوع آن‌ها مواجه ایم و در این عرصه کسی پاسخ‌گو نیست و هر نهادی مشکلات را به گردن دیگری می‌اندازد چراکه هر مسئله‌ای که متولیان متکثر بدون وجود یک مرجع پاسخ گو داشته باشد به همین سرنوشت مبتلا می‌شود.

 

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، پيش‌بينی، پيشگيری و مقابله با پدیده‌ها، معضلات و آسيب‌های اجتماعی مانند طلاق، کودکان کار، تکدی‌گری و ... را بدون اعمال مدیریت متمرکز و تخصصی همچنین ایجاد پیوستگی نهادی غیرممکن دانسته است.

 

از دیگر دلایل اصلی ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای تشکیل وزارتخانه «خانواده و جوانی جمعیت» که در این نامه بدان اشاره شده می‌توان به توجه مضاعف به حوزه زنان، خانواده و جمعیت، ثبات مراکز تصميم‌ساز و ارتباط منسجم آنها با یكدیگر، جلوگیری از مسئوليت‌گریزی و جزیره‌ای عمل کردن نهادهای تصميم‌ساز و اجرایی و در کنار آن هدایت مناسب منابع و امكانات و افزایش صرفه‌جویی و بهره‌وری اشاره کرد.

 

در این مجال برآن شدیم پیرو نامه سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر طی نامه ای به آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور، با هدف تشکیل «وزارت خانواده و جوانی جمعیت» به سراغ اساتید دانشگاهی، حوزوی و مسئولین دغدغه مند در حوزه خانواده برویم از این رو در اولین گفتگو پای صحبت های حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لائینی،‌ نماینده ولی فقیه درمازندران، امام جمعه ساری و رئیس ستاد امربه معروف و نهی از منکر استان نشستیم که متن گفتگو از نظرتان می گذرد:

 

 به عقیده شما چرا دشمن به این میزان نسبت به نهاد خانواده و نسل جوان هجمه وارد می کند؟

خانواده مهمترین کانون تعلیم و تربیت است هم تاثیر وراثتی و ژنیتیکی دارد، هم تاثیر تربیتی دارد و هم تاثیر تلقینی دارد. بدین صورت که پدر و مادر اولین مربی انسان محسوب می شوند و برای خراب کردن فرد به چالش کشیدن وی باید به خانواده هجمه وارد کرد و در مقابل اگر بخواهیم انسان صالح داشته باشیم باید بازهم به سراغ خانواده رفت. چرا که مطابق با معارف اسلامي و بر اساس تأكيدات منابع ديني، خانواده بي بديل ترين عامل فرهنگ پذيرشدن فرزند است.

 

لطفا بفرمایید اگر نهاد خانواده گرفتار انحراف شود، چه مشکلاتی جامعه را تهدید خواهد کرد؟

واکاوی روایات، نشان می دهد تشکیل خانواده، اساس و سنگ زیر بنای نظام خانواده و نظام خانواده نیز سنگ زیربنای جامعه بشری است. خانواده کوچک ترین واحد اجتماعی یک جامعه محسوب می شود مثل سلول های بدن انسان اگر این سلول ها مریض بشوند بدن هم به مخاطره می افتد اگر خانواده به خطر بیفتد کل جامعه نیز خراب می شود. بدین ترتیب کارشناسان اهل فن در حوزه آسیب های اجتماعی معتقدند‌ عمده عوامل ظهور و بروز بزهكاري در نوجوانان و جوانان امروز در جامعه، در درجه اول به خانواده مربوط است. همچنین خانواده در رفع آن نیز نقش تعیین کننده ای دارد؛ زیرا یکی از مهم ترین راه های جلوگیری از انحراف افراد، درونی کردن ارزش ها و هنجارها است که از نهاد خانواده شروع می شود. 

 

دشمن برای ضربه زدن به خانواده عمدتا از چه روش هایی بهره می گیرد؟

مهمتر از روش های دشمن باید به ابزارهای دشمن اشاره داشت چرا که دشمن به خوبی متوجه شده است که تنها راه هدف گرفتن اسلام، نفوذ در خانواده‌ها و فروپاشی آنهاست، بنابراین با برنامه‌ریزی از گوشی های همراه بعنوان یک ابزار مهم برای ضربه زدن به خانواده استفاده کرد؛ ابتدا گوشی تحت عنوان سخت افزار در اختیار خانواده ها قرار داده شد و سپس با جانمایی نرم افزارهایی زمینه ساز بروز آسیب های اجتماعی، طلاق، و... شدند.همچنین با راه‌اندازی ماهواره به دنبال این موضوع است که نظام خانواده را سست کند که همه باید هوشیار باشند.

 

وظیفه مسئولان در قبال خانواده چیست، یعنی چگونه باید به مطالبات خانواده ها رسیدگی کنند؟

برنامه های اجتماعی باید خانواده محور شوند؛ در هر زمینه ابتدا باید به سراغ خانواده ها رفت. شاید یک دانش آموز چندسال در یک مدرسه باشد و مدرسه آنگونه که باید با خانواده در ارتباط باشد مورد توجه اولیای مدرسه نیست نباید به برگزاری چند جلسه مختصر باعنوان نشست اولیا و مربیان بسنده شود بلکه باید تعلیم و تربیت توامان با ایجاد پیوند بین مدرسه و خانواده و مسجد انجام شود. 

 

با توجه به اهمیت خانواده، آیا نمی شود یک وزارتخانه برای آن ایجاد کرد تا مطالبات خانواده ها و نسل جوان پیگیری شود.
تلاش برای تأمین آسایش خانواده اجر عظیمی نزد خدا دارد، طبق روایات، پاداشش بیشتر از عبادات معمولی است، زیرا جامعه سربلند و عزتمند و امت پرتلاش، مایه مباهات پیامبر اسلام(ص) است.تاجایی که در حدیثی می خوانیم: رسول خدا (ص) کارگر مسلمانی را دید که بر اثر کار و تلاش، کف دست های او خشن شده بود. از وی پرسید: چرا دستت چنین است؟ پاسخ داد: بر اثر کارکردن برای تأمین زندگی خانواده ام. پیامبر (ص) بر دست او را بوسه زد و فرمود:«تلک یدٌ لا تَمَسُّها النّارُ؛ این دستی است که آتش جهنم به آن نمی رسد». از این روی می طلبد ارکان نظام از جمله رئیس دولت سیزدهم و مجلس انقلابی برای رفع چالش ها و موانع پیش روی خانواده در اندیشه تاسیس یک وزارت یا سازمان مستقل تحت عنوان خانواده باشند؛ همچنین شبکه های تلویزیونی باید در صداوسیما برای خانواده ایجاد شود. چرا که استکبار در خارج از مرزهای جغرافیایی ایران اسلامی با هزینه های زیاد و ایجاد شبکه های فارسی زبان به دنبال زدن جایگاه خانواده در جامعه ایرانی اسلامی است.

کد خبر 1242716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha