به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سیده فاطمه هاشمی:
هفتم دی ماه سال 1357 یکی از وقایع مهم و تعیین کننده در تاریخ انقلاب اسلامی و شهر قزوین است، واقعه ای که سرشار از رشادت ها و مجاهدت های مردمانی است که برای تحقق ارزش های اسلامی به پا خواستند، در چنین روزی مردم قزوین شجاعانه بر سر رژیم منحوس پهلوی فریاد برآوردند و در برابر ظلم و بیداد این رژیم ایستادند و قدم مهمی را در هموار کردن مسیر پیروزی انقلاب اسلامی برداشتند.
واقعه هفتم دی ماه از آنجا آغاز شد که اقشار مختلف مردم قزوین از جمله دانش آموزان مراسم باشکوه و پرشوری را برای تشییع شهدایی که در ششم دی ماه به دست رژیم پهلوی به شهادت رسیده بود برپا کردند، این مراسم تشییع و یا راهپیمایی گسترده و اعتراض آمیز از مسجدالنبی قزوین به سمت آستان مقدس امامزاده حسین (ع) قزوین صورت گرفت؛ حکومت طاغوتی پهلوی این حرکت مردم را شکستن حکومت نظامی دانست و با زخمی کردن و به شهادت رساندن مردم باردیگر چهره جنایتکار خود را نشان داد.
رژیم پهلوی برای مقابله با راهپیمایی اعتراض آمیز با آوردن تانک به خیابان ها و با ایجاد ترس و وحشت در سطح شهر سعی در سرکوب کردن حرکت مردمی و متوقف کردن جمعیت داشت که در این راهپیمایی 20 نفر از مردم به شهادت رسیدند.
همچنین در این روز دانش آموزان هم با حرکت مردم همراه شدند و بر علیه رژیم منحوس پهلوی شعار دادند که یک خودروی جیپ که راننده آن یکی از درجه داران ارتش بود، 11 نفر از دانش آموزان را مجروح کرد که از این تعداد چهار دانش آموز به نام های «زهرا کلانتری یکتا»، «امیر اره ساز»، «افسر عباسی شهرکی» و «حمید اعرابی» به شهادت رسیدند و پیکر مطهر شهدای این واقعه در آستان مقدس امامزاده حسین (ع) قزوین به خاک سپرده شدند.
حماسه هفتم دی ماه حماسه ای از جنس شجاعت و از خودگذشتگی بود، حماسه ای که زمینه اتحاد مردمی شد که با توکل به خدا و پیروی از امام شان، انقلابی را به پیروزی رساندند که نمونه آن در تاریخ بی نظیر است.
با توجه به اهمیت قیام تاریخی مردم قزوین در روز هفتم دی ماه، شاید کمترین کار برای ماندگاری و یادآوری این حماسه بزرگ برای نسل های آینده، ثبت چنین روزی در تقویم رسمی کشور است.
فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی هم در تذکری در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در خصوص این واقعه بیان کرد: حماسه هفت دی ماه مردم قزوین در سال 1357 متأسفانه مظلوم واقع شده است، عظمت این رویداد تاریخی در پیش از انقلاب و جنایت رژیم پهلوی در کشتار و زیرگرفتن دانش آموزان و کودکان و مردم قزوین توسط تانک ها، به حدی بود که امام راحل بنیادگذار جمهوری اسلامی در پیامی ضمن تقدیر از ایستادگی مردم قزوین بر عدم پرداخت مالیات به رژیم منحوس ستمشاهی تأکید کردند، این واقعه تاریخی در قزوین، یک مرحله مهمی از قیام انقلابی مردم در سال 57 به شمار می رود.
وی افزود: متأسفانه آنگونه که باید این برگ از تاریخ استان قزوین توسط متولیان فرهنگی و مسئولان مرتبط معرفی نشده است و حتی علی رغم پیگیری های ما به مانند سایر قیام های کشور موفق به دیدار با مقام معظم رهبری در سالروز قیام 7 دی قزوین نشده ایم لذا لازم است نهادهای فرهنگی بیشتر به آن بپردازند.
نظر شما