به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ فرشید فلاح لاله زاری در در نشست استاندار سمنان با بیش از ۴۰ تن از مدیران موسسه های قرآنی استان سمنان، به فعالیت اشاره کردوگفت: سالانه بیش از ۱۸ هزار نفر دراین موسسه های قرآنی در رشته های مختلفآموزش می بینند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ضمن قدردانی از مدیران موسسات تحت پوشش اداره فرهنگ وارشاد اسلامی که در شرایط خطیر فعلی کشور به فعالیت های گسترده قرآنی می پردازندگفت: در حال حاضر ۷۰ نفر از فعالان قرآنی استان سمنان تحت پوشش بیمه قرار دارند که تا پایان امسال به همین میزان که مراحل نام نویسی و تایید آنها انجام شده به جمع بیمه شدگان قرآنی در استان سمنان افزوده می شود.
وی با بیان اینکه افراد بیمه شده می توانند از تسهیلات و خدمات مختلفی از جمله دریافت هنرکارت، بیمه عمر، تسهیلات بانکی، بیمه تکمیلی و ... بهره مند شوند اضافه کرد: فعالیتهای آموزشی، تبلیغی و ترویجی و مشاورهای را از رسالتهای موسسات قرآنی اعلام کرد و افزود: دفتر قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طرحهای ویژهای که موجب نشر و تبین مفاهیم قرآنی از زبان فرهنگ و هنر را داشته باشند حمایت میکند.
فلاح لاله زاری با بیان اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از آمادگی پذیرش درخواست های جدید برای ایجاد مجوز تاسیس موسسه های قرآنی خبردادوافزود: برای حمایت از فعالیت های قرآنی سال گذشته از محل اعتبارات تبصره۱۴ موسسه قرآنی تسهیلات پرداخت شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان تصریح کرد: در سال جاری نیز آمادگی پذیرش و بررسی طرح های خوب و فاخر قرآنی در قالب این تبصره وجود دارد و موسسات قرآنی می توانند طرحهای خود را برای بررسی ارائه دهند.
وی با بیان اینکه سند چشم انداز توسعه فعالیت های قرآنی استان سمنان چشم انداز۱۰ ساله فعالیت های قرآنی استان سمنان را ترسیم کرده است گفت: سند در شش فصل و ۶۳ صفحه توسط دفتر امور قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان تدوین و ارائه شده است.
فلاح لاله زاری فصل های شش گانه این سند را شامل تعاریف، اصطلاحات متعارف در فعالیت های قرآنی، چالش ها، ضعف ها ، فرصت ها و آسیب ها،چشم انداز و اهداف کلان، راهبردهای کلان و برنامه های عملیاتی، نظام اجرایی، وظایف دستگاههای مرتبط، تشکل ها و موسسات قرآنی و الزامات اجرایی برنامه های متداول در چارچوب فعالیت های قرآنی برشمرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان بیان کرد: در تدوین سند چشم انداز توسعه فعالیت های قرآنی استان سمنان ظرفیت های بومی استان سمنان مورد توجه قرار گرفته و اسناد بالادستی از جمله بیانات رهبر معظم رانقلاب اسلامی، قانون اساسی و منشور توسعه قرآن و ماموریت های قرآنی هر دستگاه اجرایی که شامل هفت دستگاه است نیز مورد تاکید و توجه بوده است.
به گفته وی در این سند ۲۰ اولویت برای رسیدن به اهداف چشم انداز از جمله هدف شناسی و شناخت حوزه های علوم و فنون قرآنی، وظایف، راهکارها و موانع پیش رو در فعالیت ها، استعدادها و توانمندی های استان و تنظیم روابط، حقوق و روابط متقابل دستگاههای مردم نهاد و نهادهای حاکمیتی پیش بینی و مدنظر بوده است.
فلاح لاله زاری سند توسعه فعالیت های قرآنی را محور فعالیت ها وبرنامه های قرآنی با هدف هم افزایی دستگاهها و نهادهای مرتبط با قرآن استان سمنان درسال ۱۴۰۱ دانست وافزود: برنامه ها قرآنی دراستان سمنان برگزار می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان از استاندار سمنان خواست تا با حمایت از سند قرآنی این استان زمینه تحقق مفاد آن را در استان فراهم کند و علاوه بر این همانند سال گذشته برای افزایش اعتبارات جدید تبصره ۱۴ حمایت های لازم را برای توسعه فعالیت های قرآنی و فرهنگی فراهم سازد.
مدیران موسسه های قرآنی استان سمنان در این دیدار مسائل و مشکلات خود را مطرح و خواستار حمایت بیشتر از موسسه های قرآنی شدند.
تاکید بر حمایت از سند توسعه قرآنی استان سمنان، بیمه فعالان قرآنی، افزایش سقف اعتبارات و تسهیلات اعطایی به موسسات قرآنی، در قالب تبصره ۱۴، مشکلات مالیاتی و ... از مسائل و مشکلات و نیازهای فعالان و موسسه های قرآنی در استان سمنان در این نشست اعلام شد.
نظر شما