به گزارش خبرگزاری شبستان، رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۱ ارتش شب پنجشنبه ۸ دی با رمز یا زهرا (سلامالله علیها) در مناطق جنوب شرق، سواحل مکران، حد فاصل شرق تنگه هرمز تا نزدیکی بندر گواتر و دریای عمان تا مدار 10 درجه در شمال اقیانوس هند با حضور یگانهای پیاده، زرهی، مکانیزه، سامانههای پدافندی، دریایی و شناورهای زیرسطحی و سطحی در راستای تمرینات سالیانه و تقویمی و برای تقویت آموزشها و آمادگی رزمی و همچنین اجرای برخی طرحهای عملیاتی و اطلاعاتی در ارتقای امنیت منطقه آغاز شد.
بنابراین گزارش، اجرای عملیات های بیچینگ با تانک ها و نفربرها، تاخت آبخاکی و اجرای عملیات شناسایی و انهدام اهداف توسط پهپادهای مهاجر ۶، ابابیل ۳ نوین و آرش در فاز عملیاتی رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۱ ارتش انجام شد. گزارش کامل اقدامات انجام شده در این روز را اینجا بخوانید.
این گزارش می افزاید: امروز (شنبه ۱۰ دی) در ادامه مرحله اصلی رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۱ ارتش، پهپادهایی نیروهای نارنجی حملهور سازماندهی شده که قصد ورود به منطقه عمومی رزمایش را داشتند، توسط سامانههای راداری گسترش یافته در منطقه عمومی رزمایش، کشف، شناسایی، رهگیری و سپس با هماهنگی شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور به منظور درگیری و انهدام به سامانه موشکی ارتفاع کم مجید و سامانه کنترل آتش توپخانهای خاتم واگذارکه با شلیک موفق موشک و گلولههای توپخانهای از این سامانهها، سرنگون شدند.
سامانه موشکی پدافند هوایی چابک مجید نخستین سامانه موشکی الکترواپتیک با بُرد درگیری 8 کیلومتر است و با توجه به نوع عملکرد و چابکی و چالاکی و قابلیت جابجای تاکتیکی سریع پس از اجرای عملیات، امکان رهگیری توسط سامانههای سیگنالی و شناسایی و هرگونه مقابله توسط دشمن را ناکام میگذارد. همچنین این سامانه مجهز به دوربین بُرد بلند حرارتی است که در این رزمایش ضمن تلفیق با سامانه کنترل آتش توپخانهای راداری خاتم، قابلیت شبکهپذیری این سامانه نیز مورد ارزیابی قرار گرفت و با عملکرد دقیق توان رزم نیروی پدافند هوایی ارتش در درگیری با اهداف در بُرد و ارتفاع کم را بهنحو چشمگیری افزایش داد.
در ادامه این رزمایش امروز (شنبه ۱۰ دی) در مراحل عملیاتی رزمایش مشترک ذوالفقار ارتش، تیپ 55 هوابرد با استفاده از ادوات زرهی و نفربرها و حضور یگانهای توپخانه، پهپادهای شناسایی و تهاجمی، هوانیروز و تیپهای پیاده مکانیزه و با پشتیبانی آتش سنگین نیروی هوایی ارتش مواضع و استحکامات دشمن را منهدم ساختند. در این مرحله از رزمایش پهپادهای شناسایی تمامی مناطق رزمایش را شناسایی و عکسبرداری کرده و اطلاعات را برای اجرای عملیات یگان های شرکت کننده به ستاد فرماندهی و کنترل ارسال می کنند، همچنین پهپادهای رزمی و تهاجمی نیز عملیات پشتیبانی را اجرا کردند.
بالگردهای هوانیروز ارتش در این مرحله از رزمایش با انجام پروازهای عملیاتی در شرایط نامساعد آب و هوایی توانستند توان عملیاتی خود را به نمایش بگذارند. این بالگردها با اجرای عملیات هوایی یگانهای توپخانه و پیاده مکانیزه را در منطقه عمومی رزمایش پشتیبانی کردند. قدرت آتش سنگین، نقطه زنی و تحرک یگانهای توپخانه، هوانیروز و ... از جمله ویژگیهای مهم یگانهای شرکت کننده در این مرحله از رزمایش بود که اجازه نفوذ به دشمن را در خاک کشور ندادهاند
این گزارش می افزاید: در بخش دیگری از رزمایش مشترک ذوالفقار ارتش بالگردهای تهاجمی کبرای هوانیروز ارتش برای اولین بار طی یک عملیات مشترک با بالگردهای RH, SH و AB - 212 بر روی عرشه شناورهای نیروی دریایی ارتش عملیات نشست و برخاست را انجام دادند و به اجرای عملیات در شرایط سخت جوی پرداختند. این عملیات با توجه به تمامی ظرفیتها و توانمندیهای هوانیروز ارتش، برای نخستین بار توسط بالگردهای تکور و شکاری هوانیروز در سواحل مکران به صورت مشترک با هوادریا با بالگردهای هوانیروز انجام شد.
در ادامه مراحل عملیاتی رزمایش مشترک ذوالفقار 1401 ارتش، پهپادهای انهدامی و رزمی آرش، باور و ابابیل 5 با پرتاب از عرشه ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «سهند» و پرواز از پایگاه پهپادی ارتش در منطقه غرب از فواصل دوردست، اهداف ساحلی را منهدم کردند. در این مرحله که انواع پهپادهای تهاجمی، شناسایی و رهگیر مشارکت داشتند، پهپاد تهاجمی ابابیل 5 که به تازگی به یگان پهپادی نیروی دریایی پیوسته است، برای اولین بار در رزمایش سالانه ارتش شرکت و توانست با شلیک بمب قائم به خوبی و با موفقیت اهداف خود را در دریا منهدم کند.
همچنین، پهپادهای شناسایی ـ رزمی کمان 12 نیروی هوایی ارتش از یکی از پایگاه های پهپادی ارتش در جنوب غرب کشور در رزم مشترک پهپادی عملیات شناسایی، رهگیری و مقابله با نیروها در نقش مهاجم را اجرا کردند. این پهپادها قابلیت انجام انواع عملیات در شرایط مختلف جوی را داشته و ضمن توانایی اجرای پرواز جمع(swarm) قادر هستند فرماندهی و کنترل صحنه نبرد، عملیات ترکیبی، فریب اطلاعاتی، مراقبت، هدفیابی، جنگ الکترونیک، شنود و رهگیری، انهدامی و سرکوب سامانههای پدافندی را اجرا کنند.
بمب قائم گونهای از بمبهای هدایت شونده مینیاتوری است که میتوان آن را توسعه یافته خانواده بمبهای سدید دانست. این بمب به دو نوع سرجنگی اپتیکی و حرارتی مجهز است و در حال حاضر بر روی پهپادهای مهاجر ۶، ابابیل 4 و 5 و کمان ۱۲ نصب میشود.
نظر شما