به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی؛ حجت الاسلام والمسلمین رضا نوری، امروز یک شنبه (۱۱ دی ماه) در دیدار مدیر و کارکنان ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی و همچنین اصحاب رسانهای خبرگزاری شبستان با اشاره به رسالت کانون های فرهنگی و هنری مساجد، گفت: باید تمام فعالیت ها و برنامه های این حوزه با محوریت مسجد شکل بگیرد.
امام جمعه بجنورد بر تعامل اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد با امام جماعت، هیئت امنا و خادمان مساجد تأکید کرد و با بیان اینکه بستر فعالیت های مسجدی با حضور این افراد فراهم می شود، افزود: همه مجموعه های فعال در مساجد به عنوان عیال مسجد به شمار می روند و باید ضمن برقراری تعامل و همکاری برای رسیدن به اهداف، هم افزایی هم داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با بیان اینکه حضور و فعالیت مراکز مختلف در مساجد همچون کانون مسجد، کانون خادمیاری، کانون احسان و نیکوکاری، پایگاه بسیج و ... ممکن است باعث ایجاد اختلاف شود، اظهارکرد: باید با تصمیم سازی درست، طرف مخالف را متقاعد ساخت چراکه اصل فعالیت های مسجدی، تعامل و همکاری است و حال ممکن است عده ای این تعامل را بلد نباشند ولی با تصمیم سازی منطقی و درست، می توان به نتیجه مطلوب رسید.
رییس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی بیان کرد: با توجه به حضور مراکز متعدد در مساجد و ضرورت تعالی مسجد، اساس نامه واحدی در شورای تعالی مساجد برای مساجد تدوین شده تا همه مراکز فعال در مسجد، با یک دستورالعمل مشخص پیش بروند.
وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کنید تا کانون های فرهنگی و هنری مساجد از مسیر خود خارج نشود، تصریح کرد: گاهی اوقات کانون مسجد تبدیل به یک کتابخانه می شود که اگر قرار بر این بود نهاد کتابخانه ها یک کتابخانه در مسجد دایر می کرد؛ اما باید مراقب بود ضمن اینکه کانون می تواند جوانان بسیاری را در قالب کتابخانه، به مسجد جذب کند، از رسالت اصلی و ذاتی خود غافل نشود.
حجت الاسلام نوری به اجرای طرح استانی «ولایت» اشاره کرد و گفت: اگر همچون این طرح برای بچه های مسجد برنامه داشته باشید بسیاری از منیتها از بین رفته و ضمن صمیمیتر شدن اعضای کانون های فرهنگی و هنری، انگیزه بچه های مسجد هم تقویت می شود.
وی البته با بیان اینکه نسبت به محدودیت منابع مالی ستاد کانون ها مطلع هستم، پیشنهاد داد با همکاری و رایزنی با سایر نهادهای دولتی و فرهنگی، در راستای تعالی مساجد اینگونه فعالیت ها، برنامه ریزی شود.
حجت الاسلام حبیب الله پاکدامن، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی هم در این دیدار با بیان اینکه برنامه ها و اهداف ما ناظر بر بازدیدهای میدانی بوده است، افزود: کار کانون در دو عرصه مدیر کانون و کار عملیاتی ارزیابی و بررسی می شود.
وی تصریح کرد: هرچند ۳۸۵ کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان فعال است و سعی کردیم با اکثر آنها ارتباط برقرار کنیم اما آنچه در کف میدان مشاهده کردیم، عنصر فرهنگی و فعال فرهنگی بسیار معدود بود.
حجت الاسلام پاکدامن، به بی انگیزگی فعالان فرهنگی به عنوان یکی از چالش ها اشاره کرد و گفت: تلاش کرده ایم با راه اندازی هسته های فرهنگی در روستاها و مناطق محروم و برقراری ارتباط و تعامل با آنان، توانمندی آنان را تقویت کرده و در مسیر فرهنگی هدایت کنیم.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی، عدم توجه به عناصر فرهنگی در ادارات و مجموعه ها را یکی از آسیبهای حوزه فرهنگی نام برد و گفت: از آنجایی که در این حوزه گفتمان واحدی نیست، کسی برای اندیشه افراد، تلاش نمی کند.
وی با تأکید بر اینکه رشد و ارتقای توانمندی افراد در قالب هسته های فرهنگی، یکی از مهم ترین برنامه ها در کنار سایر فعالیت های برنامه ای و عملیاتی ماست، افزود: خوانش کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» در مساجد و با حضور افراد در راستای تقویت مبانی فکری و اعتقادی از جمله برنامه های مستمر به شمار می رود.
حجت الاسلام پاکدامن همچنین به دیدارها و ملاقات های خود با ائمه جمعه شهرستان ها هم اشاره کرد و خواستار ارتباط و اتصال بیشتر ائمه جمعه با کانون ها و مدیران کانون ها شد و افزود: اگر ائمه جمعه در حوزه اندیشه ای همراه ما باشند، زودتر به نتیجه و هدف خواهیم رسید.
گفتنی است؛ در ابتدای این نشست کارکنان ستاد فهما و خبرگزاری شبستان به ارائه گزارش مختصری از حوزه فعالیت خود پرداختند.
نظر شما